Κίνα: Οι βουδιστές χορτοφάγοι είναι υπεύθυνοι για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 40 εκατομμύρια τόνους ετησίως

Μια νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι οι βουδιστές στην Κίνα αντισταθμίζουν περίπου 40 εκατομμύρια τόνους εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κάθε χρόνο μέσω της χορτοφαγικής τους διατροφής. Ενδεικτικά, αυτή η ποσότητα είναι ισοδύναμη με το 9,2% των συνολικών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου της Γαλλίας.

Η μελέτη του Πανεπιστημίου Αριζόνα Στέιτ με επικεφαλής τον καθηγητή Αμπέρ Τσενγκ, δείχνει ότι τα περιβαλλοντικά οφέλη μπορούν να ενθαρρύνουν περισσότερους βουδιστές να υιοθετήσουν τη χορτοφαγία.

Σε αντίθεση την κοινή αντίληψη, η χορτοφαγία δεν αποτελεί θεμέλιο του βουδισμού, αλλά πολλοί βουδιστές δάσκαλοι ενθαρρύνουν τους μαθητές τους να εφαρμόσουν τη χορτοφαγία, ενώ σε αρκετές μονές απαγορεύεται η κατανάλωση κρέατος από τους μοναχούς. Η εξάλειψη ή η ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης κρέατος αποτελεί μια έκφραση συμπόνοιας τόσο στο βουδισμό όσο και σε άλλες θρησκείες. Ωστόσο, πρόκειται για μια απόφαση που κάθε βουδιστής παίρνει ατομικά.

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια αυξανόμενη χορτοφαγική κίνηση στο Θιβέτ, ενώ διάσημοι στο δυτικό κόσμο βουδιστές όπως ο μοναχός Ματιέ Ρικάρ, ο λεγόμενος «πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο» από τα ΜΜΕ, υπερασπίστηκε πρόσφατα τη χορτοφαγία με άρθρα και βιβλία του.

Εξάλλου, πρόσφατα η Γερμανίδα υπουργός Περιβάλλοντος ανακοίνωσε πως στις εκδηλώσεις του υπουργείου δεν θα σερβίρεται κρέας, σε μία συμβολή κίνηση ώστε το υπουργείο Περιβάλλοντος να αποτελεί πρότυπο που ενθαρρύνει θετικές περιβαλλοντικές πρακτικές και τη βιωσιμότητα. Παρά τη φήμη της γερμανικής κουζίνας, εκτιμάται πως σχεδόν το 10% του πληθυσμού είναι χορτοφάγοι, ένα από τα υψηλότερα ποσοστά στην Ευρώπη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.