Σύννεφο που έμοιαζε με UFO δημιούργησε μοναδικές εικόνες στον ουρανό

Οι κάτοικοι της Προύσας, στην Τουρκία, βρέθηκαν προ εκπλήξεως χθες το πρωί, όταν ένα παράξενο ροζ σύννεφο εμφανίστηκε στον ουρανό. Το κυκλικό σύννεφο εμφανίστηκε την ανατολή του ήλιου και διέθετε μια μεγάλη τρύπα στη μέση, έχοντας ένα ιδιαίτερο σχήμα που άλλοι παρομοίωσαν με φακό φωτογραφικής μηχανής και άλλοι με UFO.

Το σύννεφο φωτογραφήθηκε πάνω από το Κέντρο Αεροδιαστημικής Εκπαίδευσης Gokmen (GUHEM) στην Προύσα και φυσικά είχε αφήσει με το στόμα ανοικτό τον κόσμο που το είδε.

Πρόκειται για  σύννεφα που σχηματίζονται όταν ο αέρας είναι σταθερός και οι άνεμοι πνέουν σε λόφους και βουνά από την ίδια ή παρόμοια κατεύθυνση σε διαφορετικά ύψη μέσω της τροπόσφαιρας.

Τα φακοειδή σύννεφα πήραν το όνομά τους από το λατινικό «Altocumulus lenticularis», που μεταφράζεται ως «σαν φακός».

Είναι γνωστά για την καμπυλωτή, σαν ιπτάμενος δίσκος εμφάνισή τους και συνήθως βρίσκονται σε ύψη περίπου 1.950 – 5.000 μέτρων. «Αυτά τα παράξενα, αφύσικα σύννεφα σχηματίζονται μερικές φορές εξαιτίας λόφων ή βουνών» εξήγησε η αρμόδια Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Μοιάζουν πολύ με το παραδοσιακό σχήμα των ιπτάμενων δίσκων της επιστημονικής φαντασίας και τα πραγματικά φακοειδή σύννεφα πιστεύεται ότι είναι μία από τις πιο κοινές εξηγήσεις για τις θεάσεις UFO σε όλο τον κόσμο. Τα εν λόγω σύννεφα είναι ένα ορατό σημάδι ορεινών κυμάτων στον αέρα.

«Όταν ο αέρας πνέει πάνω από μια οροσειρά, υπό ορισμένες συνθήκες, μπορεί να δημιουργήσει μια σειρά από μεγάλα στάσιμα κύματα στον αέρα, μάλλον όπως οι κυματισμοί που σχηματίζονται σε ένα ποτάμι όταν το νερό ρέει πάνω από ένα εμπόδιο», προστίθεται από της Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.