«Άγιον Όρος – Εμπειρίες επισκέψεων»

Παρουσίαση φωτογραφιών και εμπειριών του «Ο.Φ.Α. Μαγνησίας», από το Άγιον Όρος

Οι επισκέπτες του Ομίλου Φίλων Αθλημάτων Μαγνησίας παρουσιάζουν την Κυριακή 17 Απριλίου 2016 φωτογραφίες και εμπειρίες από τις επισκέψεις τους στο Άγιον Όρος τα τρία τελευταία χρόνια , με τίτλο «Άγιον Όρος – Εμπειρίες Επισκέψεων».

Τα μοναστήρια, οι σκήτες, τα κελιά, διασκορπισμένα σε ένα μοναδικό τοπίο. Πέτρα, ξύλο, αιώνες τώρα αγκαλιασμένα, ανασαίνουν ήσυχα. Στα δάση με τις δάφνες και τις καστανιές διακρίνεις μιαν άλλου είδους επικοινωνία προσεγγίζοντας ταυτόχρονα τις μορφές του ζώντος Θεού. Η φιλοξενία – η προσφορά κατά παράδοση, είναι κάτι παραπάνω από συγκινητικό γεγονός για την ανθρώπινη ύπαρξη. Είναι μία ζωντανή πραγματικότητα, μία θεία ιδιότητα που εδώ υπάρχει και παρέχεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως τότε. Φευγαλέες μορφές οι ερημίτες…η ταπεινότητα και η μεγαλοψυχία πριν το μεγάλο ανέβασμα στον Άθω…

Αφού όμως τα μάτια θαυμάσουν και εντυπωσιασθούν από χιλιάδες εικόνες, θησαυρούς και κειμήλια απαράμιλλης τέχνης – μια απόρροια της έμπνευσης, της πίστης και της υπομονής, αφού γευθείς λίγο αγιορείτικο κρασί, την ώρα που στ΄ αυτιά σου θα φθάσουν ήχοι ξεχασμένοι, αφού οι ψυχές προσκυνήσουν τα λείψανα των Αγίων και σε περικυκλώσει το άρωμα της φύσης και των Αγίων θυμιαμάτων… την ώρα που βραδιάζει και η κορυφή του Άθω στέκει πάνω από τα σύννεφα, ακούγοντας τα τάλαντα για τον Εσπερινό… μπορεί να σου έλθουν στο νου και ερωτήματα από άλλους κόσμους.

Τι είναι ο Θεός…τι είναι ο μοναχός… η προσευχή πίστη…τι είναι το Άγιον Όρος; Χρειάζεται χρόνος για να απαντήσεις, αν καταφέρεις να απαντήσεις. Περιμένοντας όμως, μαθαίνεις κάποια στιγμή ότι το Άγιον Όρος δεν λέει, ούτε αποκρύπτει – αποκαλύπτει.

agion oros 2Εδώ, ξεκινάνε την ημέρα τους στις 1.00 το πρωί, πηγαίνοντας στην εκκλησία μέχρι τις 3.30 το πρωί, μετά δουλεύουν μέχρι τις 7.00 για να ξαναπάνε στην εκκλησία μέχρι τις 8.00… 8.15 το πρωί τρώνε το μεσημεριανό τους γεύμα και μετά δουλεύουν και πάλι μέχρι τις 3.00 το μεσημέρι. Και πάλι στη εκκλησία μέχρι τις 4.00 και μετά τρώνε το δείπνο τους. Κοιμούνται για βράδυ στις 5.00 το απόγευμα για να ξανασηκωθούν την επομένη στις 1.00 για να πάνε στην εκκλησία.

Τρία χρόνια τώρα ο Σταύρος οργανώνει αποστολές και τα παιδιά που συμμετείχαν περπάτησαν πολλές ώρες , έμεινα για λίγο μαζί με τους Μοναχούς και έζησαν μερικές στιγμές από το όραμά τους. Τους άνοιξαν το δρόμο για έναν άλλο κόσμο… Άγνωστο σε όλους εμάς. Τους άνοιξαν τις πόρτες για μια άλλη διάσταση εκεί όπου η ύλη και το πνεύμα αλληλλοαγιάζονται διαρκώς. Εκεί που η ευχή θρέφει και η ευλογία είναι ένα διαρκές παρόν.

Τις εμπειρίες που αποκόμισαν , τις φωτογραφίες του Δημήτρη και των υπολοίπων που συγκέντρωσαν με τις εντυπώσεις που τους κατέκλεισαν θέλουν να μοιραστούν με όλους τους φίλους τους.

Έτσι την προσεχή Κυριακή 17 Απριλίου 2016 , στις 12.00 το μεσημέρι . στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, στον Βόλο (Κ. Καρτάλη και Ανθ. Γαζή) , καλούν όλους τους συμμετέχοντες κατά καιρούς , προ πάντων όμως τους φίλους τους να μοιραστούν μαζί τους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.