Έκθεση του κεραμοναυπηγού Χρήστου Γιαννακόπουλου

Στο «cafe Αερικό» από την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου

Αύριο Τρίτη 22 Δεκεμβρίου, την ημέρα του χειμερινού ηλιοστασίου, την μικρότερη μέρα του έτους, αρχίζει η έκθεση του κεραμοναυπηγού Χρήστου Γιαννακόπουλου, στο cafe Αερικό.
Στο πανέμορφο cafe με την εξαιρετική θέα, που βρίσκεται στο 1ο χιλιόμετρο Πορταριάς-Μακρυνίτσας, θα είναι χαραγμένα τρεχαντήρια, σκούνες, καραβόσκαρα, βαρκαλάδες, μπρατσέρες, ζαγοριανά καράβια, πειρατικά μύστικα, ζάμπεκα ή σεμπέκ αλλά και θαλασσοπούλια.
Μια σειρά από έργα με θέμα την θάλασσα και ιδιαίτερα την ναυπηγική παράδοση της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλίας, μιας παράδοσης που βαστάει από τα χρόνια του Ιάσονα και της Αργοναυτικής εκστρατείας και μέσα από τις χιλιετίες φτάνει ως τις μέρες μας.
Τα καράβια, οι βάρκες, τα πλοία, πάντα συμβόλιζαν το μέσο, την γέφυρα που ένωνε δυό μακρινά σημεία, ή δυο μακρινές πραγματικότητες. Σε πολλές μυθολογίες πλεούμενα μεταφέρουν τον Ήλιο και την Σελήνη πάνω από τις θάλασσες. Αλλά και ο πλανήτης Γη είναι με την σειρά του ένα πλεούμενο που ταξιδεύει στα αρχέγονα ύδατα του σύμπαντος.
Τα σκαριά του κεραμοναυπηγού ανοίγουν τα πανιά τους την πιο μεγάλη νύχτα του χρόνου, αποφασισμένα να σκίσουν τα πέπλα του σκότους και να μας οδηγήσουν στον θρίαμβο του φωτός.
Ταξιδιώτες πάνω σε κάτι που ταξιδεύει, είμαστε, εν αγνοία μας, το πλήρωμα μιας ζωντανής κιβωτού που χορεύει στο διάστημα. Διάρκεια έκθεσης: 22 Δεκεμβρίου ’15- 7 Ιανουαρίου ’16. Τόπος: cafe Αερικό

Άννα Βουτσίνου

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.