Αναδρομική έκθεση στο «Γαλλικό Ινστιτούτο»

Του Λαρισαίου Εικαστικού και Εκπαιδευτικού Ιωάννη Ντάκου

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας παρουσιάζει την αναδρομική έκθεση του Λαρισαίου Εικαστικού και Εκπαιδευτικού Ιωάννη Ντάκου με τίτλο «Αναδρομική Στάση». Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 31 Μαρτίου 2015 και ώρα 8μμ. Κάτα την διάρκεια της έναρξης θα παρουσιαστεί μουσική από όλο τον κόσμο εμπνευσμένη από το σύνολο των έργων του καλλιτέχνη από τους εξαίρετους μουσικούς: Björk Óskarsdóttir (Βιολί), Μαρία Πριοβόλου (βιολί – φωνή), Νίκο Νασίκα (πιάνο – φωνή) & Ματθαίο Ρίζο (κιθάρα – φωνή).
Η έναρξη της έκθεσης ξεκινά με «Μάθημα στην Ιστορία της Τέχνης». Έτσι την Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015 και ώρα 3μμ οι σπουδαστές του 1ου ΔΙΕΚ Λάρισας του τμήματος Γραφιστικής θα διδαχθούν από τον εικαστικό ένα μάθημα στην Ιστορία και τα Ρεύματα στην σύγχρονη Τέχνη και Ζωγραφική.

Βιογραφικό

Ο Ιωάννης Ντάκος γεννήθηκε στην Λάρισα. Αποφοίτησε με “Άριστα” από την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Θεσσαλονίκης το 1998 με κατεύθυνση τη ζωγραφική και δάσκαλο τον σπουδαίο εικαστικό Βαγγέλη Δημητρέα. Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας, της Ένωσης Καθηγητών Καλλιτεχνικών Μαθημάτων και του Σωματείου Εικαστικών “8”.
Ζει και εργάζεται στην Λάρισα. Είναι καθηγητής στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, με συμμετοχές σε πολλές εικαστικές δράσεις και σπουδαίες διακρίσεις σε μαθητικούς εικαστικούς διαγωνισμούς από τους μαθητές του. Αγιογραφεί σε Ιερούς Ναούς με τοιχογραφίες και φορητές εικόνες. Έργα του υπάρχουν σε πολλές ιδιωτικές συλλογές αλλά και σε συλλέκτες.

Εκθέσεις:
• “Σύγχρονοι Λαρισαίοι Δημιουργοί”, Δεκέμβριος 1999 – Ιανουάριος 2000. Ομαδική Έκθεση. Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα.
• “Το πνεύμα του τόπου”, 2009. Αναδρομική Έκθεση. Πολιτιστικό Κέντρο Βαλανίδας Ελασσόνας.
• Έκθεση Καθηγητών Καλλιτεχνικών Μαθημάτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Λάρισας, 2013. Ομαδική Έκθεση. Μουσικό Γυμνάσιο Λάρισας.
• “Καλλιτέχνης Πολίτης”, Έκθεση Καθηγητών Καλλιτεχνικών Μαθημάτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Λάρισας, 2014. Ομαδική Έκθεση. Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας.

Η διάρκεια της έκθεσης θα είναι από τις 31 Μαρτίου 2015 έως 8 Απριλίου 2015 και ώρες 10:00 – 13:00 πμ & 18:00 – 21:00μμ στον 1ο Όροφο του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας Κούμα 24. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Καλλιτεχνική Επιμέλεια & Οργάνωση: Θάνος Γκουρομπίνος
Περισσότερες πληροφορίες για τον καλλιτέχνη στο: www.intakos.com
Η έκθεση πραγματοποιείται με την στήριξη των: Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας / musicaradio.gr / dirtybikeparadise.gr / Εννέα music bar / Υδραυλικά Ηλία Γκουρομπίνου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.