Απολαυστική η Πανσέληνος στο Ωδείο του Αλμυρού

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014, η εκδήλωση της Πανσελήνου του Αυγούστου, με θέμα τον ποιητή της θάλασσας Νίκο Καββαδία, στον καταπληκτικό προαύλιο χώρο του Ωδείου Αλμυρού (Παλαιό Γυμνάσιο), στον οποίο φιλοξενούνται, από παράδοση, μόνο ποιοτικές και υψηλού επιπέδου εκδηλώσεις με διοργανωτές την Εθελοντική Περιβαλλοντική Ομάδα Αλμυρού «Εν Δράσει» και τον Δήμο Αλμυρού

Όλα ήταν μαγικά στην εκδήλωση της Πανσελήνου στον Αλμυρό, η οποία χαρακτηρίστηκε, όχι άδικα, ίσως η ομορφότερη και η ποιοτικότερη σε όλη την Ελλάδα, η οποία, μάλιστα, εξελίχθηκε σε μυσταγωγία μέσα από την ποίηση του Ν. Καββαδία, αναφέρεται σε δελτίο Τύπου.

Οι εξαιρετικοί ερμηνευτές Ζωή Τζαλαβρέτα και Νίκος Αλεξίου στο τραγούδι ,οι συγκλονιστικοί ηθοποιοί Αμαλία Γκιζά και Βασ. Μητσάκης στις απαγγελίες που καθήλωναν τους θεατές, οι μουσικοί-σολίστ Νικ. Αλεξίου, Βασ. Σάρου και Μαριάννα Σαμαρτζή, η αφήγηση από την Μαρίνα Μανθογιάννη και τέλος τα σπάνια και ειδικά φωτιστικά εφέ από τον Γ. Ζαγόρη ,που φώτισαν το καταπληκτικό κτίριο του Ωδείου ,ειδικά για τη βραδιά αυτή, δημιούργησαν ένα ονειρικό αποτέλεσμα, που μάγεψε τους θεατές, που από πολύ νωρίς κατέκλυσαν όλο το χώρο του Ωδείου και έμειναν καθηλωμένοι επί δύο ώρες .
Η ποιότητα και η αισθητική κυριάρχησαν στην εκδήλωση ,την οποία οι τυχεροί που βρέθηκαν το βράδυ της Τετάρτης, θα θυμούνται για πάντα.

«Σε μία κρίσιμη εποχή για την πατρίδα μας, σε μία δύσκολη συγκυρία, για τα τοπικά μας πράγματα, όπου μία νέα Δημοτική Αρχή διαδέχεται την άλλη, εμείς ήμασταν όλοι εκεί ενωμένοι, και απολαύσαμε ένα μοναδικό αφιέρωμα στον αγαπημένο μας ποιητή της θάλασσας, στον ποιητή των «μακρυσμένων ταξιδιών και των γαλάζιων πόντων», τον μεγάλο, Νίκο Καββαδία. Στον ποιητή των ταξιδιών, σε μέρη εξωτικά, όπου κυριαρχούν τα συναισθήματα, τα χρώματα, τα ανθρώπινα δρώμενα σε φορτηγά, πλοία και λιμάνια, όπου συναντιούνται η ανθρωπιά, η πίκρα, η αγάπη, η γενναιότητα, η αμαρτία, η εξιλέωση. Η βραδιά αυτή ήταν αποτέλεσμα της συνεργασίας του κυριότερου και μεγαλύτερου φορέα του τόπου μας του Δήμου Αλμυρού και των Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών και πρέπει αυτή η πετυχημένη συνεργασία να αποτελέσει πρόκριμα, για ανάλογες ποιοτικές εκδηλώσεις, που πρέπει να γίνονται στο Δήμο μας, με τη συνεργασία και συμμετοχή των πολλών και αξιόλογων συλλόγων που δραστηριοποιούνται στη περιοχή μας, με πολλούς εθελοντές», επισημαίνει η Περιβαλλοντική Ομάδα Εν Δράσει.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.