Βιβλίο: «Το Παγκόσμιο Παιχνίδι στα Βαλκάνια»

Μουσική βραδιά , με παρουσίαση του νέου έργου του Φοίβου Οικονομίδη

Το νέο βιβλίο του δημοσιογράφου – ιστορικού ερευνητή Φοίβου Οικονομίδη παρουσιάζεται στον Βόλο σε μια μουσική βραδιά στον Πολυχώρο Τέχνης του Ωδείου Φουντούλη Αντωνοπούλου 17 (μεταξύ Δημητριάδος και Ιάσονος), τηλ. 690 912 7982, την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου, στις 9 το βράδυ. Ο τίτλος της καινούριας σημαντικής εργασίας του Φοίβου Οικονομίδη είναι: «Το παγκόσμιο παιχνίδι στα Βαλκάνια.
Ελληνογιουγκοσλαβικές σχέσεις από τον Β’ Παγκόσμιο στον Ψυχρό Πόλεμο» (κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μετρονόμος).

Ομιλητές: Θανάσης Σαμαράς, δημοσιογράφος, Ηλίας Βολιότης –Καπετανάκης συγγραφέας – δημοσιογράφος και Φοίβος Οικονομίδης.
Καλλιτεχνικό πρόγραμμα: Ο Γιώργος Φουντούλης σε δικά του τραγούδια, ερμηνεύει η Μαρίνα Βολουδάκη. Λαϊκό κουαρτέτο: Στέλιος Παπαδόπουλος (μπουζούκι), Μαριάννα Σταυροπούλου (τραγούδι), Κώστας Παππάς (κιθάρα), Νώντας Αδάμος (ακορντεόν). Είσοδος ελεύθερη. Ο Φοίβος Οικονομίδης παίζει τραγούδια του από την δισκογραφία.

«Το παγκόσμιο παιχνίδι στα Βαλκάνια» με πλήθος απόρρητων εγγράφων, που φέρνει ο συγγραφέας για πρώτη φορά στην δημοσιότητα, αποκαλύπτει τις καθοριστικές, όσο και τραγικές διεργασίες, που έγιναν στις σχέσεις της χώρας μας με την Γιουγκοσλαβία, στα πλαίσια των αντιπαραθέσεων των Μεγάλων Δυνάμεων από το τέλος του Β΄ Παγκόσμιου και κατά τον Ψυχρό Πόλεμο.

Το βιβλίο «Το παγκόσμιο παιχνίδι στα Βαλκάνια» επιχειρεί να καταδείξει για πρώτη φορά αυτό το μεγάλο διεθνές παιχνίδι, που εκτυλίχθηκε στην περιοχή μας και όπου το μεγαλύτερο μέρος του πραγγματοποιήθηκε στα διπλωματικά παρασκήνια μακριά από το φως της μέρας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.