Βιβλιοπαρουσίαση στο Στέκι Μεταναστών

Σήμερα Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου, ώρα 7.30μμ, στο Χώρο Κινημάτων – Στέκι Μεταναστών (Ιωλκού 33) θα παρουσιαστεί το βιβλίο «Λαμόγια στο Χακί» των εκδόσεων Τόπος. Την παρουσίαση θα κάνει ο συγγραφέας του βιβλίου Διονύσης Ελευθεράτος.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, «την οικονομική, εισοδηματική και κοινωνική πολιτική της χούντας, από την επίπλαστη «ευημερία» του 1967-71 έως την πλήρη απομυθοποίηση του 1973-74, εξετάζει ο Διονύσης Ελευθεράτος στο βιβλίο του. Σε αυτό παρουσιάζονται όχι μόνο εύγλωττα στατιστικά στοιχεία, αλλά και σκάνδαλα όλων των ειδών. Ένας δικτάτορας διαμένει στη βίλα του Ωνάση με την «ευγενική χορηγία»… της ΔΕΗ. Ένα «ιερό» Ταμείο αφήνει εκατοντάδες εκατομμύρια δραχμών να «αναληφθούν εις τους ουρανούς», ή μάλλον να παραληφθούν από «εθνοσωτήρες» κολλητούς. Μια αμερικανική εταιρεία καμαρώνει επειδή εισπράττει άφθονα χρήματα του ελληνικού κράτους, χωρίς να κάνει απολύτως τίποτε. Ελληνικές τράπεζες χρηματοδοτούν την «κατασκευή» τρακτέρ στη Θεσσαλονίκη, αλλά αυτά εισάγονται από την Αυστρία! Μαύρα κρέατα κατακλύζουν για δύο –και πλέον– χρόνια την αγορά. Τα θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα τετραπλασιάζονται, τα βιομηχανικά κέρδη πολλαπλασιάζονται, η φορολογία των πλοιοκτητών σχεδόν εκμηδενίζεται. Η «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών», γράφει, όντως, ιστορία…

Μια έρευνα με έντονο άρωμα εποχής και συγκρίσεις των «αμέσως πριν» με τα «αμέσως μετά», μια διεισδυτική ματιά στα οικονομικά της δικτατορίας, με τρόπο που λαμβάνει υπόψη τις «συντεταγμένες» της σύγχρονης εποχής, αλλά και πολλούς από τους «πάγιους» ακροδεξιούς μύθους για την περίοδο εκείνη.

Ο Διονύσης Ελευθεράτος σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Γρήγορα όμως στράφηκε στην επαγγελματική δημοσιογραφία και εργάστηκε σε αρκετές εφημερίδες, κυρίως ως αρθρογράφος και σχολιογράφος επί πολιτικών, κοινωνικών αλλά και αθλητικών θεμάτων. Σήμερα εργάζεται ως ραδιοφωνικός παραγωγός στο «Κόκκινο 105,5».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.