«Κλέψε Λιγότερο» απ΄την ΕΛΜΕ Μαγνησίας

Στις 9 και 10 Ιουλίου 2014 και ώρα 9 το βράδυ η θεατρική ομάδα της ΕΛΜΕ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ανανεώνει το ραντεβού της με το κοινό του Βόλου στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο της Νέας Ιωνίας, παρουσιάζοντας για δυο ακόμα παραστάσεις το έργο του Ντάριο Φο “Κλέψε Λιγότερο”.

…Η Εννέα είναι μια αφελής, αλκοολική νεκροθάφτισσα, η οποία με τη βοήθεια ενός απατεώνα αναγκάζεται να αντιμετωπίσει τον πραγματικό κόσμο γύρω της. Όσοι την περιστοιχίζουν μπορεί να είναι εμφανώς διεφθαρμένοι και τρελοί, αλλά αποδεικνύονται λιγότερο λωποδύτες από τους φαινομενικά καλούς και αξιοσέβαστους πολίτες. Εκβιαζόμενοι, δικαστές, εξοχότατοι, καλόγριες και τρελοί κάθε είδους παρελαύνουν μπρος από την Ενέα η οποία διαπιστώνει ότι η κοινωνία προστάζει «αφού κλέβουν οι άλλοι κλέψε και εσύ, ίσως λίγο λιγότερο, αλλά κλέψε»…

Τα έργα του Ντάριο Φο χαρακτηρίζονται από την καυστική σάτιρα και τον αντικομφορμισμό απέναντι στη σύγχρονη ηθική και πολιτική κατάπτωση. Δε διστάζει να μιλήσει ανοιχτά για πολιτικές δολοφονίες, το οργανωμένο έγκλημα, την πολιτική διαφθορά.Το 1997 τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ λογοτεχνίας. Τα έργα του έχουν μεταφραστεί και παιχτεί σε θέατρα ανά τον κόσμο.

Συντελεστές
Την πρωτότυπη μουσική της παράστασης έγραψε η Νικολέττα Ρούσση, μουσικός και μέλος της ομάδας. Κίνηση στους εκπαιδευτικούς της θεατρικής ομάδας δίδαξε η Εύη Μάργαρη.
Την προσαρμογή των στίχων στο τραγούδι της μάχης και το τραγούδι του τέλους επιμελήθηκε η Βεατρίκη Μαθιανάκη, το τραγούδι των σκανδάλων ο Γιάννης Μισαλούρης και το πρώτο τραγούδι της μάχης και του μαθήματος των τρελών ο Σταύρος Κατσούρας. Τα σκηνικά κατασκεύασαν οι Γιάννης Τσοκανάκης, Βασίλης Μητρίτσας και Αντώνης Ρήγας.
Τα κοστούμια επιμελήθηκε η Αναστασία Αθανασιάδου, η οποία μαζί με το Βασίλη Μητρίτσα ασχολήθηκαν με τις κατασκευές και τα αξεσουάρ.
Την ευθύνη του φροντιστηρίου έχει η Κατερίνα Κολοκοτρώνη που από κοινού με την Εύη Μάργαρη κρατάνε και το υποβολείο.

Στην παράσταση συμμετέχουν οι εκπαιδευτικοί: Αναστασία Αθανασιάδου, Βέρα Βελετζάκου, Δέσποινα Γιαγουρτά , Βαγγέλης Ευφραιμιάδης, Ελένη Κατσαφούρη, Σταύρος Κατσούρας, Αναστασία Κουρεντζή, Μαλβίνα Κωστοπούλου, Γιώργος Λαρισαίος, Βεατρίκη Μαθιανάκη , Χριστίνα Μαργαρίτου, Βασίλης Μητρίτσας, Γιάννης Μισαλούρης, Μαρία Μπάνη, Κλεοπάτρα Μπατζούκη , Ρίκη Μπεκίρη, Μιχάλης Μύρικνας, Αρχοντία Πανταζοπούλου, Κλεοπάτρα Πρίγκου, Αντώνης Ρήγας , Νικολέττα Ρούσση, Αντιγόνη Σδρόλια, Στέργιος Ταχούλας ,‘Εφη Τριανταφύλλου , Γιάννης Τσοκανάκης, Γιάννης Φελεσάκης ,
Δήμητρα Χαντζηθάνου, Άρτεμις Χατζηαποστολίδου, Λεωνίδας Χριστοδουλίδης.
Η Θεατρική Ομάδα Εκπαιδευτικών ΕΛΜΕ Μαγνησίας ιδρύθηκε το 2010. Μέχρι τώρα έχει ανεβάσει τις παραστάσεις: «Αριστοφω(ο)νικά» που περιελάμβανε τα έργα Βάτραχοι, Σφήκες και Ιππείς του Αριστοφάνη (Μετάφραση-Προσαρμογή: Μαργαρίτα Παπαϊωάννου, Σκηνοθεσία :Κική Δανιηλίδου, Μουσική: Νικολέτα Ρούσση). Το 2012 παρουσίασε το έργο «Το Μεγάλο μας Τσίρκο» του Ιάκωβου Καμπανέλλη (Σκηνοθεσία: Κική Δανιηλίδου, Μουσική Διδασκαλία: Νικολέτα Ρούσση

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.