«Ο Καραγκιόζης μυλωνάς και οι καλικάντζαροι»

Μια σπαρταριστή παράσταση, από το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου

Χριστουγεννιάτικη παράσταση Καραγκιόζη με τίτλο «Ο Καραγκιόζης μυλωνάς και οι καλικάντζαροι» θα δοθεί σήμερα Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015, στις 6 το απόγευμα μ.μ., στο μουσειακό χώρο του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου (Κοραή 79) με τον γνωστό δάσκαλο καραγκιοζοπαίκτη και πρωταγωνιστή του Θεσσαλικού Θεάτρου Σκιών Π. Φιλιππίδη.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «η παράσταση εντάσσεται στο εργαστήριο καραγκιόζη που λειτουργεί κάθε Σάββατο το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, με τίτλο «Ο Καραγκιόζης δάσκαλος» και περιλαμβάνει τμήματα θεάτρου σκιών και κατασκευών φιγούρας. Το εργαστήριο αυτό, που λειτουργεί για δεύτερη φορά φέτος, προσφέρει στα παιδιά μία ευκαιρία για δημιουργία, ψυχαγωγία και έκφραση και φέρνοντάς τα πιο κοντά στην προφορική λαϊκή μας παράδοση.
Σκοπός του εργαστηρίου αυτού είναι η ευαισθητοποίηση των παιδιών γύρω από τη μορφή αυτή του λαϊκού μας θεάτρου, αποκτώντας γνώσεις για το θέατρο σκιών, την ιστορία και την τεχνική του. Στο εργαστήρι κατασκευών φιγούρας Καραγκιόζη κατασκευάζονται από τα παιδιά, ανάλογα με την ηλικία τους, φιγούρες με διαφορετικές τεχνικές.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.