«Ο παπουτσής και τα ξωτικά…»

Χριστουγεννιάτικη παράσταση από την «Παπαντού κοινσεπ»

Τη Χριστουγεννιάτικη παράσταση «Ο παπουτσής και τα ξωτικά…», παρουσιάζει η κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση παραστατικών τεχνών «Παπαντού κοινσεπ» και τη φέρνει στο κάθε σχολείο , όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Στην υπόθεση του έργου (διασκευή από το παραμύθι των Γκριμ « Ο τίμιος παπουτσής και η καλή του τύχη»), αναφέρεται ότι «ένας εργατικός και καλοκάγαθος παπουτσής, χάνοντας την εργασία του λόγω κρίσης δέχεται τις παραμονές των Χριστουγέννων χωρίς να το γνωρίζει τη βοήθεια των ξωτικών και ξεπερνά την δυσκολία του. Τα παιδιά θα βοηθήσουν τον παπουτσή να ξεδιαλύνει το μυστήριο που τον έχει αναστατώσει και να δείξει την ευγνωμοσύνη του σε αυτούς που τον βοήθησαν. Μια ιστορία τόσο παλιά αλλά και τόσο σημερινή δοσμένη με χιούμορ που προσφέρει ανακούφιση, αισιοδοξία και ελπίδα, μιλώντας για την αλληλεγγύη και την ευγνωμοσύνη».

Θεατρική διασκευή παραμυθιού – σκηνοθεσία: Φουκαλά Συνοδή. Σκηνικά: Νίτης Νίκος. Κούκλες : Νίτης Νίκος, Φουκαλά Συνοδή. Παίζουν οι: Μεγκές Στράτος, Φουκαλά Συνοδή. Τεχνική υποστήριξη: Νίτης Νίκος

Το Κουκλοθέατρο της Παπαντού

Το όνομά μας Παπαντού προκύπτει από το ΠΑράσταση ΠΑΝΤΟΥ και είμαστε μια νεοσύστατη κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση που ασχολείται με τις παραστατικές τέχνες. Η παράσταση «Ο παπουτσής και τα ξωτικά» είναι η πρώτη μας επαγγελματική κουκλοθεατρική παραγωγή.

Χαρακτηριστικά Παράστασης ( περιλαμβάνει παιχνίδια με το κοινό των παιδιών στην έναρξη, διαδραστική κουκλοθεατρική παράσταση, χριστουγεννιάτικα τραγούδια με τη συνοδεία ακορντεόν στο κλείσιμο)
Είδος κούκλας: γαντόκουκλα. Διάρκεια παράστασης: 45΄. Διαστάσεις κουκλοθέατρου: 2,10 μ. ύψος, 1,80 μ. πλάτος, 1,00 μ. βάθος. Στήσιμο ξεστήσιμο κουκλοθέατρου (χρόνος): 20΄πριν, 20΄μετά. Εισιτήριο: 3 ευρώ το άτομο.

Σύντομα βιογραφικά συντελεστών θιάσου
Η Φουκαλά Συνοδή γεννήθηκε και ζει στο Βόλο και είναι πρόεδρος της Παπαντού κοινσεπ. Είναι Θεατρολόγος απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών του τμήματος της Θεατρολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και παιδαγωγός προσχολικής αγωγής απόφοιτος του ΤΕΙ Ηπείρου. Εργάζεται με παιδιά από το 1999. Εργάστηκε σε Παιδικούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και σε δημοτικά σχολεία σε συνεργασία με συλλόγους γονέων. Επιπλέον, πραγματοποίησε θεατρικά εργαστήρια με ενήλικες στο ΚΔΒΜ Βόλου. Υπήρξε για οκτώ χρόνια συστηματική μαθήτρια στα ετήσια Βιωματικά σεμινάρια θεάτρου για ενήλικες που διοργανώνει κάθε χρόνο η Πειραματική σκηνή Ν. Ιωνίας με δάσκαλο τον Δημήτρη Πανταζή από το 2007- 2015. Επίσης υπήρξε βοηθός σκηνοθέτη σε έξι παραγωγές της Πειραματικής και σε τρεις από αυτές συμμετείχε ως ηθοποιός. Έχει παρακολουθήσει πολλά παιδαγωγικά και καλλιτεχνικά σεμινάρια.

Ο Νίτης Νίκος γεννήθηκε στο Βόλο όπου και ζει. Είναι ιδρυτικό μέλος της Παπαντού κοινσεπ. Τα περισσότερα χρόνια της ζωής του τα έζησε στον Άγιο Λαυρέντιο από όπου και κατάγεται. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός αλλά δεν εξάσκησε ποτέ το συγκεκριμένο επάγγελμα γιατί για πολλά χρόνια έχτιζε με πολύ μεράκι τα σπίτια των ανθρώπων. Ασχολείται με κατασκευές και μοντελισμό και αγαπά ιδιαίτερα το ξύλο και την πέτρα. Είναι αυτοδίδακτος μουσικός.

Ο Μεγκές Στράτος γεννήθηκε και ζει στο Βόλο. Είναι εκπαιδευτικός, απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ. Παίζει κρουστά και τραγουδάει επαγγελματικά. Είναι ηθοποιός και έχει παίξει σε παραγωγές της Πειραματικής Σκηνής Ν. Ιωνίας Βόλου. Επίσης μαθητεύει για χρόνια δίπλα στο σκηνοθέτη Δημήτρη Πανταζή.
Επικοινωνήστε μαζί μας για να κλείσουμε την ημερομηνία που σας βολεύει για την παράσταση στο σχολείο σας».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.