«Πάσχα! Ελλήνων Πάσχα!»: Μουσειοπαιδαγωγικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Λύκειο Ελληνίδων

Εκτός των παγίων μουσειοπαιδαγωγικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων που το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου υλοποιεί στο μουσειακό του χώρο για μαθητές σχολείων της πόλης του Βόλου και της ευρύτερης Μαγνησίας που συνεχίζονται και την τρέχουσα εκπαιδευτική περίοδο (θυμίζουμε ότι τo πρώτο, έχει θέμα «Οι παραδοσιακές φορεσιές της Μαγνησίας» και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας όλων των τάξεων, του Δημοτικού Σχολείου, του Νηπιαγωγείου και των πρώτων τάξεων του Γυμνασίου και το δεύτερο Ε.Π. με τίτλο «Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ: Νεοκλασικά κτίρια του Βόλου», απευθύνεται σε μαθητές της έκτης τάξης του Δημοτικού Σχολείου, όλων των τάξεων του Γυμνασίου και του Λυκείου), σχεδιάζουμε και άλλα προγράμματα μικρής διάρκειας, που έχουν επίκαιρο χαρακτήρα, όπως αυτό που μεγάλη επιτυχία υλοποιήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο με αφορμή τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, με τίτλο «Να τα πούμε;», ένα επίκαιρο θέμα αφιερωμένο στο πανάρχαιο ελληνικό έθιμο των καλάντων.

Στο πνεύμα αυτό, και ενόψει του Πάσχα ετοιμάσαμε και ήδη υλοποιούμε από τις αρχές Μαρτίου, ένα νέο εκπαιδευτικό μουσειοπαιδαγωγικό πρόγραμμα με τίτλο «Πάσχα! Ελλήνων Πάσχα!»
Κύριος σκοπός του επίκαιρου αυτού προγράμματος, που η υλοποίησή του θα ξεκινήσει τον Μάρτιο, είναι τα παιδιά να γνωρίσουν, έθιμα και πασχαλινές παραδόσεις της πατρίδας μας, που τηρούνται από τα βάθη των αιώνων ως σήμερα δίνοντας παράλληλα πλούσια εκπαιδευτικά ερεθίσματα, βιωματικές εμπειρίες και ψυχαγωγία δομημένα με παιδαγωγικό τρόπο. Με το συγκεκριμένο πρόγραμμα, το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου θα επιδιώξει για μια ακόμη φορά να μεταλαμπαδεύσει στα παιδιά την ελληνική παράδοση, αναδεικνύοντας τον πλούτο και την αξία της, καθιστώντας τα αυριανούς συνεχιστές της. Εκτός από την εκπαιδευτική δομή του προγράμματος μία από τις κύριες δραστηριότητες του προγράμματος στηρίζεται στο διάσημο πίνακα του Νικηφόρου Λύτρα, «Το Ωόν του Πάσχα» (1874-5), αφιερωμένος στην παράδοση του ελληνικού Πάσχα.

Τηλέφωνα επικοινωνίας για συμμετοχή, καθημερινά 10-13.00: 2421033938, 6945852406 και 6974101096.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.