Πανηγύρισαν την Αγία Βαρβάρα

Με τη συμμετοχή του «Συλλόγου Διατήρησης και Προβολής της Παράδοσης της Ανατολικής Ρωμυλίας Βόλου»

Την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015 ξεκίνησαν οι θρησκευτικές εκδηλώσεις στον Ιερό Ναό Αγίων Ιωάννου Δαμασκηνού και Βαρβάρας στη Νέα Ιωνία, με την υποδοχή της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της Ολυμπιωτίσσης, υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού, κ.κ. Ιγνατίου, ο οποίος εν συνεχεία χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό της εορτής και κύρηξε το θείο λόγο.
ANT. AGIA BARBARA
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του «Συλλόγου Διατήρησης και Προβολής της Παράδοσης της Ανατολικής Ρωμυλίας Βόλου», «το πρωί της Παρασκευής 4 Δεκεμβρίου 2015 τελέστηκε ο εόρτιος όρθρος και η πανηγυρική θεία λειτουργία, ενώ το απόγευμα και ώρα 5 μ.μ. πραγματοποιήθηκε ο μεθεόρτιος εσπερινός και η λιτάνευση της εικόνας των Αγίων και της Παναγίας της Ολυμπιωτίσσης πέριξ της ενορίας. Τις Ιερές Εικόνες συνόδευσε τιμητικό άγημα του Συλλόγου Διατήρησης και Προβολής της Παράδοσης της Ανατολικής Ρωμυλίας Βόλου ο οποίος δραστηριοποιείται στην περιοχή της ενορίας, κατά τα τελευταία χρόνια με ποικίλες πολιτιστικές δραστηριότητες καθώς και ως χορευτικός όμιλος.

Μετά το πέρας των ιερών ακολουθιών (6.30 μ.μ.) έλαβαν χώρα πολιτιστικές εκδηλώσεις στον υπόγειο χώρου του ναού από δύο χορευτικά τμήματα του συλλόγου. Αρχικά το παιδικό τμήμα παρουσίασε χορούς από την Ανατολικής Ρωμυλία, ενώ το τμήμα παραστάσεων απέδωσε χορούς της Βόρειας Θράκης και της Ανατολικής Ρωμυλίας.

Ο Πρόεδρος, κ. Κυριάκος Κυτούδης, και το ΔΣ ευχαριστούν θερμά τους παρευρισκομένους που τίμησαν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις και απέδειξαν άλλη μια φορά πως η παράδοση είναι συνυφασμένη με τη ζωή μας. Θερμές ευχαριστίες στον προϊστάμενο του Ιερού Ναού, Πρωτ. π. Ελευθέριο Σαράτση και το εκκλησιαστικό συμβούλιο για την άψογη συνεργασία κατά τη διοργάνωση της πανηγύρεως. Τέλος, ανεξαιρέτως τους χορευτές μας που δίνουν ηχηρό παρών σε όλες τις δράσεις μας καθώς και τους συνεργάτες και φίλους του συλλόγου».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.