Παρουσιάζεται ο «Ρούλης ο Επιστημογατούλης»

Το Σάββατο 28 Μαΐου στο Public

To Public (Κονταράτου 9 & Ογλ 28) και οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΟΣ προσκαλούν μικρούς και μεγάλους το Σάββατο 28 Μαΐου, στις 12:00, στην παρουσίαση του βιβλίου “Ρούλης ο Επιστημογατούλης (και η επιστημοπαρέα του)” του Θεόδωρου Καρακασίδη στον χώρο του βιβλιοπωλείου. O συγγραφέας θα μιλήσει με παιδιά και γονείς και θα κάνει πειράματα μαζί τους!…

Δυο λόγια για το βιβλίο

Ο Ρούλης ο Eπιστημογατούλης (και η επιστημοπαρέα του) του Θεόδωρου Καρακασίδη είναι ένα εικονογραφημένο βιβλίο που απευθύνεται σε παιδιά του δημοτικού. Μέσα από τις ιστορίες τεσσάρων ζώων (του γάτου Ρούλη, της γατούλας Θούλης, του σκύλου Θάκη και της χελώνας Τω) προσπαθεί να εξηγήσει στα παιδιά τα φυσικά φαινόμενα αλλά και γενικά τον κόσμο μας με διασκεδαστικά πειράματα όχι μόνο στο εργαστήριο αλλά και στην παιδική χαρά, στο σπίτι και όπου αλλού μπορεί να βρεθεί κανείς.
Βάζει, με δυο λόγια, το παιχνίδι στη φυσική: ένα παιχνίδι με ερωτήσεις, ανταλλαγή απόψεων και, κυρίως, τις εμπειρίες των παιδιών, ένα παιχνίδι όπου μπορούν να εκφράσουν τις απορίες και τις σκέψεις τους χωρίς να φοβούνται βαθμούς και εξετάσεις.

Γιατί η Φυσική είναι παντού γύρω μας και ο δρόμος προς τη γνώση μπορεί να γίνει για όλους ένας ευχάριστος περίπατος…

Περιεχόμενα: Ο Ρούλης αλλάζει πόλη, Η μετακόμιση, Στο Πανεπιστήμιο, Ένα πείραμα φυσικής , Ο Ρούλης στην τάξη!, Ο Ρούλης και οι φίλοι του, Για τον ήλιο και το φεγγάρι, Πειράματα στην παιδική χαρά, Κι άλλο πείραμα στην παιδική χαρά, Η κυρία βαρύτητα, Οι εποχές: αλλού χειμώνας κι αλλού καλοκαίρι, Ο Ρούλης πάει ταξίδι, Αποχαιρετιστήριο.

Ο Θεόδωρος Καρακασίδης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Εφαρμοσμένης Φυσικής στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον Βόλο.

Zεύξεις: www.roulis-epistimogatoulis, fb Ρούλης ο Eπιστημογατούλης, fb Εκδόσεις Διάφορος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.