Πειραματική: Τελευταία παράσταση «Ο Αριστοφάνης πάει σχολείο»

Την Κυριακή 20 Μαρτίου στις 11.30 π.μ. δίνεται η τελευταία παράσταση του έργου
«Ο Αριστοφάνης πάει σχολείο» από την Παιδική Σκηνή της Πειραματικής Σκηνής για το κοινό.

Οι πρωινές παραστάσεις για τα σχολεία θα συνεχιστούν και τον Απρίλιο.

Μέσα από την μαγεία του θεάτρου, η Πειραματική Σκηνή φέτος, προσπαθεί να γνωρίσει στα παιδιά τον πιο ζωντανό, και ίσως, τον πιο σημερινό απ’ τους ένδοξους προγόνους μας, τον Αριστοφάνη.

Γνωρίζουν τα παιδιά μας, τη «δόξα των αρχαίων προγόνων μας», μα σ’ ένα κλίμα στυφό, ανιαρό, σαν σχολικό κείμενο τη στιγμή του σχολικού εξαναγκασμού. Κι έτσι αντί να τους νοιώσουν, τους αποδιώχνουν, τους θεωρούν ενόχους για την καταπόνηση του θρανίου, για τη φρίκη της σχολαστικότητας.

Στοχεύοντας κατευθείαν στην παιδική καρδιά, επιλέξαμε να ζωντανέψουμε την «Ειρήνη», τον «Πλούτο» και τους «Αχαρνείς», ελπίζοντας πως θα κάνουμε τα παιδιά να αγαπήσουν τα τρελά αστεία του Αριστοφάνη, την ελπίδα που σαλεύει σ’ όλα τα έργα του.

Το έργο παρουσιάζεται σε προσαρμογή και σκηνοθεσία Δημήτρη Πανταζή, σκηνικά Μαρία Ζαχαριά, κοστούμια Βασιλική Μπέλιου, μουσική Γρηγόρη Σουλτάνη, βοηθός σκηνοθέτη Κική Παπαζήση, φωτισμούς Δημήτρη Δημητριάδη, φωτογραφίες Αλκιβιάδη Μαρούγκα.

Τους ρόλους ερμηνεύουν (με σειρά εμφάνισης) οι : Γεωργία Κωστούλα, Μανώλης Κάβουρας, Δημήτρης Πανταζής, Κική Παπαζήση, Στράτος Μεγκές.

Η παράσταση παίζεται στο Θέατρο Πειραματικής Σκηνής (Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας).

Η πώληση εισιτηρίων γίνεται μια ώρα πριν την παράσταση στο ταμείο του Θεάτρου. Τηλέφωνο για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων: 6944-388045.

Παρακαλούμε οι ενδιαφερόμενοι να κάνουν κράτηση θέσεων για αποφυγή ταλαιπωρίας τους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.