Πλήθος κόσμου στη Γιορτή Κρασιού Ν. Αγχιάλου

Πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014 τα εγκαίνια της Γιορτής Κρασιού Νέας Αγχιάλου του Δήμου Βόλου σε έναν πανέμορφο χώρο δίπλα στη θάλασσα. Πλήθος κόσμου πλαισίωσε την γιορτή και όλοι απόλαυσαν παγωμένο κρασί Αγχιάλου και χόρεψαν μέχρι πρωίας με τον Γιώργο Πάγκαλο, την Αΐντα και την ορχήστρα τους.
Στα εγκαίνια επίσης εμφανίστηκε το Παιδικό Τμήμα του Χορευτικού Συγκροτήματος της Δημοτικής Ενότητας Νέας Αγχιάλου του Δήμου Βόλου, παρουσιάζοντας χορούς Ανατολικού Αιγαίου και Κυκλάδων, υπό την καθοδήγηση του Χοροδιδάσκαλου Θανάση Μπέα.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων: Εκπρόσωπος της κ. Χρυσοβελώνη, βουλευτού Μαγνησίας, ο αντιδήμαρχος Νέας Αγχιάλου, κ. Π. Πελεκάνος, ο αντιδήμαρχος, κ. I.Γκουντέλιας, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Μ. Τσιάμη, E. Τσάμης, και Θ. Διαμαντένιας, ο πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Νέας Αγχιάλου κ. Ελ. Διαμαντένιας και μέλη του Συμβουλίου, τα Τοπικά Συμβούλια Μικροθηβών και Αϊδινίου, η νεοεκλεγμένη Δημοτική Σύμβουλος κ. Γεωργία Μποντού-Τοκαλή, οι νεοεκλεγμένοι τοπικοί σύμβουλοι, κ.κ. Θ. Ερρινάκης, Κ. Γκινίδης και Κ. Τζάερλης, ο πρόεδρος του Αγροτικού Παραγωγικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου, κ. Ι. Κίτσιος και μέλη του Δ.Σ, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αγχιαλιτών της Αθήνας κ. Α. Ζαφειρόπουλος, εκπρόσωποι πολιτικών και στρατιωτικών αρχών καθώς επίσης συλλόγων και φορέων της περιοχής. Επίσης τα εγκαίνια της γιορτής κρασιού, τίμησε με την παρουσία της, αντιπροσωπεία του Δήμου Πομόριε Βουλγαρίας, αδελφοποιημένης πόλης με την Νέα Αγχίαλο με επικεφαλής τον δήμαρχο Πομόριε κ.Ιβάν Αλεξίεβ,ο οποίος ευχαρίστησε το δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη και τον αντιδήμαρχο Νέας Αγχιάλου κ. Παντελή Πελεκάνο, για την πρόσκληση και εξήρε τις μέχρι τώρα άριστες σχέσεις των αδελφοποιημένων πόλεων.

Τον εναρκτήριο χαιρετισμό της Γιορτής έκανε ο αντιδήμαρχος κ. Πελεκάνος ο οποίος εξήρε την άψογη συνεργασία με τους συλλόγους της περιοχής για την επιτυχημένη διοργάνωση αλλά και τόνισε την σημαντική συμβολή του Αγροτικού Συνεταιρισμού ΔΗΜΗΤΡΑ αφενός στην προσφορά μέρους του κρασιού για το 4ημερο των εκδηλώσεων αφετέρου στην παραγωγή των εκλεκτών κρασιών και του Θεσσαλικού τσίπουρου, κάτι που τονώνει την τοπική παραγωγή αλλά και διαφημίζει την περιοχή πανελλαδικά. Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων ανέφερε:
« ….. Σας καλωσορίζω στην Γιορτή του Κρασιού που διοργανώνεται και φέτος από τον ενιαίο Δήμο Βόλου, τη Δημοτική Ενότητα Νέας Αγχιάλου σε συνεργασία με τον Αγροτικό Παραγωγικό Συνεταιρισμό Νέας Αγχιάλου ΄΄ΔΗΜΗΤΡΑ΄΄ και τους συλλόγους της περιοχής, μια γιορτή με ιστορία δεκαετιών, που αποτελεί παράδοση, όχι μόνο για την πόλη της Νέας Αγχιάλου αλλά και για ολόκληρη την περιοχή.
Η αναβίωση και ανανέωση της όλης εκδήλωσης οφείλετε ως ένα μεγάλο βαθμό στον εθελοντισμό και την αξιόλογη πρωτοβουλία των Συλλόγων της περιοχής αλλά και του Αγροτικού Παραγωγικού Συνεταιρισμού ΔΗΜΗΤΡΑ, όπου με την χορηγία του κρασιού από τους αμπελώνες της Αγχιάλου, συμβάλλει στην προβολή και προώθηση του τουρισμού μας αλλά και των τοπικών οινικών προϊόντων σε ολόκληρη την επικράτεια » και πρόσθεσε:

«Εδώ και πολλές δεκαετίες ο πρώην Δήμος Νέας Αγχιάλου και οι κάτοικοι της περιοχής, έχουν αναπτύξει σημαντικούς δεσμούς με την πόλη της καταγωγής τους, την παλιά Αγχίαλο της Ανατολικής Ρωμυλίας, την σημερινή Πομόριε της Βουλγαρίας. Δεσμούς τους οποίους διατηρήσαμε και στον ενιαίο πλέον Δήμο μας .
Σήμερα έχουμε την χαρά να υποδεχθούμε την αντιπροσωπεία του Βουλγαρο-Ελληνικού Συλλόγου ΄΄Αγχίαλος- Πομόριε΄΄ και του Δήμου της Πομόριε, με επικεφαλής τον Δήμαρχο της πόλης κ. Ιβάν Αλεξίεβ, που συνοδεύει την αντιπροσωπεία και θα μείνουν μαζί μας σε όλη την διάρκεια της Γιορτής Κρασιού και τους οποίους ευχαριστούμε θερμά για την επίσκεψη αυτή»

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Αγροτικού Παραγωγικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου΄΄ΔΗΜΗΤΡΑ΄΄, κ. Ι. Κίτσιος, αναφέρθηκε εν συντομία στην μέχρι τώρα πετυχημένη πορεία του Συνεταιρισμού καθώς και στα πιστοποιημένα προϊόντα του που είναι το Θεσσαλικό τσίπουρο και τα κρασιά του Οινοποιείου τονίζοντας την άριστη ποιότητα τους.
Οι εκδηλώσεις της γιορτής ολοκληρώνονται αύριο Κυριακή με την Γλυκερία. Είσοδος 5€.

Διοργανωτές της φετινής Γιορτής Κρασιού είναι: Δήμος Βόλου, Αγροτικός Παραγωγικός Συνεταιρισμός Νέας Αγχιάλου ΄΄ΔΗΜΗΤΡΑ΄΄, Ένωση Επαγγελματιών Νέας Αγχιάλου, Φιλοπρόοδος Σύλλογος, Σύλλογος των εν Θεσσαλία Οξυωτών Νέας Αγχιάλου και οι αθλητικοί σύλλογοι ΄΄Πύρασος΄΄ και ΄΄Φθιώτιδες Θήβες – Αγχίαλος΄΄.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.