Σπουδαίοι καλλιτέχνες συμπράττουν στη «Βραδιά Μάνου Χατζιδάκι»

Ο Βόλος τιμά τον "Οικουμενικό Έλληνα" στις 24 Ιουνίου 2015

Η καρδιά του Πολιτισμού θα χτυπήσει και πάλι δυνατά στην πόλη του Βόλου, που θεωρείται πόλη με καλλιεργημένο και απαιτητικό κοινό και όλα θα μοιάζουν μαγικά την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015 και ώρα 9.30 μ.μ. στο Θερινό Θέατρο Βόλου “Μελίνα Μερκούρη”, στη μια και μοναδική βραδιά Μάνου Χατζιδάκι που έχει τίτλο :”Με την Ελλάδα καραβοκύρη…!” , όπως αναφέρουν οι διοργανωτές.
Όπως τονίζεται, «η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από το Παγκόσμιο Δίκτυο Ελασσονιτών “Δίκτυο ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” (πρόεδρος Κων. Σκριάπας) τη Βολιώτικη Χορωδία (πρόεδρος Μπ. Σκυργιάννης) ,τη Χορωδία των Εκπαιδευτικών Ν. Μαγνησίας (πρόεδρος Γ. Τουφεξής) με τη συνεργασία της Διεύθυνσης Πολιτισμού/ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου και συμβολική τιμή εισόδου 6 ΕΥΡΩ (Προπώληση στο ΔΙΑΥΛΟ-Τοπάλη 14-Βόλος -Τηλέφ. 24210-25363) προκειμένου να στηριχτούν ευπαθείς ομάδες.
Στη φετινή μεγάλη βραδιά για την πόλη του Βόλου , που αφορά τον “οικουμενικό Έλληνα” ,τον πολυβραβευμένο μουσουργό Μάνο Χατζιδάκι , μέσα σε μια πανδαισία μουσικής ,ήχων ,θαυμάσιων φωνών ,χορογραφιών ,εικόνων ,κειμένων, ποιότητας ,αισθητικής και νοσταλγίας θα παρουσιαστεί από τους ερμηνευτές, τους μουσικούς και τις δύο παραπάνω αναφερόμενες ιστορικές Χορωδίες του Βόλου, η εξαιρετική μουσική και η προσωπικότητα του αξέχαστου Μάνου , που σημάδεψε τα μουσικά πράγματα της χώρας μας και την ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο με τον καλύτερο τρόπο .

Σπουδαίοι σολίστ
Στην σπάνια αυτή εκδήλωση , που για μια ακόμα φορά τον συντονισμό -επιμέλεια έχει ο Πρόεδρος του Δικτύου ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ’ και του Συλλόγου των Ελασσονιτών Κ. Σκριάπας, συμμετέχουν οι εξαιρετικοί σολίστες-ερμηνευτές Νίκος Παρθένης και Κατερίνα Αποστολοπούλου , κείμενα διαβάζει η μοναδική Κατερίνα Αντωνακάκη
ενώ η ορχήστρα απαρτίζεται από τους καλύτερους μουσικούς της πόλης του Βόλου.
Ορχήστρα -Σολίστ:
Πιάνο-Ενορχήστρωση : Ν. Νέβρος , Μπουζούκι-Κιθάρα: Ι. Πολίτης , Φλάουτο: Πέπο Σάλεμ , Μπάσο: Παύλος Ζαχόπουλος, Τύμπανα-Κρουστά: Άγγ. Τσιριγωτάκης .
Xορογραφίες: Άλκιστις Μακροπούλου. Χορεύουν οι Χορευτές της Σχολής Χορού Alkistis Dance Center-Βόλος
Eπιμέλεια Βιντεοπροβολών Γ. Τζήκας

Πρόκειται για μια μεγάλη διοργάνωση υψηλών απαιτήσεων και αισθητικής, της οποίας οι προετοιμασίες είναι σε πλήρη εξέλιξη, αντάξια και του μεγάλου μας Μάνου Χατζιδάκι και θα πραγματοποιηθεί με πάνω από ογδόντα συντελεστές ( ερμηνευτές, μουσικούς , Χορωδούς, χορευτές κ.ά.) που θα βρίσκονται καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης επί σκηνής ,παρουσιάζοντας τις καλύτερες μουσικές δημιουργίες του Μάνου Χατζιδάκι και τιμώντας τον μεγάλο καλλιτέχνη..

Ο Μάνος Χατζιδάκις (Ξάνθη 23 Οκτωβρίου 1925 – Αθήνα 15 Ιουνίου 1994) υπήρξε κορυφαίος Έλληνας μουσικοσυνθέτης, διανοούμενος και ποιητής. Θεωρείται ο πρώτος που συνέδεσε με το έργο του, θεωρητικό και συνθετικό, την λόγια μουσική με τη λαϊκή μουσική παράδοση. Πολλά από τα εκατοντάδες έργα του αναγνωρίζονται σήμερα ως κλασικά.
Οι Διοργανωτές Φορείς έχουν συνεργαστεί πολλές φορές στο παρελθόν σε μεγάλα αφιερώματα και μουσικές παραστάσεις (Χατζιδάκις 2010 με τίτλο “Πάμε μια βόλτα στο …φεγγάρι” ,όπου τιμήθηκε η Μαρία Φαραντούρη ,στη μουσική παράσταση για τον Ελληνικό κινηματογράφο με τίτλο “ένας ουρανός μ’ αστέρια”, καθιέρωσαν τη βραδιά καντάδας στο Βόλο με τίτλο “Δεν πάω σπίτι μου απόψε…!!” κ.ά.).
Πολλές από τις εκδηλώσεις αυτές προβάλλονται σε πολλά τηλεοπτικά κανάλια σε όλη την Ελλάδα , δεδομένης της εξαιρετικής τους ποιότητας ,που υπηρετεί πιστά τον πολιτισμό ,την αισθητική και το υψηλό επίπεδο των τιμώμενων καλλιτεχνών.

Η καρδιά του Πολιτισμού θα χτυπήσει δυνατά στο Βόλο

Αυτό που χαρακτηρίζει τα ΔΣ των παραπάνω Φορέων είναι η εξωστρέφεια , η συνεργασία και το κοινό όραμα ,το οποίο υλοποιούν με τον καλύτερο τρόπο ,υπηρετώντας την τέχνη ,τον άνθρωπο και τον πολιτισμό .Για τον λόγο αυτό οι συνεργασίες τους έχουν μείνει αξέχαστες από όσους τις παρακολούθησαν τα τελευταία χρόνια ,γιατί πρόσφεραν μοναδικές στιγμές συγκίνησης και υψηλής αισθητικής.
Αξίζει να σημειωθεί το σπουδαίο πολιτιστικό και κοινωνικό έργο που για δεκαετίες προφέρουν στην πόλη του Βόλου οι παραπάνω χορωδίες (Βολιώτικη και Εκπαιδευτικών ) που έχουν κοινή μαέστρο ,την εξαιρετική και πολύ γνωστή στο χώρο της χορωδιακής μουσικής κ. Στάσα Τζάλλα και τις χαρακτηρίζει τόσο η ποιότητα και αισθητική ,όσο και η ποικιλία των μουσικών αναζητήσεων.
Σε ότι αφορά το Δίκτυο “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” με πρόεδρο τον κ. Κων. Σκριάπα ,αυτό έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια μεγάλη Ομοσπονδία -πρότυπο ,που χαίρει εκτίμησης και σεβασμού εντός και εκτός Ελλάδος και έχει τιμηθεί επανειλημμένα γι’ αυτό ,με Μέλη εβδομήντα (70) συλλόγους Ελασσονιτών απ’ όλο τον κόσμο , δραστηριοποιείται στο χώρο της Κοινωνίας των Πολιτών και οι πυλώνες δράσης του είναι ο Πολιτισμός , το Περιβάλλον , η Κοινωνική Αλληλεγγύη, η Κοινωνική Οικονομία και η Βιώσιμη Ανάπτυξη. Κάθε δράση του αποσκοπεί στην ανάδειξη του Ελληνικού Πολιτισμού και τη στήριξη των ευπαθών ομάδων .Σημειώνεται ότι έχει παμψηφεί την προεδρία του Δικτύου ΜΚΟ Θεσσαλίας, που οποίου αποτελεί ιδρυτικό Μέλος .
Αξέχαστες είναι οι εκδηλώσεις που διοργάνωσε για τη Σοφία Βέμπο, Γ. Μουζάκη, Ν. Γκάτσο, Στ. Καζαντζίδη, Αλέκο Σακελλάριο, ,Μάνο Χατζιδάκι, Μίμη Πλέσσα, Ν. Καββαδία, Οπερέτα ,Μιούζικαλ, Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού ,Ελληνικό Κινηματογράφο κ.ά που ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο . , ενώ σε συνεργασία με τη Βολιώτικη Χορωδία προετοιμάζει για τον ερχόμενο χειμώνα 2015 τον ‘Βαπτιστικό” του Θεόφραστου Σακελλαρίδη, τιμώντας την Ελληνική Οπερέτα. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Κων. Σκριάπας τηλ. 6974-881944 -Πρόεδρος Δικτύου ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.