Συνεχίζει δραστήρια η Φιλοτελική Ένωση Βόλου

Με νέο Δ.Σ. και παρουσία της στο κοινωνικό γίγνεσθαι της πόλης μας

Η Φιλοτελική Ένωση Βόλου είναι από τα παλαιότερα σωματεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος της πόλης του Βόλου, συμμετέχοντας στην κοινωνική δραστηριότητα της πόλης μας.

Στη Λέσχη μάλιστα, διετέλεσαν ως πρόεδροι, επιφανή μέλη της κοινωνίας του Βόλου, όπως Κοέν, Σαμπεθάι, Κατσέμης, Κόνσουλας κ.α.
Ιδρύθηκε το 1938 και συνεχίσει τις δραστηριότητες της παρά τις κατά καιρούς δύσκολες περιστάσεις (πόλεμος, κατοχή, πρόσφατη οικονομική κρίση κ.λπ.). Με την παρουσία στον τοπικό Τύπο και διάφορες εκθέσεις ποικίλου συλλεκτικού ενδιαφέροντος, όπως εκθέσεις γραμματοσήμων: «Παρουσία των 100 πρώτων χρόνων του Ελληνικού γραμματοσήμου 1861-1961», φωτογραφικές εκθέσεις: «Ο Βόλος μέσα από την ταχυδρομική ιστορία», «Ο Βόλος και η περιοχή μέσα από τον φακό του Στέφανου Στουρνάρα», δηλώνει παρούσα στον εμπλουτισμό των γνώσεων των συμπολιτών μας. Μια πορεία χρόνων που συνεχίζεται αμείωτη.
Από τις πρόσφατες εκλογές προέκυψε και το καινούργιο Δ.Σ. που είναι: Πρόεδρος Δημήτρης Σκοτίδης, Αντιπρόεδρος Γιάννης Τσιμούρτος, Γραμματέας Γιάννης Σιόβας, Ταμίας Λευτέρης Παυλίδης, Μέλη Δήμος Φέκκας, Θανάσης Πανάγος, Κώστας Χριστόπουλος.
Τα ενδιαφέροντα των μελών στη συλλογή συλλεκτικών ειδών, που ξεκινούν από γραμματόσημα και επεκτείνονται σε νομίσματα, καρτ ποστάλ, παλιές φωτογραφίες, ντοκουμέντα, κ.λπ., είναι συνεχή. Πολλά εξέχοντα μέλη της κοινωνίας του Βόλου πέρασαν κατά καιρούς από τις γραμμές της, δίνοντας της αίγλη, προβολή και καταξίωση, καταστώντας την αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνικής ζωής της πόλης μας. Σε όλους αυτούς για την προσφορά τους αξίζει φόρος τιμής.
Τα γραφεία της Φιλοτελικής Ένωσης, είναι στην Γκλαβάνη 81 και είναι ανοιχτά κάθε Τετάρτη απόγευμα 18.00-21.00 και κάθε Κυριακή πρωί 10.00-13.00. Εκεί μαζεύονται μέλη και φίλοι που ανταλλάσουν συλλεκτικά είδη, εμπειρίες, γνώσεις, πληροφορίες για την πληρέστερη ενημέρωσή τους.
Έτσι μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να έρθει σε επαφή είτε επισκεπτόμενος τα γραφεία, είτε τηλεφωνώντας στο 24210 32692, είτε μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας [email protected]. Η ένταξη στο δυναμικό της Ένωσης θα διασφαλίσει την μακρόχρονη πορεία της στο μέλλον και την παρουσία της στο κοινωνικό γίγνεσθαι της πόλης μας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.