Συνεχίζονται τα «Λογοτεχνικά απογεύματα της Κυριακής»

Τα «Λογοτεχνικά απογεύματα της Κυριακής», συνεχίζονται με αμείωτο το ενδιαφέρον των πιστών φίλων τους και των καινούργιων ακροατών – θεατών τους που προσέρχονται παρακινούμενοι από την έξωθεν καλή μαρτυρία ότι κάτι το ξεχωριστό και το πρωτότυπο συμβαίνει εκεί, στον Πολυχώρο Τέχνης Φουντούλη, κάθε Κυριακή στις 6 και μισή το απόβραδο.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «δεν είναι μόνο το συγκλονιστικό βιωματικό μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Σακίπη «Έτσι η γη ξαναβλάστησε….», που στο πρόσωπο της πολύπαθης ηρωίδας του αναγνωρίζουμε την ίδια την Ελλάδα από την επανάσταση του 21 ως τις μέρες μας• δεν είναι τα ποιήματα των ποιητών μας που προηγούνται της ανάγνωσης του μυθιστορήματος• κι ούτε τα αποσπάσματα από τα δοκίμια των στοχαστών φιλοσόφων μας που ακολουθούν και κλείνουν κάθε Λογοτεχνικό Απόγευμα• είναι και οι ηθοποιοί, ο Βασίλης Μητσάκης και η Αμαλία Γκιζά που τα αποδίδουν όλα αυτά, και συγκινούν και προβληματίζουν και προσφέρουν ερεθίσματα για περίσκεψη, χαρά και αισιοδοξία πως, παρ’ όλους τους απαισιόδοξους και καταθλιπτικούς καιρούς που ζούμε, είναι δυνατόν «αυτή η γη να ξαναβλαστήσει….».

Ύστερα είναι και ο Γιώργος Φουντούλης με την κιθάρα του, που προσφέρει ενδιάμεσα μαγικές μουσικές επεμβάσεις χαλάρωσης. Όλα αυτά συμβαίνουν κάθε Κυριακή στις 6 και μισή, στον Πολυχώρο Τέχνης Φουντούλη, Αντωνοπούλου 17 στην πόλη του Βόλου.

Ετούτη την Κυριακή θ’ ακουστεί το τέταρτο κεφάλαιο του μυθιστορήματος. Προλογικά θ’ ακουστούν ποιήματα του βολιώτη ποιητή Θανάση Κωσταβάρα και επιλογικά απόσπασμα από το νέο βιβλίο του Γιάννη Κιουρτσάκη «Γυρεύοντας στην εξορία την πατρίδα σου». Για του καινούργιους φίλους ακροατές – θεατές, της ανάγνωσης του μυθιστορήματος προηγείται πάντα περίληψη των προηγουμένων».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.