Σύνδεση με νέες παραστάσεις όπερας και μπαλέτου στο «Αχίλλειον»

Σε συνεργασία με την «Μετροπόλιταν όπερα» και το «Κόβεν Γκάρντεν»

Για τέταρτη χρονιά συνεχίζεται με νέες παραγωγές το βραβευμένο πρόγραμμα «The Met: Live in HD» που συνδέει απευθείας τη Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης με διάφορες πόλεις χωρών στις πέντε ηπείρους, που συμπληρώνεται για δεύτερη χρονιά φέτος με μεγάλες παραστάσεις μπαλέτου σε απευθείας σύνδεση με το Royal Opera House του Θεάτρου Κόβεν Γκάρντεν του Λονδίνου.

Τη μεγάλη αυτή συνεργασία με τη Μetropolitan Opera της Νέας Υόρκης εξασφάλισε ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ για την Ελλάδα και την Κύπρο, προσφέροντας στους φίλους της όπερας ένα ξεχωριστό πολιτιστικό θέαμα, με την υπογραφή των πιο καταξιωμένων καλλιτεχνών της παγκόσμιας λυρικής σκηνής και με εμπλουτισμένη τη συνεργασία του από πέρσι με το γνωστό Βασιλικό Θέατρο του Λονδίνου καλύπτοντας και την τέχνη του Χορού.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «στην πόλη του Βόλου ανανεώνεται και πάλι η συνεργασία με τον Όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ από το Δήμο Βόλου με απόφαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ. Όπως είναι γνωστό το βραβευμένο πρόγραμμα αναμετάδοσης σε οθόνη υψηλής ευκρίνειας, παρουσιάζεται εδώ και τρία χρόνια στο «Αχίλλειον» στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου Βόλου και συγκεκριμένα της Διεύθυνσης Πολιτισμού του «Δημοτικού Οργανισμού Εκπαίδευσης Παιδιού, Αθλητισμού, Πολιτισμού- Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο» ( ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ), με τον Όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ και τη Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης .Η συμφωνία αυτή και η φετινή συνεργασία θα δώσει την ευκαιρία και πάλι στους φίλους της όπερας στην πόλη , αλλά και από τις γειτονικές πόλεις -ένα ειδικό κοινό φιλοτέχνων- να απολαύσουν αριστουργήματα της όπερας και του μπαλέτου.
Το φετινό πρόγραμμα της Met Opera 2014-15 είναι το ακόλουθο
1. Μάκβεθ (Verdi) – 11 Οκτωβρίου 2014 στις 19:55
2. Οι Γάμοι του Φίγκαρο (Mozart) – 18 Οκτωβρίου 2014 στις 19:55
3. Κάρμεν (Bizet) – 1 Νοεμβρίου 2014 στις 18:55
4. O Κουρέας της Σεβίλλης (Rossini) – 22 Νοεμβρίου 2014 στις 19:55
5. Οι Αρχιτραγουδιστές της Νυρεμβέργης (Wagner) – 13 Δεκεμβρίου 2014 στις 19:00
6. Η Εύθυμη Χήρα (Lehár) – 17 Ιανουαρίου 2014 στις 19:55
7. Τα Παραμύθια του Χόφμαν (Offenbach) – 31 Ιανουαρίου 2015 στις 19:55
8. Γιολάντα / Το Κάστρο του Δούκα Κυανοπώγωνα – 14 Φεβρουαρίου 2015 στις 19:30
9. Η Γυναίκα της Λίμνης (Rossini) – 14 Μαρτίου 2015 στις 18:55
10. Καβαλερία Ρουστικάνα / Παλιάτσοι (Mascagni /Leoncavallo) – 25 Απριλίου 2015 στις 19:30

Για δεύτερη χρονιά το πρόγραμμα εμπλουτίζεται με επιλεγμένες παραστάσεις μπαλέτου για τους φίλους της μεγάλης τέχνης του Χορού. Το νέο πρόγραμμα διοργανώνει και πάλι ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ σε συνεργασία με το Royal Opera House of London (ROH), το γνωστό Βασιλικό Θέατρο του Κόβεν Γκάρντεν, που για πρώτη φορά το 1734 παρουσίασε το πρώτο μπαλέτο, με ζωντανές προβολές παραστάσεων Μπαλέτου σε αποκλειστική συνεργασία για Ελλάδα και Κύπρο.
Μια μεγάλη ευκαιρία όχι μόνον για τους ενήλικες φίλους της τέχνης της Τερψιχόρης αλλά και για το πλήθος των μικρών μαθητριών και των νεανίδων που φοιτούν στη Δημοτική Σχολή Χορού, όπως και στις άλλες ιδιωτικές σχολές της πόλης και παρακολούθησαν ανελλιπώς πέρσι τις πέντε παραστάσεις χορού.
Οι τέσσερες φετινές εντυπωσιακές παραγωγές Μπαλέτου είναι οι ακόλουθες:
1/Πέμπτη, 16 October 2014 [21:15]
MacMillan MANON (live)
2/ Τρίτη, 16 December 2014 [21:15]
Wheeldon ALICE’S ADVENTURES IN WONDERLAND (live)
3/Πέμπτη, 17 March 2015 [21:15]
PetipaSWAN LAKE (live)
4/ Τρίτη, 5 May 2015 [21:15]
Ashton LA FILLE MAL GARDÉE (live)
Η αποδοχή του κόσμου για το βραβευμένο πρόγραμμα τις προηγούμενες σεζόν προβολής, παρά τη δύσκολη συγκυρία, ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αποδεικνύοντας πως το ελληνικό φιλόμουσο κοινό αγαπά και εκτιμά μία από τις πιο εκλεπτυσμένες μορφές τέχνης και έκφρασης και βρίσκει μια διέξοδο σε υψηλής ποιότητας θεάματα. Το κοινό αγκάλισε με θέρμη την πρωτοβουλία του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ, να φέρει δηλαδή αυτό το πρωτότυπο θέαμα στην Ελλάδα! Αξίζει να σημειωθεί πως το μεγάλο ενδιαφέρον του κόσμου για τις παραστάσεις του βραβευμένου προγράμματος «The Met: Live in HD», εξάντλησε τη διαθεσιμότητα των εισιτηρίων σε πολλές παραστάσεις και ο Βόλος κατεγράφη στις πρώτες πόλεις του δικτύου με τη μεγαλύτερη προσέλευση φιλόμουσου κοινού.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Της MET.
Σχετικά με τη Met: LiveinHD
Η Met: LiveinHD, ο μεγαλύτερος παγκόσμιος πάροχος εναλλακτικού περιεχομένου στον κινηματογράφο, μεταδίδεται πια σε πάνω από 2.000 αίθουσες σε 65 χώρες, κάνοντας τη Met τον μόνο καλλιτεχνικό θεσμό με μια συνεχή παγκόσμια δράση αυτής της κλίμακας. Το 2006, όταν ξεκίνησε η σειρά. η ΜΕΤ ήταν ο πρώτος καλλιτεχνικός οργανισμός που πειραματίστηκε στη παροχή εναλλακτικού περιεχομένου. Έκτοτε, το πρόγραμμά της διευρύνεται κάθε σεζόν, ενώ μέχρι σήμερα έχουν πουληθεί πάνω από 14 εκατομμύρια εισιτήρια.
Η σειρά Met: LiveinHD διευκόλυνε την πρόσβαση στις παραστάσεις της ΜΕΤ για το κοινό σε παγκόσμιο επίπεδο. Με παγκόσμια μέση τιμή εισιτηρίου τα 23$ κατά την περίοδο 2013-14, η σειρά έκανε παραστάσεις παγκόσμιας ακτινοβολίας προσιτές σε εκατομμύρια λάτρεις της όπερας κάθε σεζόν.
Τα αστέρια της MΕΤ είναι οι οικοδεσπότες της σειράς HD, με ζωντανές συνεντεύξεις με τους συντελεστές, τους τεχνικούς και τις ομάδες παραγωγής, εισάγοντας το κοινό στα παρασκήνια.
Τα εισιτήρια για τις 10 αναμεταδόσεις της σεζόν 2014-15 LiveinHD θα βγουν προς πώληση τον Αύγουστο στις ΗΠΑ και στον Καναδά, ενώ τα μέλη της Met θα έχουν προτεραιότητα πριν τα εισιτήρια διατεθούν στο ευρύ κοινό. Οι διεθνείς πωλήσεις εισιτηρίων και οι λεπτομέρειες για την παραγγελία εισιτηρίων για τη σειρά 2014-15 LiveinHD ποικίλλουν από χώρα σε χώρα και θα ανακοινωθούν χωριστά από τους μεμονωμένους διανομείς.
Η σειρά Met: LiveinHD πραγματοποιείται χάρη στη γενναιόδωρη χορηγία του ιδρυτικού της Ιδρύματος της Οικογενείας Neubauer. Η παγκόσμια χορηγία της Met: LiveinHD προσφέρεται από την Bloomberg. Η μετάδοση της Met: LiveinHDστον Καναδά πραγματοποείται χάρη στη γενναιοδωρία της Jacqueline Desmarsais στη μνήμη του Paul G. Desmarais.

Νέα Υόρκη, NY (12 Φεβρουαρίου 2014)—TheMet: LiveinHD, η βραβευμένη σειρά ζωντανών μεταδόσεων σε περισσότερα από 2.000 κινηματοθέατρα σε 65 χώρες του κόσμου, θα παρουσιάσει 10 παραγωγές κατά τη σεζόν 2014-15, που περιλαμβάνουν και έξι νέες παραγωγές της ΜΕΤ. Οι δέκα παραστάσεις που θα μεταδοθούν απ’ ευθείας από τη σκηνή της ΜΕΤ, παρουσιάζουν τους μεγαλύτερους τραγουδιστές, μαέστρους και θεατρικούς καλλιτέχνες του κόσμου. Πάνω από 14 εκατομμύρια εισιτήρια της σειράς αυτής έχουν πωληθεί από το ξεκίνημά της το 2006.

Πιο αναλυτικά το φετινό πρόγραμμα της όπερας θα παρουσιάσει 10 ζωντανές μεταδόσεις. Οι έξι νέες παραγωγές περιλαμβάνουν τρία αγαπημένα έργα του ρεπερτορίου –τους Γάμους του Φίγκαρο του Mozart, υπό τη διεύθυνση του Richard Eyre, την οπερέτα Η Εύθυμη Χήρα του Lehàr, υπό τη διεύθυνση της Susan Stroman στο ντεμπούτο της στη ΜΕΤ και την Renée Fleming στον ομώνυμο ρόλο, καθώς και το διττό αριστούργημα του βερισμού, Καβαλερί αΡουστικάνα και Παλιάτσοι, υπό τη διεύθυνση του David Mc Vicar. Όλα μεταδίδονται για πρώτη φορά σε LiveinHD κατ’ αυτήν τη σεζόν.
Τρία σπάνια έργα της όπερας κάνουν πρεμιέρα στη ΜΕΤ το 2014-15 και θα μεταδοθούν σαν μέρος της σειράς: το μοντέρνο αριστούργημα του John AdamsΟ Θάνατος του Κλινγκχόφερ, το λυρικό παραμύθι του TchaikovskyΓιολάντα, με την Anna Nebtrenko στον ομώνυμο ρόλο, το οποίο παρουσιάζεται μαζί με το Κάστρο του Δούκα Κυανοπώγωνα του Bartók, και το διαμάντι του μπελκάντοΗ Γυναίκα της Λίμνης του Rossini, με την JoyceDiDonato και τον JuanDiegoFlórez στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.
Ο μαέστρος JamesLevine που επιστρέφει με πλήρες πρόγραμμα το 2014-15, θα διευθύνει την HD μετάδοση των Γάμων του Φίγκαρο, καθώς και την πρώτη παράσταση μιας όπερας με την οποία έχει συνδεθεί επί μακρόν, την αστραφτερή ανθρώπινη κωμωδία του Wagner Οι Τραγουδιστές της Νυρεμβέργης.
Τρεις από τις πιο δημοφιλείς όπερες της σειράς επιστρέφουν με νέα διανομή: η Anna Nebtrenko ερμηνεύει τη Λαίδη Μάκβεθ για πρώτη φορά στη ΜΕΤ στην σαιξπηρική τραγωδία του Verdi, υπό τη διεύθυνση του βασικού μουσικού διευθυντή της ΜΕΤ FabioLuisi, που επίσης διευθύνει τη μετάδοση της ΚαβαλερίαΡουστικάνακαι των Παλιάτσων. Όταν η Κάρμεντου Bizetπρωτομεταδόθηκε σε LiveinHD, έγινε μια από τις πιο περιζήτητες μεταδόσεις στην ιστορία την σειράς. Το 2014-15, επιστρέφει με τη γεωργιανή μέτζο σοπράνο AnitaRachvelishvili ως φλογερή τσιγγάνα, στην ερμηνεία που την καθιέρωσε. Ο VittorioGrigolo ερμηνεύει τον ομώνυμο ρόλο του τέσσερις φορές άτυχου στον έρωτα ποιητή στα Παραμύθια του Χόφμαν του Offenbach.
«Είναι η ένατη σεζόν σε μια σειρά που συνδέει τους λάτρεις της όπερας με τις ζωντανές μεταδόσεις μας», λέει ο Γενικός Διευθυντής της ΜΕΤ PeterGelb. «Χαιρόμαστε που μπορούμε να παρουσιάσουμε μια εκλεκτή επιλογή από λυρικά έργα, προσφέροντας νέες εμπειρίες ρεπερτορίου στους λάτρεις της όπερας, σε κινηματοθέατρα σ’ ολόκληρο τον κόσμο».
Για πληροφορίες αναμετάδοσης, επισκεφθείτε το www.metopera.org/liveinhd
Επί πλέον λεπτομέρειες για κάθε ζωντανή μετάδοση, μαζί με τις πλήρεις διανομές, δίνονται παρακάτω.

Met: Live in HD, πρόγραμμα2014-15

Μάκβεθ(Verdi)
11 Οκτωβρίου στις 12:55 μ.μ. ET

Διευθυντής ορχήστρας:FabioLuisi
Σκηνοθεσία: AdrianNoble
Σκηνικά και κουστούμια: MarkThompson
Φωτισμοί: JeanKalman
Χορογραφίες: SueLefton
Ερμηνευτές: AnnaNetrebko (Λαίδη Μάκβεθ), JosephCalleja (Μακντάφ), ŽeljkoLučić(Μάκβεθ), René Pape (Μπάνκο).

Η σεζόν της LiveinHDαρχίζει στις 11 Οκτωβρίου με τη σαιξπηρική τραγωδία του Verdi και την AnnaNetrebko στον φωνητικά και δραματικά απαιτητικό ρόλο της Λαίδης Μάκβεθ. Η περίφημη παραγωγή του 2007 από τον AdrianNoble, με τη διεύθυνση του FabioLuisi, παρουσιάζει επίσης τους: ŽeljkoLučićστον ομώνυμο ρόλο, JosephCalleja ως Μακντάφ και RenéPape ως Μπάνκο.

Οι Γάμοι του Φίγκαρο(Mozart) ΝΕΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ
18 Οκτωβρίου 2014 στις 12:55 μ.μ. ET

Διεύθυνση Ορχήστρας: JamesLevine
Σκηνοθεσία: RichardEyre
Σκηνικά-Κουστούμια: RobHowell
Φωτισμοί: PaulConstable
Χορογραφίες: SaraErde
Ερμηνευτές: MarinaPoplavskaya (κόμισσα), MarlisPetersen (Σουζάνα), IsabelLeonard (Κερουμπίνο), PeterMattei (κόμης), IldarAbdrazakov (Φίγκαρο)

Ο JamesLevine διευθύνει μια νέα παραγωγή των Γάμων του ΦίγκαροτουMozart, με τον IldarAbdrazakov στον ομώνυμο ρόλο, και σκηνοθεσία του RichardEyre, του οποίου άλλες συνεργασίες με τη ΜΕΤ περιλαμβάνουν τον επικείμενο Βέρθερο και το ανέβασμα της Κάρμεντο 2011. Η σκηνοθεσία του Eyre σ’ αυτήν την όπερα, όπου οι συναισθηματικοί δεσμοί ενός πλούσιου ζευγαριού και των αρραβωνιασμένων υπηρετών τους μπαίνουν σε δοκιμασία μέσα σε μια μέρα γεμάτη γεγονότα, τοποθετεί την ιστορία σε ένα επιβλητικό αρχοντικό στη Σεβίλλη του 1920. Η διανομή επίσης περιλαμβάνει τη MarlisPetersen στον ρόλο της Σουζάνας, της τετραπέρατης αρραβωνιαστικιάς του Φίγκαρο, τον PeterMattei στον ρόλο του αφεντικού τους, του κόμη Αλμαβίβα, τη MarinaPoplavskaya στον ρόλο της συζύγου του Αλμαβίβα, της πολύπαθης κόμισσας, και την IsabelLeonard στον ρόλο του καυχησιάρη ακόλουθου Κερουμπίνο.

Κάρμεν(Bizet)
1 Νοεμβρίου 2014 στις 12:55 μ.μ. ET

Διευθυντής Ορχήστρας: PabloHeras-Casado
Σκηνοθεσία: RichardEyre
Σκηνικά και κουστούμια: RobHowell
Φωτισμοί: PeterMumford
Χορογραφίες: ChristopherWheeldon
Ερμηνευτές: AnitaHartig (Μικαέλα), ΑnitaRachvelishvili (Κάρμεν), AleksandrsAntonenko (Δον Χοσέ), IldarAbdrazakov (Εσκαμίγιο)

Η «συναρπαστική και λαμπρή παραγωγή» του RichardEyre στην Κάρμεν (TheNewYorkTimes) είναι η πιο δημοφιλής όπερα στην ιστορία της σειράς LiveinHD. HAnitaRachvelishvili ερμηνεύει τον ομώνυμο ρόλο της μαγευτικής τσιγγάνας, τον οποίο έχει ερμηνεύσει με τεράστια επιτυχία σε πολλές από τις κορυφαίες λυρικές σκηνές του κόσμου. Ο Aleksandrs Antonenko ερμηνεύει τον παθιασμένο Δον Χοσέ, η ανερχόμενη σοπράνο AnitaHartig τη Μικαέλα, και ο IldarAbdrazakov είναι οτορεαδόρΕσκαμίγιο σ’ αυτήν την παράσταση που διευθύνει ο ισπανός μαέστρος PabloHeras-Casado.

O Θάνατος του Κλίνγκχόφερ(Adams) ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΤΗ ΜΕΤ
15 Νοεμβρίου 2014 στις 12:55 μ.μ. ET

Διευθυντής ορχήστρας: DavidRobertson
Σκηνοθεσία: Tom Morris
Σκηνικά: Tom Pye
Κουστούμια: Laura Hopkins
Φωτισμοί: Jean Kalman
Video design: Finn Ross
Σχεδιασμόςήχου: Mark Grey
Χορογραφίες: Arthur Pita
Ερμηνευτές: Michaela Martens (ΜέριλινΚλίνγκχοφερ), Sean Panikkar (Μόλκι), Paulo Szot (Ο Καπετάνιος), Alan Opie (ΛέωνΚλίνγκχοφερ), Aubrey Allicock (Μαμούντ), Ryan Speedo Green («Ράμπο»)

Η στοχαστική όπερα του John Adams βασίζεται στην πειρατεία του κρουαζιερόπλοιου ΑκίλεΛάουροτο 1985 και στον φόνο ενός εβραίου επιβάτη. Η πρεμιέρα της ΜΕΤ, μια συμπαραγωγή με την EnglishNationalOpera, διευθύνεται από τον TomMorris, στου οποίου το ιστορικό περιλαμβάνεται η παγκόσμια θεατρική επιτυχία Το Πολεμικό Άλογο. Ο DavidRobertson διευθύνει ερμηνευτές όπως ο PauloSzot στον ρόλο του καπετάνιου του ΑκίλεΛάουρο, τον AlanOpie στον ομώνυμο ρόλο, τη MichaelaMartens στον ρόλο της Μέριλιν, της συζύγου του Κλινγκχόφερ, τον SeanPannikar σαν Μολκί, τον AubreyAllicock στο ντεμπούτο τους στη ΜΕΤ σαν Μαμούντ, και τον RyanSpeedoGreen σαν «Ράμπο».

Οι Τραγουδιστές της Νυρεμβέργης (Wagner)
13Δεκεμβρίου 2014 στις 12:55 μ.μ. ET

Διεύθυνση ορχήστρας: JamesLevine
Σκηνοθεσία: OttoSchenk
Σκηνικά: GüntherSchneider-Siemssen
Κουστούμια: RolfLangenfass
Φωτισμοί: GilWechsler
Ερμηνευτές: AnnetteDasch (Eύα), KarenKargill (Μαγδαληνή), JohanBotha (Βάλτερ φον Στόλτσινχ), PaulAppleby (Δαβίδ), JohanReuter (Χανς Ζακς), JohannesMartinKränzle (Μπεκμέσερ), HansPeterKönig (Πόγκνερ), MatthewRose (Νυχτοφύλακας).

Ο JamesLevine διευθύνει τη μεγαλειώδη ανθρώπινη κωμωδία του Wagner, Oι Τραγουδιστές της Νυρεμβέργης, στην πρώτη Livein HD παρουσίασή της. Ο JohanReuter πρωταγωνιστεί στον ρόλο του Χανς Ζακς, με τον JohanBotha ως Βάλτερ, την AnnetteDasch ως Εύα, την KarenCargill ως Μαγδαληνή, τον PaulAppleby ως Δαβίδ, τον JohannesMartinKränzle στο ντεμπούτο του στη ΜΕΤ ως Μπεκμέσερ, και τονHansPeterKönig ως Πόγκνερ.

Η Εύθυμη Χήρα (Lehár) NEA ΠΑΡΑΓΩΓΗ
17 Ιανουαρίου2014 στις 12:00 p.m. ET

Διεύθυνση ορχήστρας: AndrewDavis
Σκηνοθεσία: Susan Stroman
Σκηνικά: Julian Crouch
Κουστούμια: William Ivey Long
Φωτισμοί: Paule Constable
Χορογραφίες: Susan Stroman
Αγγλικήμετάφραση: Jeremy Sams
Ερμηνευτές: Renée Fleming (Χάνα), Kelli O’Hara (Βαλενσιάν), Nathan Gunn (Ντανίλο), Alek Shrader (ΚαμίλντεΡοσιγιόν), Thomas Allen (ΒαρόνοςΖετά).

Η σκηνοθέτις και χορογράφος του ΜπρόντγουεϊSusanStroman, βραβευμένη με TonyAward μιούζικαλ όπως το CrazyForYou, το Contactκαι το TheProducers, κάνει το ντεμπούτο της στη ΜΕΤ με μια πληθωρική νέα σκηνοθεσία της σπινθηροβόλας οπερέτας του LehárΗ Εύθυμη Χήρα, που παρουσιάζεται στα αγγλικά σε νέα μετάφραση του JeremySams. H γνωστότερη σύνθεση του Lehár είναι από τις αγαπημένες του κοινού από τότε που έκανε την πρεμιέρα της το 1905, και περιλαμβάνει πολλά γνωστά κομμάτια, όπως το «Vilja», το «You’llFindMeAtMaxim’s» και το «TheMerryWidowWaltz». Η RenéeFleming προσθέτει έναν ακόμη ρόλο στο ευρύτατο ρεπερτόριο των 22 ρόλων της στη ΜΕΤ, ερμηνεύοντας τη Χάνα, την παριζιάνα πάμπλουτη χήρα. Ο AndrewDavis θα διευθύνει ένα καστ στο οποίο περιλαμβάνονται ο NathanGunn στον ρόλο του εραστή της Χάνα, Ντανίλο, ο AlekShrader στον ρόλο του νεαρού αριστοκράτη Καμίλ ντε Ροσιγιόν, ο ThomasAllen στον ρόλο του δολοπλόκου βαρόνου Ζετά και η σοπράνο του ΜπρόντγουεϊKelli O’Hara στο ντεμπούτο της στη ΜΕΤ στον ρόλο της Βαλενσιάν, της κοκέτας συζύγου του βαρόνου.

Τα Παραμύθια του Χόφμαν (Offenbach)
31 Ιανουαρίου 2015 στις 12:55 μ.μ. ET

Διεύθυνση ορχήστρας: YvesAbel
Σκηνοθεσία: BartlettSher
Σκηνικά: MichaelYeargan
Kουστούμια: Catherine Zuber
Φωτισμοί: James F. Ingalls
Χορογραφία: Dou Dou Huang
Ερμηνευτές: HiblaGerzmava (Ολυμπία, Αντωνία, Τζουλιέτα, Στέλλα), Kate Lindsey (Νίκλαους, ΗΜούσα), Vittorio Grigolo (Χόφμαν), Thomas Hampson (ΤέσσεριςΚακοί)

Ο VittorioGrigolo πρωταγωνιστεί στον ομώνυμο τίτλο του έργου του OffenbachΤα παραμύθια του Χόφμαν, απέναντι στην αμπχάζια σοπράνο HiblaGerzmava στους τέσσερις ρόλους των ηρωίδων του λυρικού έργου –της μηχανικής κούκλας Ολυμπίας, της φυματικής καλλιτέχνιδας Αντωνίας, της κορτιζάναςΤζουλιέτας και της εγωκεντρικής ηθοποιού Στέλλας. Η KateLindsay επαναλαμβάνει την ερμηνεία της ως Νίκλαους και ο ThomasHampson προσθέτει έναν ακόμα ρόλο στο μεγάλο ρεπερτόριό του στη ΜΕΤ ως Οι Τέσσερις Κακοί. Διευθύνει ο YvesAbel.

Γιολάντα / Το Κάστρο του Δούκα Κυανοπώγωνα ΝΕΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ
14 Φεβρουαρίου 2015 στις 12:55 μ.μ. ET

Διεύθυνση ορχήστρας: ValeryGergiev
Σκηνοθεσία: MariuszTrelinski
Σκηνικά: BorisKudlicka
Κουστούμια: MarekAdamski
Φωτισμοί: MarcHeinz
Χορογραφίες: Tomasz Wygoda
Video Projection Design: Bartek Macias
Ερμηνευτές: Anna Nebtrenko (Γιολάντα), Piotr Beczala (ΚόμηςΤριστάνΒοντεμόν), Alexey Markov (Ρόμπερτ), ElchinAzizov (Ιμπν-Χακία), Alexei Tanovitski (ΒασιλιάςΡενέ), Nadja Michael (Τζούντιθ). MikhailPetrenko (Κυανοπώγων).

Ο MariuszTrelinski, καλλιτεχνικός διευθυντής της Πολωνικής Εθνικής Όπερας της Βαρσοβίας, κάνει το ντεμπούτο του στη ΜΕΤ με μια διττή παρουσίαση δύο σπάνιων μονόπρακτων έργων. Το ρομαντικό παραμύθι του TchaikovskyΓιολάντα, για το ψυχολογικό ξύπνημα μιας τυφλής πριγκίπισσας και το αγωνιώδες Κάστρο του Δούκα Κυανοπώγωνα του Bartók, όπου η νιόπαντρη Τζούντιθ πρέπει να ανοίξει εφτά μανταλωμένες πόρτες για ν’ ανακαλύψει σε όλο το βάθος τους τα σκοτεινά μυστικά του συζύγου της. Τα δύο έργα διευθύνει ο ValeryGergiev, σε μια συμπαραγωγή με το TeatrWielki-Πολωνική Εθνική Όπερα. Η Anna Nebtrenko ερμηνεύει τον ομώνυμο ρόλο στη Γιολάντα, με τον PiotrBeczala και τον AlexeyMarkov, στους ρόλους του Βοντεμόν και του Ρόμπερτ, των δύο αντρών που διεκδικούν τον έρωτά της. Η NadjaMichael ερμηνεύει τον κεντρικό ρόλο της Τζούντιθ στο Κάστρο του Δούκα Κυανοπώγωνα, με τον MikhailPetrenko στον ρόλο του μυστηριώδους και απειλητικού συζύγου της.

Η Γυναίκα της Λίμνης (Rossini) ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΤΗ ΜΕΤ
14 Μαρτίου 2015 στις 12:55 μ.μ. ET

Διεύθυνση ορχήστρας: MicheleMariotti
Σκηνοθεσία: PaulCurran
Σκηνικά και κουστούμια: KevinKnight
Φωτισμοί: DuaneSchuler
Projection Design: Driscoll Otto
Ερμηνευτές: Joyce DiDonato (Έλενα), Daniella Barcellona (ΜάλκολμΓκρέμε), Juan Diego Flórez (Τζιάκομο), John Osborn (Ροντρίγκο), Oren Gradus (Ντούγκλας)

HJoyceDiDonato και ο JuanDiegoFlórez πρωταγωνιστούν στο διαμάντι του μπελκάντοΗ Γυναίκα της Λίμνης, στην πρώτη παρουσίασή του στη ΜΕΤ το 2014-15. Η DiDonato ερμηνεύει τη Γυναίκα της Λίμνης, την Έλενα, μια νέα γυναίκα που την πολιορκούν δύο άντρες, ενώ ο Flórez ερμηνεύει τον πέμπτο του μπελκάντο ρόλο στο LiveinHD σαν Τζιάκομο, ο καλός βασιλιάς της Σκοτίας. Ο MicheleMariotti διευθύνει την παράσταση-ντεμπούτο του σκότου σκηνοθέτη PaulCurran, μια συμπαραγωγή με την Όπερα της Σάντα Φε, όπου έκανε πρεμιέρα το 2013. Το καστ περιλαμβάνει ακόμα την DaniellaBarcellona στον αντρικό ρόλο του Μάλκολμ, τον John Osborn ως Ροντρίγκο και τον OrenGradus ως Ντούγκλας.

ΚαβαλερίαΡουστικάνα / Παλιάτσοι(Mascagni /Leoncavallo)ΝΕΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ
25 Απριλίου 2015 στις 12:55 μ.μ. ET

Διεύθυνση ορχήστρας: FabioLuisi
Σκηνοθεσία: DavidMcVicar
Σκηνικά: RaeSmith
Κουστούμια: MoritzJunge
Φωτισμοί: PauleConstable
Χορογραφίες: AndrewGeorge
Σύμβουλος επί του βοντεβίλ: EmilWolk
Ερμηνευτές: Eva-MariaWestbroek (Σαντούτσα), MarceloAlvarez (Τουρίντου), ŽeljkoLuθiζ (Άλφιο), PatriciaRacette (Νέντα), MarceloAlvarez (Κάνιο), George Gagnidze (Τόνιο), LucasMeachem (Σίλβιο)

Ο DavidMcVicar διευθύνει την πρώτη νέα παραγωγή της ΜΕΤ, εδώ και 45 χρόνια, στον δημοφιλή συνδυασμό των δύο έργων του βερισμού, με τον MarcoAlvarez να κάνει το ντεμπούτο του στους δύο πρωταγωνιστικούς ρόλους τενόρου ως αμετανόητος εκμαυλιστής Τουρίντου και κλόουν Κάνιο. Η Eva-Maria Westbroek θα ερμηνεύσει τον ρόλο της Σαντούτσα, της εγκαταλελειμμένης γυναίκας γύρω από την οποία περιστρέφεται η ΚαβαλερίαΡουστικάνα, με τον ŽeljkoLucic στον ρόλο του ιπποτικού Άλφιο. Η PatriciaRacette θα εμφανιστεί ως Νέντα, η δύστυχη γυναίκα του Κάνιο στους Παλιάτσους, με τον George Gagnidze στις πρώτες του παραστάσεις στη ΜΕΤ ως Τόνιο. Ο Αρχιμαέστρος της ΜΕΤ FabioLuisi διευθύνει και τις δύο όπερες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.