Ταξιδεύοντας με τον Ιούλιο Βερν

Ολοκληρώνεται το τιμητικό αφιέρωμα στο Βόλο

Ολοκληρώνεται σταδιακά, ο κύκλος εκδηλώσεων με τίτλο «Ταξιδεύοντας με τον Ιούλιο Βερν: τα μηνύματα ενός οραματιστή», που είναι αφιερωμένος στο διάσημο Γάλλο συγγραφέα Ιούλιο Βερν (1828-1905) και πραγματοποιείται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου, από τις 25 Ιουλίου μέχρι την 1η Αυγούστου.
Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του «Κοινού των Μαγνήτων», του παγκόσμιου σωματείου αποδήμων Μαγνήτων, την οποία υπέβαλε πέρυσι το καλοκαίρι στον Δήμαρχο Βόλου Πάνο Σκοτινιώτη.

Για την υλοποίηση του αφιερώματος συνεργάσθηκαν αρμονικά ο Δήμος Βόλου, το Κοινόν των Μαγνήτων, η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και η ΙΓ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων. Αξίζει να σημειωθεί και η θερμή συμπαράσταση του Δήμου της Νάντης, γενέτειρας του διάσημου συγγραφέα καθώς και του Μουσείου Βερν.

Για σήμερα Πέμπτη 31 Ιουλίου και ώρα 21.00, πλατεία Αναύρου (θεατράκι δίπλα από τα γλυπτά του Φιλολάου): «Γύρω από τη Σελήνη», δρώμενο του Θεατρικού Εργαστηρίου του ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Δακτυλά.

Την Παρασκευή 1η Αυγούστου και ώρα 20.30, προαύλιο του Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου: Παρουσίαση του βιβλίου του Ι. Βερν «Το Αιγαίο στις φλόγες» από τον Ομότιμο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Δημήτρη Παντελοδήμο.

Θα ακολουθήσει ένα σύντομο μουσικό πρόγραμμα από το Σύνολο Εγχόρδων του Δημοτικού Ωδείου Βόλου (ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ).

Παράλληλα, τις πρωινές ώρες (10:00-13:00) από τις 28 Ιουλίου έως την 1η Αυγούστου, στο χώρο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου διεξάγονται εκπαιδευτικά προγράμματα υπό την εποπτεία και ευθύνη του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για μαθητές σχολείων (υπεύθυνη συντονισμού Ιουλία Νησιώτου).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.