Τζούλιαν Μουρ και Μάικλ Κίτον πρώτευσαν στα Gotham Awards

Με την Τζούλιαν Μουρ και τον Μάικλ Κίτον να αποσπούν τα βραβεία ερμηνείας και την ανώτερη διάκριση της καλύτερης ταινίας να καταλήγει στο «Birdman», τα Gotham Awards του 2014 έδωσαν το στίγμα έναρξης της προοσκαρικής περιόδου.

Στη μεγάλη τελετή απονομής, η οποία έλαβε χώρα στη Νέα Υόρκη, τιμήθηκαν ταινίες και ηθοποιοί που θα βρεθούν σίγουρα στις υποψηφιότητες των Όσκαρ, ενώ στο κόκκινο χαλί περπάτησαν και πόζαραν στον φακό μεγάλοι αστέρες του Χόλυγουντ.

Τα συγκεκριμένα βραβεία δίνονται κάθε χρόνο στους «ανεξάρτητους» Αμερικάνους, ως μέρος του Independent Feature Project (IFP), του μεγαλύτερου συνδρομητικού οργανισμού των ΗΠΑ για τις ανεξάρτητες ταινίες, που ιδρύθηκε το 1979.

Μπορεί η ταινία του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, «Boyhood», να έφτασε στην τελετή απονομής με τέσσερις υποψηφιότητες (ανάμεσα στις οποίες και αυτή της καλύτερης ταινίας), αλλά μεγάλος νικητής της βραδιάς αναδείχθηκε ο Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιάριτου. Το «Birdman» του 51χρονου Μεξικανού σκηνοθέτη κέρδισε το βραβείο καλύτερης ταινίας και το βραβείο ανδρικού ρόλου για τον Μάικλ Κίτον.

Στις υπόλοιπες κατηγορίες, η τριάδα των Τσάνινγκ Τέιτουμ, Στιβ Καρέλ, και Μαρκ Ράφαλο, που πρωταγωνίστησε στο «Foxcatcher» του Μπένετ Μίλερ, απέσπασε το ειδικό βραβείο, ενώ η Τζούλιαν Μουρ κέρδισε το βραβείο καλύτερης ηθοποιού για την ερμηνεία της στο «Still Alice». Τέλος, τιμητικό βραβείο παρέλαβε η Τίλντα Σουίντον, η οποία μίλησε για την ταινία «Snowpiercer» αλλά και για το «Μόνο οι Εραστές Μένουν Ζωντανοί».

Αξίζει να αναφερθεί η επιβλητική παρουσία της 44χρονης Αμερικανίδας ηθοποιού, Ούμα Θέρμαν, στο ρόλο της οικοδέσποινας, η οποία κέρδισε τις εντυπώσεις.

Τα βραβεία αναλυτικά

Καλύτερη ταινία
«Birdman», Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιάριτου
Καλύτερη ηθοποιός
Τζούλιαν Μουρ, για το «Still Alice»

Καλύτερος ηθοποιός
Μάικλ Κίτον για το «Birdman»

Ειδικό βραβείο καλύτερου ηθοποιού
Στιβ Καρέλ, Τσάνινγκ Τέιτουμ, Μαρκ Ράφαλο για το «Foxcatcher» του Μπένετ Μίλερ

Καλύτερο Ντοκιμαντέρ
«Citizenfour», Λόρα Πόιτρας

Independent Film Audience Award
«Boyhood», Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ

Βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη
Ανα Λίλι Αμιρπούρ, «A Girl Walks Home Alone at Night»
Βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου ηθοποιού
Τέσα Τόμσον, «Dear White People»

Βραβείο «Live the Dream» για γυναίκα σκηνοθέτη
Κλόε Ζάο, «Songs My Brothers Taught Me».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.