Το «Κατ’ Εικόνα» παρουσιάζεται στο Βόλο

Το πρώτο μυθιστόρημα του ψυχολόγου-νευροεπιστήμονα Γιώργου Παξινού

Το πρώτο μυθιστόρημα του Γιώργου Παξινού «Κατ’ Εικόνα» παρουσιάστηκε από τις εκδόσεις Λιβάνη στην Αθήνα τον Δεκέμβριο του 2015 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ενώ στις 9 Μαρτίου 2016 παρουσιάστηκε επίσημα και στην Αυστραλία.
Επόμενος σταθμός, η πόλη του Βόλου, όπου θα γίνει η παρουσίαση την Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2016, στις 18:30 στο XENIA VOLOU και θα μιλήσουν για βιβλίο πολλές προσωπικότητες της Μαγνησίας.
Το “Κατ’ Εικόνα” είναι ένα πραγματικά συναρπαστικό μυθιστόρημα, με στιβαρή δομή και καλοδουλεμένους, ενδιαφέροντες χαρακτήρες. Η πρώτη μυθιστορηματική δουλειά του διάσημου ψυχολόγου-νευροεπιστήμονα Καθ. Γ. Παξινού δεν υστερεί σε τίποτα από μια γραφή που θα μπορούσε να θεωρηθεί χρονικά εμπειρότερη και οι λογοτεχνικές κριτικές που έχει πάρει το βιβλίο μέχρι τώρα είναι εξαιρετικές.
Το “Κατ’ Εικόνα” γράφτηκε σε μια διάρκεια 11 ετών, με συνεχή έρευνα, με διπλές επισκέψεις στους τόπους στους οποίους αναφέρεται, με επιμονή στο στυλ της περιγραφής, με πάθος στην απόδοση των χαρακτήρων και των συναισθημάτων τους. Οι ήρωες ταξιδεύουν σε τέσσερις ηπείρους με σκοπό την εύρεση της ταυτότητάς τους και στη διάρκεια αυτών των ταξιδιών θίγουν όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον άνθρωπο από γενέσεως.

Λίγα λόγια για την ιστορία…
Η Έβελιν, γενετίστρια και ερασιτέχνης αρχαιολόγος, κάνει τυχαία μια τρομερή ανακάλυψη στο Ισραήλ. Ως αποτέλεσμα, γεννιούνται δύο δίδυμα αδέρφια που μεγαλώνουν αγνοώντας ο ένας την ύπαρξη του άλλου ο πρώτος στο εύπορο Σίδνεϊ και ο δεύτερος στις φτωχογειτονιές του Μπουένος Άιρες, σε ανελεύθερο καθεστώς. Ο Κρίστοφερ και ο Χοσέ θα συναντηθούν πρώτη φορά στον Αμαζόνιο, για να ξαναχαθούν αμέσως μετά.
To “Κατ’ Εικόνα” είναι ένα μυθιστόρημα πάνω στην ανθρώπινη ταυτότητα, πάνω σε όσα καθορίζουν τον άνθρωπο και την πορεία του. Ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα που μας μιλάει για το πώς αξίες όπως η Αγάπη, η Πίστη, η Συγχώρεση και η Ελευθερία μπορούν να αλλάξουν τις ζωές, ποια τα όρια της επιστήμης και του νου, πως μπορεί ο άνθρωπος να συμφιλιωθεί με τη φύση.

Ποιος είναι ο Γιώργος Παξινός

Γεννήθηκε στην Ιθάκη το 1944 και μετά το Γυμνάσιο έφυγε για σπουδές στις ΗΠΑ. Σπούδασε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνια, πήρε το διδακτορικό του από το Πανεπιστήμιο ΜακΓκιλ του Καναδά και έκανε μεταδιδακτορική έρευνα στο πανεπιστήμιο Γιέηλ των ΗΠΑ.
Από το 1974 ζει μόνιμα στην Αυστραλία, όπου μέχρι σήμερα είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας στο Σίδνεϊ και βασικός ερευνητής-επικεφαλής ομάδας στο Ερευνητικό Ινστιτούτο Νευροεπιστήμης της Αυστραλίας.
Είναι διεθνώς γνωστός και πολυβραβευμένος για τη συμβολή του στη νευροανατομία και στη χαρτογράφηση του εγκεφάλου του ανθρώπου και των ζώων. Τα συγγράμματά του και οι έρευνές του διδάσκονται σε όλα τα Πανεπιστήμια του κόσμου, καθώς άνοιξαν νέους δρόμους στην καταπολέμηση νευροεκφυλιστικών παθήσεων όπως το Πάρκινσον και το Αλτσχάιμερ.
Έχει τιμηθεί, μεταξύ άλλων, με 9 κορυφαία διεθνή βραβεία: The Warner Brown Memorial Prize από το Πανεπιστήμιο Berkeley, 1968, το βραβείο Walter Burfitt το 1992, Βραβείο Αριστείας στην Επιστημονική Συγγραφή, Assoc Amer Publishers το 1999, το Ramaciotti Μετάλιο Αριστείας στην Βιομετρική Έρευνα το 2001, The Alexander von Humbolt Foundation Prize το 2004. Το 2011 έγινε Επίτιμος Πρόεδρος του Τμήματος Ψυχολογίας του City Unity College της Αθήνας και η Ελληνική Εταιρεία Νευροεπιστημών θέσπισε βραβείο στο όνομά του. Εξελέγη Μέλος της Αυστραλιανής Ακαδημίας Επιστημών το 2009 και Αντεπιστέλλον Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών το 2012.
Είναι ο συγγραφέας του «The rat brain in stereotaxic coordinates», (Ο Εγκέφαλος του Αρουραίου σε Στερεοταξικές ορίζουσες), το οποίο κατατάσσεται στην 10η θέση στον κατάλογο των πενήντα πιο δημοφιλών επιστημονικών συγγραμμάτων σε όλο τον κόσμο. Επίσης, έχει γράψει 38 βιβλία για τη δομή του ανθρώπινου εγκεφάλου αλλά και των ζώων.
Είναι πρόεδρος της Εταιρείας Νευροεπιστήμης της Αυστραλίας, μέλος της Αυστραλιανής Ακαδημίας Επιστημών (FAA), της Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών της Αυστραλίας (FASSA) και του Εθνικού Συμβουλίου Υγείας και Ιατρικής Έρευνας (NHMRC) της Αυστραλίας. Είναι επίσης, AO (Officer in the General Division of the Order of Australia for Service to Neuroscience), Επίτιμος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, Επίτιμος Πρόεδρος στην Σχολή Ψυχολογίας του City Unity College Αθηνών και συντάκτης διεθνών επιστημονικών περιοδικών με κριτές.
Για σαράντα πέντε χρόνια έχει ενεργό δράση για την προστασία του περιβάλλοντος. Λατρεύει το ποδήλατο, το κολύμπι, το Pilates, το τάνγκο και το χασάπικο. Περνάει πέντε μήνες το χρόνο στην Ελλάδα και θα τον βρείτε τα καλοκαίρια στην Ιθάκη.

Η παρουσίαση

Όπως αναφέρεται στην πρόσκληση, «την επίσημη παρουσίαση του βιβλίου του στον Βόλο θα συντονίσει ο γνωστός δημοσιογράφος, διακεκριμένος σύμβουλος επικοινωνίας και προσωπικός φίλος του κ. Παξινού, κ. Σταύρος Πλουμιστός, ενώ και στις 19 Μαρτίου, ακολουθεί η παρουσίαση στη Θεσσαλονίκη, στην αίθουσα τελετών της παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ.».
Σημειώνεται ότι ο Γιώργος Παξινός θα τιμηθεί για την προσφορά του και την τιμητική πλακέτα θα απονείμει η αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.