Το …Μουσικό Εργαστήρι «Αγάπησε τον αυτισμό…»

Στις 29-31 Ιανουαρίου 2016 πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά με μεγάλη επιτυχία το μουσικό εργαστήρι της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών «Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ» σε συνεργασία με το Παράρτημα της ΕΛΕΠΑΠ Βόλου.

Όπως αναφέρεται από τους συμμετέχοντες, «η προσέλευση των γονέων και των παιδιών, ήταν ικανοποιητική και η ευεργετική επίδραση της μουσικής ήταν ορατή σε όλους με το πέρας του εργαστηρίου.
Στο εργαστήριο τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με τη μουσική και το ρυθμό, μέσα από το δημιουργικό παιχνίδι και τις μουσικοκινητικές δραστηριότητες.

Τα παιδιά γνώρισαν αρχικά το χώρο και τους μουσικούς και στη συνέχεια σε συνεργασία με τους εκπαιδευτές αλλά και τους γονείς τους πειραματίστηκαν με μουσικά όργανα και συμμετείχαν σε μουσικά αυτοσχεδιαστικά παιχνίδια.

Μεγάλο ενδιαφέρον είχε και το Βιωματικό Εργαστήριο για ενήλικες –εκπαιδευτικούς και θεραπευτές, το οποίο έλαβε επίσης χώρα στο πλαίσιο της συγκεκριμένης δράσης και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στους συμμετέχοντες.

Η Τοπική Διοικούσα Επιτροπή ευχαριστεί θερμά τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, τη μουσικολόγο κ. Χριστίνα Παναγιωτάκου και τους συντελεστές της ομάδας κ. Ελευθερία Μαυρογιάννη, κ. Ελένη Παλλέ, κ. Στέφανο Νάσο και κ. Guido de Flaviis, για την άψογη συνεργασία και τη σημαντική τους προσφορά και εύχεται το Μουσικό Εργαστήρι να ταξιδέψει για ακόμη μία χρονιά με προορισμό το Βόλο».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.