«Το μυστικό της Μέϊζι» στο Cine Μεσόγειος στην «Εξωραϊστική»

Συνεχίζεται το Cine Μεσόγειος απ΄ το Δ. Βόλου στο θερινό σινεμά «Εξωραϊστική».
Πιο συγκεκριμένα, από την Τρίτη 29 – Πέμπτη 31/7 θα προβάλλεται η ταινία: ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΜΕΪΖΙ (What Maisie Knew) ΗΠΑ (2012) Σκηνοθεσία: Σκοτ ΜακΓκί, Ντέιβιντ Σίγκελ Σενάριο: Νάνσι Ντόιν, Κάρολ Καρτράιτ (από την ομώνυμη νουβέλα του Χένρι Τζέιμς) Πρωταγωνιστούν: Τζούλιαν Μουρ, Στιβ Κούγκαν, Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ, Τζοάνα Βάντερχαμ και η μικρή Ονάτα Έιπριλ (99΄)

Λονδρέζος διακεκριμένος έμπορος έργων τέχνης αρχίζει σκληρό δικαστικό αγώνα κατά της πρώην συζύγου του, διάσημης αμερικανίδας ροκ τραγουδίστριας, διεκδικώντας την επιμέλεια της μικρής κόρης τους. Η μικρή Μέιζι θα αναζητήσει τη στοργή που οι διαρκώς απόντες γονείς της δεν μπορούν να της προσφέρουν, πότε στη νεαρή γαλλίδα νταντά της και πότε στο νέο σύντροφο της μητέρας της.

Παρότι η ιστορία είναι μελαγχολική και «συννεφιασμένη», η ταινία διακατέχεται σταθερά από αισιοδοξία, χάρη κυρίως στις πονηρές και όλο σκέρτσο ματιές της μικρής πρωταγωνίστριας. Άλλωστε, καταλύτης κάθε τέτοιου οικογενειακού δράματος της καθημερινότητας, είναι η ερμηνεία του ανήλικου πρωταγωνιστή. Κι εδώ, το κάστινγκ χτύπησε διάνα με την επιλογή της μικρής Ονάτα Έιπριλ για το ρόλο της Μέιζι: Η εκφραστικότητά της και η απόδοση της εσωτερική θλίψης, την αναγορεύουν στην έκπληξη των λιλιπούτειων αστέρων της σεζόν. Έκπληξη δεν αποτελεί η παρουσία της πάντα καλής αμερικανίδας Τζούλιαν Μουρ, ούτε του χαρισματικού βρετανού Στιβ Κούγκαν, αλλά ούτε και του σουηδού γόη Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ, όσο το ντεμπούτο της ξανθιάς σκοτσέζας Τζοάνα Βάντερχαμ στο ρόλο της γλυκύτατης γαλλίδας γκουβερνάντας, που κρατώντας σφιχτά από το χέρι το κοριτσάκι σε όλη την διάρκεια αυτού του καλοδουλεμένου δράματος, βαδίζουν μαζί τον δρόμο της καλλιτεχνικής επιτυχίας.

Η υπόθεση στηρίζεται στην ομώνυμη νουβέλα του κορυφαίου αμερικανού ιρλανδικής καταγωγής συγγραφέα Χένρι Τζέιμς, η οποία εκδόθηκε το 1897, αλλά οι σεναριογράφοι τοποθετούν την ιστορία στη σημερινή Νέα Υόρκη. Η σκηνοθετική δυάδα, που απαρτίζουν ο καλιφορνέζος Σκοτ ΜακΓκί και ο νεοϋορκέζος Ντέιβιντ Σίγκελ, σέβεται στο πνεύμα της νουβέλας του Χένρι Τζέιμς. Η δεξιοτεχνική φωτογραφία του βρετανού Τζάιλς Νάτγκενς συμβάλλει στην υπέροχη κινηματογράφηση του «Μεγάλου Μήλου» και ιδιαίτερα του Μανχάταν. Γενικά, οι δυο ανεξάρτητοι αμερικανοί σκηνοθέτες συνθέτουν μια πολύ πιο ολοκληρωμένη κινηματογραφική άποψη σε σύγκριση με την προηγούμενη (2005) παρόμοιας φιλοσοφίας και αισθητικής ταινία τους «Συλλαβίζοντας την Ευτυχία» (The Bee Season).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.