Χριστουγεννιάτικη έκθεση με καλαίσθητες χειροποίητες δημιουργίες του Λυκείου των Ελληνίδων

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Στο πλαίσιο της λειτουργίας των παραδοσιακών εργαστηρίων χειροτεχνίας, του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου οργανώνεται εορταστική έκθεση (παζαράκι) με μικρές δημιουργίες των εκπαιδευομένων, των υπευθύνων εκπαιδευτριών αλλά και μελών της Εφορείας Υφαντικής, προσφέροντας προτάσεις για όμορφα, ευφάνταστα, χρηστικά και οικονομικά δωράκια.

Στο παζαράκι με γεύση Χριστουγέννων, αγάπης και προσφοράς, οι επισκέπτες θα έχουν τη χαρά να βρουν όμορφες χριστουγεννιάτικες δημιουργίες, όπου κυριαρχούν πρωτότυπα υφαντά, κεντητικές χρηστικές εφαρμογές, καλλιτεχνικά έργα ραπτικής και πλεκτικής. Προσωπικά χρηστικά και διακοσμητικά χριστουγεννιάτικα και μη αντικείμενα, χειροποίητα κοσμήματα, σελιδοδείκτες, ευφάνταστα ημερολόγια, χειροποίητα είδη δώρα πλεκτικής (κασκόλ, γάντια, σκουφιά), είδη για το σπίτι (μπάλες χιονάνθρωποι, διακοσμητικά μαξιλάρια, θήκες με διάφορα θέματα), πολλές άλλες χειροποίητες κατασκευές και πολλά άλλα, που αποτυπώνουν την καλαισθησία, την πρωτοτυπία και την ευρηματικότητα των ατόμων που ασχολούνται με τις παραδοσιακές τέχνες στο Λύκειο.

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου, πιστό στις αξίες της διατήρησης του λαϊκού πολιτισμού, συνεχίζει την παράδοση της τέχνης του αργαλειού, με το εργαστήριο υφαντικής που αναβίωσε τα τελευταία χρόνια, μαζί και του πολύ ενδιαφέροντος για τη δημιουργική απασχόληση εργαστηρίου κεντήματος αλλά και της κοπτικής-ραπτικής και πλεκτικής δίνοντας με αυτόν τον τρόπο έμφαση, όχι μόνο στη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία, αλλά και στις διαχρονικές παραδοσιακές τέχνες, που σήμερα τείνουν να εξαφανιστούν. Με τις δράσεις αυτές το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου δίνει απάντηση στην κρίση με δημιουργίες φτιαγμένες με τα χέρια και το μυαλό, που έχουν χρηστική και αισθητική αξία και παράλληλα διασκεδάζουν. Έτσι ξαναζωντανεύουμε παραδοσιακές ενασχολήσεις που βοηθούν τη γυναίκα να κάνει όχι μόνο οικονομία αλλά και… αντι-στρες διεξόδους, σημαντικό σ’ αυτή τη δύσκολη εποχή. Ένα αντίδοτο στη δημιουργική απασχόληση του ελεύθερου χρόνου, στην απραγία της ανεργίας ενώ ταυτόχρονα προσφέρουν και τα μέγιστα στην οικιακή οικονομία. Παράλληλα, όμως, στοχεύεται να δοθεί μια εναλλακτική πρόταση για επαγγελματική κατάρτιση σε μία εποχή, κρίσιμη, όπως η σημερινή.

Η έναρξη λειτουργίας της χριστουγεννιάτικης αυτής έκθεσης θα γίνει την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου στις 7 το απόγευμα στο εργαστήριο (Δον Δαλεζίου-Ρ.Φεραίου). Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά τα πρωινά 10-13.00 και το απόγευμα 5-8 μ.μ. Διάρκεια λειτουργίας έως την Τρίτη 23.12.2015.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.