Χριστουγεννιάτικη μεξικάνικη γιορτή αύριο στο Βόλο

«La posada» σημαίνει χριστουγεννιάτικη μεξικάνικη γιορτή με παραδοσιακές γεύσεις και το περίφημο έθιμο του «σπασίματος» της Ρινάτα που αναβιώνει στο Βόλο. Η Adelina Jimenez και η ομάδα HABLANDO ESPAÑOL μας περιμένουν την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου, στις 8 το βράδυ στο καφέ «Περισπωμένη» (απέναντι από το ξενοδοχείο «Ξενία», στον Αγιο Κωνσταντίνο) σε μία διαφορετική γιορτή. Τα έθιμα των Χριστουγέννων του Μεξικού «μετακομίζουν» στο Βόλο.

Η γιορτή γίνεται για μία ακόμη χρονιά στο Βόλο από την Αδελίνα και την ομάδα της και στοχεύει στο να μάθουν όλο και περισσότεροι ντόπιοι ένα από τα πλέον γνωστά μεξικάνικα χριστουγεννιάτικα έθιμα. Η Adelina Jimenez εξηγεί πως οι Posadas (ποσάδας) είναι δημοφιλείς γιορτές που γίνονται στο Μεξικό και σε άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής. Ξεκινούν στις 16 Δεκεμβρίου και ολοκληρώνονται στις 24 Δεκεμβρίου, παραμονή Χριστουγέννων.

Αυτές οι γιορτές, όπως αναφέρει, αναπαριστούν το προσκυνηματικό ταξίδι της Παρθένου Μαρίας και του Ιωσήφ, από τη Ναζαρέτ ως τη Βηθλεέμ. Σ’ αυτό το εννεαήμερο προσευχών, έχουν προστεθεί μια σειρά παραδόσεων και εορτασμών μη θρησκευτικών. Οι βολιώτες έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις παραδοσιακές χριστουγεννιάτικες γιορτές σε αναπαράσταση και να ζήσουν κάτι άγνωστο, εκτός και αν κάποιοι έχουν ταξιδέψει σε περίοδο Χριστουγέννων σε χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.