«1o Φεστιβάλ Μαθητικών Χορωδιών»

Με τον τίτλο, «Ζωγραφίζοντας με νότες την Ελλάδα»

Με σκοπό την ανάδειξη του ελληνικού πολιτισμικού πλούτου, της ελληνικής παράδοσης και το ιδιαίτερο στίγμα του ελληνικού χαρακτήρα, η Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας (Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων), η Αντιδημαρχία Παιδείας & Πολιτισμού και ο Δ.Ο.Ε.Π.ΑΠ. ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου (Δημοτικό Ωδείο Βόλου) διοργανώνουν το «1o Φεστιβάλ Μαθητικών Χορωδιών».

Με στόχο το συγκεκριμένο εγχείρημα να αποκτήσει καθολικό χαρακτήρα και να εξελιχθεί σε ετήσιο θεσμό, η προσπάθεια αυτή, η οποία αποτελεί καρπό γόνιμης και αγαστής συνεργασίας με τους φορείς της πόλης μας, ξεκινάει από τη φετινή χρονιά με πρώτη επιλογή το λαϊκό μουσικό θησαυρό των σκοπών και των τραγουδιών της Ιωνίας γης, κι έχει τίτλο «Τα τραγούδια της Μικρασίας», ενώ τοποθετείται στην ευρύτερη ενότητα «Ζωγραφίζοντας με νότες την Ελλάδα».

Επιλεγμένες χορωδίες αποτελούμενες αποκλειστικά από μαθητές των Δημοτικών σχολείων της Δ/νσης Π.Ε.Μαγνησίας, υπό την καθοδήγηση, εποπτεία-διδασκαλία και διεύθυνση των καθηγητών Μουσικής θα τραγουδήσουν τα «Τραγούδια της Μικρασίας» και θα έρθουν σε επαφή με το λαϊκό πλούτο της Ιωνίας, της Σμύρνης, του Αϊβαλιού κλπ, τον οποίο και θα μεταδώσουν στο κοινό.

Η υποστήριξη του Ωδείου Βόλου με τη συνοδεία αυθεντικών παραδοσιακών οργάνων και με την εμπειρία των υπευθύνων Καθηγητών Μουσικής θα προσδώσει ένα μοναδικό και γνήσιο ύφος στο ηχόχρωμα των τραγουδιών δημιουργώντας ένα αποτέλεσμα όσο το δυνατόν εγγύτερα στο αυθεντικό.

Ευαισθητοποιημένοι με ζέση και μεράκι, μουσικοί των σχολείων, συμπλέοντας με την εμπειρία και την τέχνη των Μουσικών του Μουσικού Ωδείου Βόλου και «ακουμπώντας» στην ευαισθησία των μικρών μαθητών των Σχολείων μας υπόσχονται ένα συγκινητικό και καλαίσθητο αποτέλεσμα. Μια πρώτη προσπάθεια να αποδοθούν όλα «Ζωγραφίζοντας με νότες την Ελλάδα» με τα τραγούδια της Μικρασίας γίνεται το ουσιαστικό βήμα για μια ελπιδοφόρα κι εξαιρετική συνέχεια.

Με το σκεπτικό αυτό «σας προσκαλούμε λοιπόν αύριο, Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017 στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο της Νέας Ιωνίας (Πάρκο Ελικοδρομείου) και ώρα 8:30 μ.μ. να τραγουδήσουμε μαζί με τα παιδιά «Ζωγραφίζοντας με νότες την Ελλάδα» του πολιτισμού, της ευαισθησίας και των συγκινήσεων».
Συμμετέχουν οι χορωδίες των Δημοτικών Σχολείων 3ο, 7ο , 8ο, 10ο, 14ο, 16ο, 19ο , 20ο ,22ο, 27ο και 30ο Βόλου, 4ο και 8ο Νέας Ιωνίας, 1ο Πορταριάς.

Συμμετέχει το Σύνολο Καθηγητών Παραδοσιακής Μουσικής Δ.Ω.Β.: Βούλγαρης Α. (λαούτο), Ζωβοίλη Ρ. (κανονάκι), Μπαντελάς Β. (παραδοσιακό κλαρίνο), Τίγκας Α. (νέι), Χαρίτος Γ. (μπάσο)
Συμμετέχουν οι μουσικοί: Δασκαλόπουλος Χ. (παραδοσιακό βιολί), Μπαδιανούδης Ι. (παραδοσιακά κρουστά) . Επιμέλεια – παρουσίαση φωτογραφικo-λογοτεχνικού αφιερώματος «Η Σμύρνη κάποτε…» Γρηγόρης Γαλάτης
Μουσική διεύθυνση: Νίκος Παπαθανασίου . Παρουσίαση εκδήλωσης: Αντώνης Δ.Αντωνίου

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.