1ος Εορτασμός και Θεσμοθέτηση στον Βόλο της Παγκόσμιας Ημέρας Κιθάρας

Στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας στις 18 Οκτωβρίου

Ο 1ος Παγκόσμιος Εορτασμός και η επίσημη θεσμοθέτηση της Παγκόσμιας Ημέρας Κιθάρας θα γίνει τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021, στις 20.00, στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος & Αλμυρού, στα Μελισσάτικα Νέας Ιωνίας Βόλου, στην πόλη που ίδρυσε και συντονίζει τον Εορτασμό σε 107 Χώρες, σε 435 Πόλεις από όλον τον κόσμο!

Την πρόταση αμέσως αγκάλιασαν και υποστηρίζουν, η UNESCO, ο Φορέας Πολιτισμού της Ι.Μ.Δ. «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος», η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Βόλου, δια του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. , το Hellenic Spirit Organization, η International Art Academy, η Ελληνικής Κοινότητας Βρυξελλών κα.

 

Η Παγκόσμια Ημέρα Κιθάρας ιδρύεται και καθιερώνεται το 2021, με έμπνευση και πρωτοβουλία του κιθαρίστα – συνθέτη – καθηγητή Γιώργου Φουντούλη, αρχικά υπό την αιγίδα της UNESCO και της  «Μαγνήτων Κιβωτού», καθώς και δεκάδων διεθνών Φορέων υψηλού κύρους και μεγάλης εμβέλειας, με έδρα και Κέντρο Συντονισμού τον Βόλο.

Η Παγκόσμια Ημέρα Κιθάρας κοινοποιήθηκε στις χώρες μέλη του ΟΗΕ και θα εορτάζεται παγκοσμίως κάθε χρόνο στις 18 Οκτωβρίου.

Ο πρώτος επίσημος πανηγυρικός εορτασμός διοργανώνεται τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021, στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, στα Μελισσάτικα, με την Συναυλία της Κιθαριστικής Ορχήστρας Βόλου, που θα μεταδοθεί διαδικτυακά σε όλον τον κόσμο.

107 Χώρες, 435 Πόλεις σε όλο τον κόσμο συμμετέχουν μέχρι στιγμής στη μεγάλη Γιορτή της Κιθάρας. 

Μια νέα σελίδα στην παγκόσμια Ιστορία της Μουσικής μόλις ανοίγει.

107 Χώρες, 435 Πόλεις σε όλο τον κόσμο, ενώνουν τις δυνάμεις τους και στέλνουν μηνύματα ειρήνης, συμφιλίωσης, πολιτισμού, θετικής ενέργειας, με σύμβολο το πιο δημοφιλές μουσικό όργανο, την ΚΙΘΑΡΑ, που έχει καταγεγραμμένη ιστορία 4.000 χρόνων και κατάγεται από την αρχαιοελληνική εποχή με πρώτους κιθαριστές τον μυθικό θεό Απόλλων, τον μεγάλο δάσκαλο Χείρων Κένταυρο, τον Ορφέα, τον Αχιλλέα, τον Ηρακλή, τον Πλάτωνα, τον Σοφοκλή, κα..

Ιδιαίτερα η πόλη του Βόλου, ως έδρα και Κέντρο Συντονισμού της Παγκόσμιας Ημέρας Κιθάρας, θα παραμένει ενεργή καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, για να υποδέχεται επίσημα πρόσωπα, επισκέπτες του καλλιτεχνικού χώρου και φιλότεχνους, και να επιδεικνύει και να προβάλλει τον πλούσιο πολιτισμό της.

Μέσα απ’ αυτό τον παγκόσμιο θεσμό, δίνονται πλέον πολλές δυνατότητες και ανοίγονται νέες μεγάλες προοπτικές για την διαρκή προβολή της ευρύτερης περιοχής μας.

Περισσότερες πληροφορίες:   https://www.Facebook.com/worldguitardayofficial

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.