Αφιέρωμα στην ελληνική ποίηση

Στη Χάρτα, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Τάκης Σινόπουλος

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, το βιβλιοπωλείο Χάρτα στον Βόλο και το Ίδρυμα Τάκης Σινόπουλος παρουσιάζουν, σήμερα Παρασκευή 15 Μαρτίου στις 7 το απόγευμα, ένα μικρό αφιέρωμα στην ελληνική ποίηση.
Στο πρώτο μέρος, οι Κώστας Κουτσουρέλης, ποιητής – δοκιμιογράφος, Ξάνθος Μαϊντάς, ποιητής, Γιάννης Πατίλης, ποιητής και Α.Κ. Χριστοδούλου, συγγραφέας θα παρουσιάσουν την εκδοτική σειρά του Ιδρύματος Τάκης Σινόπουλος «Δύο Αιώνες Ελληνικής Ποίησης».
Το Ίδρυμα Τάκης Σινόπουλος – Σπουδαστήριο Νεοελληνικής Ποίησης αποτελεί οργανισμό αφιερωμένο στη μελέτη της ποίησης και τη σύνδεσή της με την κοινωνία. Στην εκδοτική δραστηριότητα του Ιδρύματος δεσπόζει η σειρά «Δύο Αιώνες Ελληνικής Ποίησης» με 30 τόμους ως τώρα. Κάθε τόμος είναι αφιερωμένος σε έναν ποιητή, τον οποίο ανθολογεί και παρουσιάζει κριτικά κάθε φορά ένας σύγχρονος ποιητής.
Στο δεύτερο μέρος του αφιερώματος, μετά από σύντομο διάλειμμα, θα παρουσιαστεί το έργο του Γιάννη Ρίτσου «Η Σονάτα του Σεληνόφωτος», σε θεατρική επιμέλεια και ερμηνεία της ηθοποιού Σοφίας Μάνεση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.