«Ασπασία, το μυστικό της Καπετάννισας»: Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Θοδωρή Δεύτου

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Την Παρασκευή, στο Κέντρο Πολιτισμού και Τεχνών Θεατρίνη

Το νέο του βιβλίο με τίτλο «Ασπασία, το μυστικό της Καπετάννισας» θα παρουσιάσει ο συγγραφέας Θοδωρής Δεύτος την Παρασκευή 24 Ιουνίου στο Κέντρο Πολιτισμού και Τεχνών Θεατρίνη στις 20.30, μια εκδήλωση που διοργανώνουν οι Εκδόσεις «Χάρτινη Πόλη» και οι Σύλλογοι Νομού Μαγνησίας, Σύλλογος Ποντίων, Ένωση Κυπρίων, Ηπειρωτική Αδελφότητα και το βιβλιοπωλείο Πλαστελίνη.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Σοφία Κανταράκη, φιλόλογος και ιστορικός, ο Αδάμ Μουζουρής, φιλόλογος, ιστορικός και πρόεδρος της Ένωσης Κυπρίων Μαγνησίας, ενώ αποσπάσματα θα διαβάσει η εκπαιδευτικός Αλεξάνδρα Στεργίου.

Σημειώνεται ότι στο τέλος ο συγγραφέας θα συνομιλήσει με τους παρευρισκόμενους και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.

«Κύθνος, αρχές της δεκαετίας του 1950. Ο Ιάσονας και η Ασπασία φωτίζονται από τη φλόγα του έρωτα. Καίγονται όμως στην πυρά της πιο σκληρής τιμωρίας, που επιφυλάσσει η μικρή, κλειστή κοινωνία του όμορφου κυκλαδίτικου νησιού. Αθήνα, 2002. Ένα επικίνδυνο παιχνίδι της μοίρας, φέρνει έναν ώριμο άνδρα μπροστά σε μια σκληρή αλήθεια, που ανατρέπει ό,τι ήξερε μέχρι τότε. Ποιος άλλος άραγε εκτός από τη μητέρα του, θα μπορούσε να τον λυτρώσει; Η κάθαρση είναι αναπόφευκτη ή είναι πια πολύ αργά; Μια ιστορία για την αγάπη, το ψέμα και τη δύναμη της στιγμής. Της σωστής…».

Βιογραφικά στοιχεία του συγγραφέα:

Ο Θοδωρής Δεύτος γεννήθηκε στα Γιάννενα. Έχει δύο κόρες, τη Μαριλίζα και την Ασπασία. Σπούδασε Μαθηματικά στο Εθν. Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) και υπηρέτησε τη δημόσια εκπαίδευση επί τριάντα δύο έτη. Διετέλεσε πρόεδρος στην Ένωση Ηπειρωτών Ιλίου (2001-2011). Εκλέχτηκε Δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Ίλίου (2006-2018) και υπηρέτησε ως πρόεδρος του Πολιτιστικού & Αθλητικού Oργανισμού για τέσσερα χρόνια. Επίσης, το 2006 εκλέχτηκε στο Δ.Σ της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος. Εμφανίστηκε στα γράμματα το 2004 με το λαογραφικό του έργο «Ο Ηπειρώτικος γάμος. Ακολούθησαν έξι ιστορικά μυθιστορήματα. «Μη ρωτάς γιατί» (2006) «Σμύρνη, συγγνώμη» (2008) «Μήπως αγάπησα λάθος πατρίδα;» (2011) «Τραπεζούντα, το διαμάντι της Ανατολής» (2015) «Είμαι Πολίτισσα, τζάνουμ» (2016) «Το Πέρασμα Αντίκρυ» (2018

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.