Ατομική έκθεση ζωγραφικής του Κ. Κομνηνού στην Αθήνα

Θα λειτουργήσει μέχρι τις 12 Μαΐου

Ένας σύγχρονος Ζαγοριανός καλλιτέχνης, ο φορέας Πολιτισμού της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και ο αιωνόβιος Συνεταιρισμός Ζαγοράς συνεργάζονται και μεταφέρουν το Πήλιο στην Αθήνα…

«Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς συμπλήρωσε στις 27 Οκτωβρίου 2016 ακριβώς 100 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας. Τα 100 χρόνια δεν αποτελούν απλά ένα συμβατικό ορόσημο, αλλά μια ζωντανή ιστορία αγώνων, προσπάθειας και θυσιών τριών γενεών Ζαγοριανών έχοντας ήδη στο προσκήνιο της ροής της την τέταρτη γενιά παραγωγών.

Με αφορμή την σημαντικότατη αυτή χρονική στιγμή το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνεταιρισμού, με την έγκριση των μελών της Οργάνωσης, με αίσθημα τιμής και ευθύνης διοργανώνει διάφορες δράσεις πολιτιστικού, εκπαιδευτικού, πολιτικού και αναπτυξιακού χαρακτήρα, ενταγμένες σε ένα πλαίσιο συνολικού επιστημονικού σχεδιασμού. Τα μηνύματα που διαδίδονται είναι όμοια με το ίδιο το υπαρξιακό αποτύπωμα του Συνεταιρισμού στη περιοχή της Ζαγοράς αλλά και σε όλο το Ανατολικό Πήλιο.

Μία από τις δράσεις αυτές είναι και η ατομική Έκθεση Ζωγραφικής του Κώστα Κομνηνού στην Αθήνα. Με πρώτο σταθμό τη Ζαγορά στο Πήλιο, η έκθεση ταξίδεψε στον Βόλο και είναι από την Τετάρτη 03 Μαΐου διαθέσιμη στο αθηναϊκό κοινό.

Η έκθεση στην Αθήνα συνδιοργανώνεται από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς και τον Φορέα Πολιτισμού της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος «Μαγνήτων Κιβωτός για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος» στον Εκθεσιακό Χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου «Μελίνα».

Το πολιτιστικό κέντρο «Μελίνα» του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων εδρεύει στην οδό Ηρακλειδών 66 & Θεσσαλονίκης, στάση «Κεραμικός» του ΜΕΤΡΟ. Η έκθεση θα λειτουργήσει από 03 ως 12 Μαΐου 2017 και οι ώρες λειτουργίας θα είναι 10:00 – 20:00 όλες τις ημέρες εκτός Κυριακής που θα είναι ανοιχτή από 10:00 έως 14:00. Τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στις 08 Μαΐου και ώρα 20:00. Τον καλλιτέχνη και το έργο του θα παρουσιάσει την ημέρα των εγκαινίων ο Ιστορικός και Κριτικός Τέχνης κύριος Μάνος Στεφανίδης, καθηγητής του Πανεπιστήμιου Αθηνών στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.