Αυλαία για το 9ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κουφονησιών 2024

Θα διαρκέσει από τις 19 Ιουλίου έως και τις 10 Αυγούστου

Για ένατη συνεχή χρονιά, το Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κουφονησίων συνεχίζει να ενώνει τη Δύση με την Ανατολή και τον Βορρά με τον Νότο. Το φετινό εντυπωσιακό πρόγραμμα εκδηλώσεων, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του ιδρυτή του, μαέστρου και πιανίστα Κορνήλιου Μιχαηλίδη, διατηρεί την υψηλή καλλιτεχνική ποιότητα για την οποία διακρίνεται όλα αυτά τα χρόνια, συμβάλλοντας ώστε τα Κουφονήσια να αποτελούν ένα διεθνές σημείο συνάντησης. Εξέχοντες καλλιτέχνες, με μουσικές επιλογές από τον Καύκασο της Ασίας, την Κεντρική και Νότια Ευρώπη, τα Βαλκάνια και την Αμερική, πρωταγωνιστούν σε αυτή την κοσμοπολίτικη και εορταστική συνεύρεση. Οι συναυλίες θα πραγματοποιούνται στον προαύλειο χώρο της οικίας Μιχαηλίδου στο Άνω Κουφονήσι και θα αρχίζουν στις 8.30 το βράδυ.

Η 9η διοργάνωση του Φεστιβάλ φιλοξενεί έξι μοναδικές συναυλίες, με έντεκα σπουδαίους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό: Δανάη και Κυβέλη Dörken (πιάνο), Κατερίνα Χατζηνικολάου (βιολί) – Αλεξία Μουζά (πιάνο), Jonian Ilias Kadesha (βιολί) – Noam Greenberg (πιάνο), Narek Hakhnazaryan (βιολοντσέλο) – Georgy Tchaidze (πιάνο), Albrecht Mayer (όμποε) – Jaan Ots (πιάνο), Claire Huangci (πιάνο), όλοι τους εξέχουσες καλλιτεχνικές προσωπικότητες, διακεκριμένοι για τη μουσικότητα και την αμεσότητα της έκφρασής τους.

Πιστό στον μουσικοπαιδαγωγικό του χαρακτήρα, το Φεστιβάλ συνεχίζει το πρόγραμμα μουσικής εκπαίδευσης στο νησί. Με πρωτοβουλία του καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ και την ευγενική υποστήριξη του Qualco Foundation, τελώντας υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, τα παιδιά του Κουφονησίου έχουν πλέον την ευκαιρία να διδαχθούν πιάνο, κιθάρα και μουσική θεωρία, χτίζοντας τις απαραίτητες βάσεις για μια συστηματική μουσική εκπαίδευση. Το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει διά ζώσης και εξ’ αποστάσεως διδασκαλία μουσικού οργάνου καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους, προσφέροντας υποτροφίες, δωρεάν μουσικά όργανα και εξοπλισμό στα παιδιά του Κουφονησίου, καθώς και εκπαιδευτικές εκδρομές, εξασφαλίζοντας ένα σύγχρονο και ποιοτικό πλαίσιο εκπαίδευσης και υποτροφίες στους συμμετέχοντες, περιορίζοντας την οικονομική συμμετοχή τους σε ένα συμβολικό αντίτιμο.

Παράλληλα, η συνεργασία με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών συνεχίζει και φέτος, αποδεικνύοντας την ουσιαστική σχέση που έχει πλέον θεμελιωθεί ανάμεσα στους δυο φορείς, παρουσιάζοντας κατά τη διάρκεια της νέας σχολικής χρονιάς ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα παιδιά του Κουφονησίου.

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

Παρασκευή 19 Ιουλίου

“Apollo & Dionysus”

To καταξιωμένο ντουέτο πιάνου των αδελφών Δανάης και Κυβέλης Ντέρκεν, μας ταξιδεύει με τη σμιλευμένη και ατόφια του καλλιτεχνική προσέγγιση, μέσα από αριστουργήματα του ρεπερτορίου των F. Schubert, M. de Falla, F. Mendelssohn, J. Brahms και M. Ravel, στον κόσμο των μουσικών αντιθέσεων.

Piano duo: Δανάη & Κυβέλη Ντέρκεν.

Σάββατο 27 Ιουλίου

«Francophonie Musicale»

Δύο πολυβραβευμένες, ρηξικέλευθες μουσικοί της νέας γενιάς, η βιολονίστρια Κατερίνα Χατζηνικολάου και η πιανίστα Αλεξία Μουζά αναμετρώνται με τις μοναδικές συνθέσεις των E. Ysaye, F. Poulenc, M. Ravel και C. Franck. προσφέροντας ένα πλούσιο και απολαυστικό ταξίδι στα μονοπάτια του Γαλλικού πολιτισμού.

Βιολί: Κατερίνα Χατζηνικολάου /Πιάνο: Αλεξία Μουζά.

Τετάρτη 31 Ιουλίου

“Emotions Unveiled”

Κάθε συναυλία του βιολονίστα Jonian Ilia Kadesha λαμβάνει διθυραμβικές κριτικές, καθώς έχει την ικανότητα να ερμηνεύει με υφολογική σαφήνεια και συνάμα μοναδική εκφραστικότητα κλασικά και σύγχρονα έργα. Σε σύμπραξη με τον διακεκριμένο πιανίστα και διαχρονικό συνεργάτη του, Noam Greenberg παρουσιάζουν έργα των εμβληματικών συνθετών F. Schubert, R. Schumann και G. Enescu, εξερευνώντας διαφορετικές εκφάνσεις του ρομαντισμού και έκφρασης του ανθρώπινου συναισθήματος.

Βιολί: Jonian Ilias Kadesha / Πιάνο: Noam Greenberg.

Κυριακή 4 Αυγούστου

“Music from Caucasus”

Ο πλέον πασίγνωστος τσελίστας Narek Hakhnazaryan, νικητής του διαγωνισμού Tchaikovsky, και ο λαμπρός πιανίστας Georgy Tchaidze έχουν καταφέρει να κατακτήσουν τις μεγαλύτερες σκηνές του κόσμου. Με καταβολές από την Αρμενία, την Γεωργία και τη Ρωσία, μας προσκαλούν σε ένα ειρηνευτικό και συναισθηματικό μουσικό ταξίδι με αφετηρία τον Καύκασο.

Βιολοντσέλο: Narek Hakhnazaryan | Πιάνο: Georgy Tchaidze.

Τετάρτη 7 Αυγούστου

“Zauberoboe”

Ο «μάγος του όμποε», Albrecht Mayer, πρώτο όμποε της Φιλαρμονικής Βερολίνου, διεθνώς αναγνωρισμένος για τη σολιστική καριέρα και τις πολυάριθμες ηχογραφήσεις του, συναντά τον ανερχόμενο – πολλά υποσχόμενο πιανίστα και αρχιμουσικό, Jaan Ots. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πασίγνωστα έργα των C. Saint-Saëns, F. Poulenc, L. van Beethoven W. A. Mozart και R. Schumann που υπόσχονται να σαγηνεύσουν όσους παρευρεθούν με την απαράμιλλη ποιότητά τους.

Όμποε: Albrecht Mayer | Πιάνο: Jaan Ots.

Σάββατο 10 Αυγούστου

“American Dream”

Η Αμερικανίδα πιανίστα Claire Huangci, από τα εννιά της χρόνια διαγράφει διεθνή καριέρα, με συναυλίες και νίκες σε διαγωνισμούς. Αιχμαλωτίζει το κοινό με λαμπερή δεξιοτεχνία, καλλιτεχνική ευαισθησία και τη εμπνευσμένη δραματουργία της, ενώ αποδεικνύει την ευελιξία της μέσω του ευρέος φάσματος ρεπερτορίου με το οποίο αναμετριέται. Στο ρεσιτάλ αυτό θα ερμηνεύσει τα μεγαλύτερα κι εντυπωσιακότερα έργα-σταθμούς του Αμερικανικού ρεπερτορίου, συμπεριλαμβανομένης της κολοσσιαίας σονάτας του S. Barber και της δημοφιλέστατης Γαλάζιας Ραψωδίας του G. Gershwin.

Πιάνο: Claire Huangci.

Εισιτήρια: 15€ (γενική είσοδος), 8€ (φοιτητικό / κάτω των 18*)
*δωρεάν για παιδιά κάτω των 12 ετών.

Επικοινωνία Πολιτισμού: Μαρίκα Αρβανιτοπούλου, Τηλ. : 6974833703.

e-mail:[email protected] | [email protected]

www.koufonisiaclassical.com

https://www.facebook.com/koufclassical

@koufonisiaclassical

Παραγωγή: INTRARTI AMKE

ΧΟΡΗΓΟΙ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΟΥΦΟΝΗΣΙΩΝ

Υπό την αιγίδα και με την επιχορήγηση: Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού.

Με την ευγενική υποστήριξη: ΑΜΚΕ Πολιτιστικού & Κοινωφελούς Έργου ΑΙΓΕΑΣ, Qualco Foundation, VWC Foundation, Αείμνηστος Γιώργος Α. Ποταμιάνος.

Με την επιχορήγηση: Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα, Αυστριακή Πρεσβεία στην Αθήνα.

Χορηγοί: WinMedica, Φοίνικας , Develop Greece, Keros Hotel, Blue Star Ferries.

Υποστηρικτές: Koufonisivillas, Kapetan Nicholas, Mylos Bar, Kalamia Bar, Koufonisia bikes, Arodou, Aeolos Hotel.

Σε συνεργασία με: Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.

Με την αρωγή: Δημοτική Κοινότητα Κουφονησίων.

Χορηγοί Επικοινωνίας:  Εφημερίδα Μαγνησία, Magnesianews.gr , Ράδιο Ένα, Cyclades24.gr , Αιγαίο Live FM, ΕΡΤ, EΡT3, EΡΤ Ν. Αιγαίου, Εφημερίδα των Συντακτών,In2life.gr Youfly.gr , Mikrofwno.gr Loaded.gr , All4fun.gr Monopoli.gr Formiggart.gr Infowoman.gr Travelgirl.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.