Χαμένο φιλμ της Disney ανακαλύφθηκε στην Ιαπωνία

Ένα από τα παλιότερα, χαμένα φιλμ της Disney ανακαλύφθηκε πρόσφατα στην Ιαπωνία. Ο ιστορικός των Anime Yasushi Watanabe είχε στην κατοχή του το καρτούν για 70 χρόνια, πριν αντιληφθεί πως ήταν ένα από τα εφτά φιλμ που θεωρούνταν για πάντα χαμένα.

Στο καρτούν, διάρκειας δύο λεπτών, πρωταγωνιστεί ο Oswald, ο «τυχερός λαγός» που θεωρείται πρόδρομος του Mickey Mouse. Ο 84χρονος Watanabe, αγόρασε το φιλμ όταν ήταν έφηβος από έναν πωλητή παιχνιδιών στην Οζάκα. Είχε πληρώσει μόλις 500 γιεν για το ανεκτίμητης αξίας πλέον φιλμάκι.

Ο ιστορικός των Anime συνειδητοποίησε την σπανιότητα του φιλμ όταν διάβασε το βιβλίο «Oswald the Lucky Rabbit: The Search for the Lost Disney Cartoons» (Όσβαλντ, ο τυχερός λαγός: Η Αναζήτηση για τα χαμένα καρτούν της Disney), του παλιού σχεδιαστή της Disney, David Bossert.

Ένα άλλο χαμένο φιλμ του Oswald, «Τα κουδούνια του ελκήθρου» είχε ανακαλυφθεί το 2015. Ο Walt Disney και ο σχεδιαστής κινουμένων σχεδίων Ub Iwerks δημιούργησαν τον Oswald το 1927. Ήταν ο πρώτος χαρακτήρας των στούντιο που είχε την δική του σειρά.

Συνολικά γυρίστηκαν 27 επεισόδια αλλά ο «τυχερός λαγός» οδήγησε την εταιρεία σε μία δικαστική διαμάχη με την Universal Studios για τα πνευματικά δικαιώματα, το 1928.
Έτσι, η Disney ξεκίνησε να σχεδιάζει έναν νέο κεντρικό χαρακτήρα, που οδήγησε τελικά στη δημιουργία του Mickey Mouse.

Ο Mickey Mouse δημιουργήθηκε το 1928, στις ΗΠΑ, από τον Walt Disney και τον Ub Iwerks. Λέγεται πως ο Disney συνέλαβε την ιδέα να χρησιμοποιήσει ένα ποντίκι ως πρωταγωνιστή, ταξιδεύοντας κάποτε με τρένο από τη Νέα Υόρκη στο Χόλυγουντ μαζί με τη γυναίκα του Lillian Marie. Ο Mickey έχει εμφανιστεί σε περισσότερες από 120 ταινίες, οι 5 από τις οποίες ήταν μεγάλου μήκους.

Το 1928 πρωταγωνίστησε σε 4 ταινίες, την επόμενη χρονιά σε άλλες 10 και την επόμενη δεκαετία σε 91. Κέρδισε τρεις υποψηφιότητες και ένα ειδικό Όσκαρ, το οποίο απονεμήθηκε στον Disney. Ο Mickey έκανε το ντεμπούτο του στη μεγάλη οθόνη στη Νέα Υόρκη, στις 18 Νοεμβρίου 1928, με την ταινία «Steamboat Willie» (Ατμόπλοιο Γουίλι). Αυτή ήταν η πρώτη ταινία κινουμένων σχεδίων με ήχο στην ιστορία του κινηματογράφου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.