Χάρις Αλεξίου: Aνακοίνωσε ότι αποσύρεται από το τραγούδι – «Η φωνή μου δεν υπάρχει πια»

Μια συνέντευξη που συγκλόνισε όσους την παρακολούθησαν, έδωσε η Χάρις Αλεξίου στη ραδιοφωνική εκπομπή του Φώτη Απέργη στο Δεύτερο Πρόγραμμα. Η μεγάλη ερμηνεύτρια σόκαρε το κοινό, καθώς ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από το τραγούδι, λόγω προβλημάτων που αντιμετωπίζει με τη φωνή της.

«Έχω απομακρυνθεί από το τραγούδι , δεν μπορώ να τραγουδήσω όπως παλιά και δεν το καταδέχομαι να συνεχίσω και να το κάνω αυτό και αν το κάνω καλά…» είπε σε μία κατάθεση ψυχής η Χαρούλα Αλεξίου.

«Δεν πάει η φωνή μου πια, δεν με ακούει η φωνή μου… Είπα ότι είναι καλύτερο να σταματήσω… Δεν είναι σωστό. Στο «χειρόγραφο» υπήρχε ήδη το πρόβλημα. Αυτό ήταν το τελευταίο μουσικό που έκανα… Όταν με κάλεσα ο Θάνος Μικρούτσικος στους Βράχους του είπα “Θάνο μου δεν τραγουδώ, αλλά θα είμαι εκεί για σένα…”. Το έκανα, μετά πήρα λίγο θάρρος και μετά όταν συνεργάστηκα με τον Ξαρχάκο πήρα την οριστική απόφαση, είπα “Δεν σου αξίζει να συνεχίσεις…”». Και υπογράμμισε: «Δεν ήταν κάτι απλό βεβαίως και το πένθησα…».

«Μπορεί και εγώ να σαμποτάρισα τη φωνή μου. Όταν κατάλαβα ότι δεν αποδίδω όπως παλιά, μπορεί να την “έσκαψα” λίγο… Αρνήθηκα να κάνω μαθήματα, δεν είπα ότι θα το παλέψω, είπα ότι υπάρχει μία φυσική φθορά σε όλα τα πράγματα… είπα να μην είσαι τώρα ένα νούμερο που βγαίνει και προσπαθεί να φθάσει τη νότα, αφού δεν μπορεί και η φωνή σου να το βγάλει αυτό… Σεβάσου το, σεβάσου αυτό που έχεις κάνει μέχρι τώρα…»! Και δεν δίστασε να παραδεχθεί: «Οχι δεν γράφω τραγούδια… Νομίζω όταν γράψω, αν γράψω μου βγαίνει αυτόματα να το τραγουδήσω, οπότε τι να γράψω τώρα;»!

Τι να πει κανείς για τη Χαρούλα Αλεξίου, η οποία χαίρει απόλυτης αγάπης από τους συναδέλφους της και από το κοινό της όλα αυτα τα χρόνια που υπηρετεί το ελληνικό τραγούδι! Έχει συνεργαστεί με όλους σχεδόν τους μεγάλους τραγουδιστές, μουσικοσυνθέτες και στιχουργούς, παλαιότερους και νεότερους, είτε δισκογραφικά είτε σε μουσικές σκηνές, πίστες και συναυλίες: Ενδεικτικά με Μάνο Λοΐζο, Αθηναϊκή Κομπανία, Μανώλη Ρασούλη, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Αντώνη Βαρδή, Γιάννη Πάριο, Δήμητρα Γαλάνη, Γιώργο Νταλάρα, Άννα Βίσση, Άλκηστη Πρωτοψάλτη, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Μίκη Θεοδωράκη, Μάνο Χατζιδάκι, Νικόλα Άσιμο, Γιώργο Ζαμπέτα, Βίκυ Μοσχολιού, Γιάννη Σπανό, Θάνο Μικρούτσικο, Λευτέρη Παπαδόπουλο, Μάνο Ελευθερίου, Λίνα Νικολακοπούλου, Σωκράτη Μάλαμα, Αλκίνοο Ιωαννίδη, Γιάννη Σπάθα, Νίκο Πορτοκάλογλου, Αφροδίτη Μάνου, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Γιάννη Κότσιρα, Κώστα Χατζή και πολλούς άλλους. Έχει εμφανιστεί στις κορυφαίες αίθουσες του κόσμου και έχει τιμηθεί με σημαντικές διακρίσεις, ενώ έχει ηχογραφήσει πάνω από 30 προσωπικούς δίσκους.

Η Χάρις Αλεξίου γεννήθηκε στη Θήβα το 1950 και από το 1958 ζει στην Αθήνα. Ο πατέρας της ήταν αγρότης από τη Θήβα και η μητέρα της Μικρασιάτισσα. Το 1970 είναι η χρονιά που η 20χρονη Χάρις Αλεξίου παρουσιάζεται στη δισκογραφία με δίσκο 45 στροφών και το τραγούδι «Οταν πίνει μια γυναίκα» των Βασίλη Βασιλειάδη και Πυθαγόρα. Το 1971 και 1972 ηχογραφεί, πάντα σε δίσκους 45 στροφών, τραγούδια των Απόστολου Καλδάρα, Γιώργου Χατζηνάσιου, Τ. Βοσκόπουλου και Μάνου Χατζιδάκι. Το 1972 έρχεται ο πρώτος σημαντικός σταθμός στη δισκογραφία της με τη συμμετοχή της στον δίσκο Μικρά Ασία των Απόστολου Καλδάρα και Πυθαγόρα, με τον Γιώργο Νταλάρα.

Ο Στέλιος Καζαντζίδης σε συνέντευξή του το 1993 είχε χαρακτηρίσει τη φωνή της Αλεξίου ως μεγάλη φωνή, ό,τι καλύτερο έχει βγάλει αυτός ο τόπος. Ο Μάνος Χατζηδάκις θα δηλώσει για εκείνη: «Η Αλεξίου είναι πολύ μεγάλη καλλιτέχνις και οπωσδήποτε είχε τη θέση της σ’ αυτό το χώρο. Μου θυμίζει την Μπάρμπαρα Στρέιζαντ, δεν είναι ντόπια υπόθεση», η Ελένη Βιτάλη είχε πει για τη Χαρούλα: «Είναι μεγάλη καλλιτέχνις, δώρο θεού», ενώ ο Θάνος Μικρούτσικος έχει δηλώσει «έγινε η συνισταμένη της συνείδησης του νεοέλληνα».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.