Δεκατρία έργα ζωγραφικής του Asterios Toris

Έργο του Asterios Toris, Ample Space (100 x 90 cm)
Στο «Paschalis art house café» στην Μακρινίτσα

Το Paschalis art house café στην Μακρινίτσα σε συνεργασία με το Art Vioma, παρουσιάζει 13 έργα ζωγραφικής του Asterios Toris. Από την Κυριακή 16 Οκτωβρίου έως και την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016.

Γράφει η Κριτικός & Ιστορικός Τέχνης Ήρα Παπαποστόλου: «Μουσικός ο ίδιος, ο Asterios Toris, με πρώτη ύλη του τη μουσική, περνάει την έννοια της “φανέρωσης της ψυχής” στον καμβά γεννώντας έργα που εκφράζουν έναν πολύχρωμο ψυχικό εσωτερικό κόσμο. Για την επίτευξη του στόχου του, ενώνει στο έργο του παράσταση και αφαίρεση, χρησιμοποιώντας διαφορετικά υλικά και έντονα χρώματα. Οι μορφές και τα αποτυπώματα, λέει ο ίδιος, είναι η αντανάκλαση των ενεργειών μας για την γενική ισορροπία. Ό,τι συμβαίνει εκεί, συμβαίνει και στο Χάος”.

Χάρη στα έντονα χρώματα, τα έργα του δημιουργούν ευφορία καθώς και μια αίσθηση απόλυτης ελευθερίας, όσο ο ίδιος, με τη χρήση της αφήγησης, αποτυπώνει στιγμές, τυχαία συμβάντα που παρατηρεί χωρίς απόσταση, με σκοπό την απεικόνιση της αλήθειας, με τη μουσική να είναι “το σαλόνι υποδοχής των έργων” που τον βοηθάει να βιώσει τον άπλετο χώρο όπου υπάρχουν τα συμβάντα, οι συχνότητες, ο ήχος του διαστήματος.

Τα τοπία του και οι άνθρωποί του δεν εκφράζουν παρά ενέργειες. Και είναι ζωντανά. Τα βλέπουμε να πάλλονται και να μεταφέρουν ένταση. Όλο το έργο του είναι ζωτικό όργανο. Όπως το DNA που περιέχει τις γενετικές πληροφορίες που καθορίζουν τη βιολογική ανάπτυξη όλων των κυτταρικών μορφών ζωής. Όλα τα στοιχεία του κόσμου ενώνονται και γίνονται ένα, εκεί που δεν υπάρχει συγκεκριμένος χωροχρόνος, με αποτέλεσμα τα έργα να αποκτούν και να εκπέμπουν μία διαχρονικότητα. »

Paschalis art house café Μακρινίτσας. Μέρες και ώρες λειτουργίας: Πέμπτη – Παρασκευή από τις 12.00 έως τις 21:00, Σάββατο – Κυριακή – Αργίες από τις 11:00 έως τις 22:00, Δευτέρα – Τρίτη – Τετάρτη κλειστά. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 24280 90054, 6933411998. www.paschalishouse.com

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.