Δυο τελευταίες παραστάσεις απ΄ την «Πειραματική Σκηνή»

Της ξεκαρδιστικής κωμωδίας «Ολόκληρος ο Σαίξπηρ…σε μια ώρα»

Η «Πειραματική Σκηνή» κλείνει τον κύκλο των παραστάσεων της ξεκαρδιστικής κωμωδίας «Ολόκληρος ο Σαίξπηρ…σε μια ώρα» των Άντ. Λονγκ, Τζ. Ουίνφιλντ, Ντ. Σίνγκερ, που εντυπωσίασε το θεατρόφιλο κοινό της πόλης μας, με δυο τελευταίες παραστάσεις, το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου.

Η παράσταση παίζεται στο Θέατρο της Πειραματικής Σκηνής (Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας), το Σάββατο στις 9.00 μ. μ και την Κυριακή στις 8.00 μ. μ.

Δεν είναι εύκολο να γνωρίσει κανείς τη συνολική δραματουργία του Σαίξπηρ, εκτός κι αν έχει την πολυτέλεια, στις δύσκολες εποχές που διανύουμε, να πάει θέατρο καμιά… σαρανταριά φορές! Αν αυτό είναι δύσκολο, δεν πειράζει. Πειραματική Σκηνή έχει τη λύση παρουσιάζοντας την σπαρταριστή κωμωδία «Ολόκληρος ο Σαίξπηρ σε μια ώρα».

Ένα έργο που γράφτηκε από τρεις Άγγλους, τον Λονγκ, τον Σίνγκερ και τον Μπόργκενσον κι αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή παγκοσμίως, έχοντας μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες.

Οι συγγραφείς του κατάφεραν να συμπτύξουν με αριστοτεχνικό τρόπο όλα τα θεατρικά του Σαίξπηρ (37 έργα και 14 σονέτα) σε ένα μόνο κείμενο δημιουργώντας μία παράσταση που αγγίζει τα όρια του stand up, διαδραστική, με συμμετοχή κοινού, εξαιρετικά γρήγορους ρυθμούς, αναπάντεχες ανατροπές και καταπληκτικό χιούμορ.

Το έργο αυτό αναδεικνύει περίτρανα την αφέλεια που έχει ο Σαίξπηρ και το πόσο μπορείς να τον σαρκάσεις. Ακόμα περισσότερο σαρκάζει την σοβαροφάνεια και το ναρκισσισμό των ηθοποιών, αφού συνεχώς ειρωνεύεται το γεγονός πως οι τέσσερις ηθοποιοί-«ψωνάρες» μπορούν να παίξουν Σαίξπηρ καλύτερα από όλους τους άλλους.

Ένα έργο κατάλληλο ειδικά για τους λάτρεις του «Όνειρου Καλοκαιρινής Νύχτας», αφού όλη η παράσταση έχει το ίδιο σαιξπηρικό ύφος της σκηνής των μαραγκών και γανωτήδων, με την οποία ουσιαστικά δίνεται η ψευδαίσθηση της αλήθειας. Γιατί αυτό είναι το θέατρο.

Το έργο παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Δημήτρη Πανταζή, σκηνικά Μαρίας Ζαχαριά, κοστούμια Βασιλικής Μπέλιου, μουσική Γρηγόρη Σουλτάνη, φωτισμούς Δημήτρη Δημητριάδη, φωτογραφίες Αλκιβιάδη Μαρούγκα.
Τους ρόλους ερμηνεύουν (με σειρά εμφάνισης) οι : Δημήτρης Πανταζής, Τάκης Ρεζάν, Μαρίνη Καγιά, Σπύρος Χαλκιάς.

Η πώληση εισιτηρίων γίνεται μια ώρα πριν την παράσταση στο ταμείο του Θεάτρου. Τηλέφωνο για πληροφορίες: 6944388045

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.