Εγκαινιάζεται το Σάββατο η έκθεση των Χριστίνα Κοντούλη και Αριανίτ Σπάχο «Νέοι Συνοδοιπόροι»

H Διεύθυνση Αρχείων, Μουσείων, Βιβλιοθηκών Δήμου Βόλου και ο Εικαστικός Σύλλογος Βόλου διοργανώνουν το Σάββατο 6 Απριλίου και ώρα 19:00 τα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο “Νέοι Συνοδοιπόροι”, των εικαστικών Χριστίνα Κοντούλη και Αριανίτ Σπάχο, στο χώρο περιοδικών εκθέσεων (ισόγειο) του Μουσείου – Πινακοθήκη Χρυσούλα Ζώγια, Άνθιμου Γαζή 265 και Βλαχάβα.

Η έκθεση θα έχει διάρκεια από 6 έως 26 Απριλίου 2024 και θα είναι επισκέψιμη κάθε Τετάρτη, Παρασκευή 6:00 – 8:00 μμ και Σάββατο 12:00 – 2:00 μμ.

Ο κύκλος εκδηλώσεων “Νέοι Συνοδοιπόροι» αποσκοπεί στην παρουσίαση στο κοινό των καινούργιών μελών του Εικαστικου Συλλόγου Βόλου, που δεν έχουν συμμετέχει έως τώρα σε εκθέσεις του, προσφέροντας παράλληλα μια ανοιχτή πλατφόρμα διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί μια διαρκείς πρόσκληση στο κοινό να γνωρίσει τους νέους καλλιτέχνες και να ανακαλύψει τη δημιουργικότητά τους μέσα από αυτήν την εμπειρία οπτικής τέχνης και διαλόγου.

Η Χριστίνα Κοντούλη γεννήθηκε το 1991 στη Θεσσαλονίκη. Το 2014 ξεκίνησε τις σπουδές της στο τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Φλώρινας με καθηγητές τους Χαρίλαο Κοντοσφύρη και Θωμά Ζωγράφο, εμβαθύνοντας παράλληλα στη σκηνογραφία με καθηγητή το Τάσο Πρωτοψάλτου. Έχει παρουσιάσει το έργο της σε πλήθος ομαδικών και ατομικών εκθέσεων.

Ο Αριανίτ Σπάχο γεννήθηκε στην Αλβανία το 1988. Η ενασχόλησή του με τις εικαστικές τέχνες και ιδιαίτερα με τα κόμικς ξεκίνησε από νεαρή ηλικία και το 2017 αποφοίτησε από το τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Α.Π.Θ. Από το 2005 είναι ενεργός καλλιτέχνης εκθέτοντας έργα του σε ομαδικές και ατομικές εκθέσεις. Στα σύγχρονα έργα του δημιουργεί ψηφιακά βίντεο κινουμένων σχεδίων, επηρεασμένα από την Pop κουλτούρα. Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.