Εγκαινιάζεται έκθεση Φωτογραφίας στον «Δίαυλο»

Η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου, στο πλαίσιο των επιμορφωτικών σεμιναρίων που διοργανώνει και εντάσσει στον ετήσιο προγραμματισμό της, σας προσκαλεί στα εγκαίνια της έκθεσης της Φωτογραφικής Ομάδας του “Διαύλου”, του Τμήματος Δημιουργικής Απασχόλησης Νέων και Ενηλίκων. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την 31 Μαρτίου 2017, και ώρα 20:00, στο εκθετήριο του Τμήματος Δημιουργικής Απασχόλησης Νέων και Ενηλίκων, στο «Δίαύλο», στην οδό Σκενδεράνη 11. Τα επιμορφωτικά σεμινάρια φωτογραφίας διοργανώνονται και πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στο “Δίαύλο” από το Τμήμα Δημιουργικής Απασχόλησης Νέων και Ενηλίκων της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου.

Πρόκειται για την 45η έκθεση της Ομάδας. Στην έκθεση συμμετέχουν, με 56 έργα τους, 7 μέλη της Ομάδας που παρακολουθούν εφέτος τον 3ο κύκλο μαθημάτων φωτογραφίας που πραγματοποιούνται στον «Δίαυλο», με επιμορφωτή τον Λέοντα Μουρτζούκο. Εκθέτουν οι: Γιώργος Βόντζος ο οποίος «καταστρέφει» και φωτογραφίζει τα εσωτερικά καθημερινών ηλεκτρικών συσκευών στην φωτογραφική ενότητα «Internal Macro». Ο Αντώνης Εληάς όπου τα «ΔΙΑΦΥΓ-ΟΝΤΑ» είναι μια προσπάθεια αλληγορικής φωτογραφικής αποτύπωσης της εξαναγκασμένης κι επίπονης πορείας πολλών συνανθρώπων μας αναζητώντας την λύτρωση από κάθε είδους «διωγμό». Ο Βασίλης Καζεπίδης που μας λέει για την ενότητα: «Under the rainbow» ότι είναι μια οπτική γωνία ανάμεσα στην φαντασία και την πραγματικότητα, από τις εικόνες που βλέπουμε και «ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ».Η Μαρία Καζεπίδου η οποία με την ενότητα «Desperation» ισχυρίζεται ότι: στην καθημερινότητά μας πολλές φορές ερχόμαστε σε σημείο απελπισίας… αλλά πάντα υπάρχει και ο από μηχανής θεός! Ο Θεόδωρος Καρακασίδης με ενότητα «Αλλάζοντας θέση» μας λέει ότι οι φωτογραφίες του αποσκοπούν στο να τονίσουν τους διαφορετικούς τρόπους που αντικατοπτρίζεται η πραγματικότητα και δεν τους αντιλαμβανόμαστε καθώς «οδηγούμε» (σ)τη ζωή μας πάρα μόνο όταν «κατεβούμε» από το «όχημά» μας.

Ο Μιλτιάδης Κωστούλας με την ενότητα «Abandoned & Decayed» μας λέει ότι: η φωτογράφηση ενός νέου κτιρίου δύσκολα είναι κάτι περισσότερο από αυτό που δείχνει. Η φωτογράφηση ερειπίων είναι πολλά περισσότερα από αυτά τα ίδια• η μνήμη που ενσωματώνουν αυτά τα κτίσματα μέσα στη φθαρτότητα τους, ο χρόνος και ο χώρος που περιέχουν, σε κάνουν μέρος μιας αφήγησης που έρχεται από μακριά. Τα ερείπια, η σκουριά και η παρακμή κάνουν το κτίριο γοητευτικό και δημιουργούν μια αίσθηση «στοιχειωμένου», γιατί ο χρόνος έχει σταματήσει σε άλλη εποχή. Ίσως κάτι παίρνουμε από τη δική τους αθανασία. Ο Παναγιώτης Χαρίλας με την ενότητα «Frozen» μας λέει ότι: ο πάγος αλλάζει τη συμβατική μορφή των αντικειμένων που περικλείει-φυλακίζει δημιουργώντας νέες ενδιαφέρουσες μορφές.

Διάρκεια έκθεσης: 31 Μαρτίου 2017 έως 8 Μαΐου 2017. Ώρες λειτουργίας εκθετηρίου: Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00-14:00 & 18:00-20:30. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2421033692 και στην ιστοσελίδα www.doepap.gr.
diaylos Αντώνης Εληάς

diaylos Παναγιώτης Χαρίλας

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.