Ο Νότης Μαυρουδής ήταν ένας θαυμάσιος άνθρωπος. Πέρα από εξαιρετικός κιθαριστής και συνθέτης, ήταν ένας μειλίχιος άνθρωπος, που εμένα προσωπικά με συγκινούσε, τόνισε μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Ηλία Κουτσερή, με αφορμή τον θάνατο του μουσικοσυνθέτη, ο Μιχάλης Τρεμόπουλος πρώην ευρωβουλευτής. Ο ίδιος αποκάλυψε ότι ο συνθέτης από πτώση και πάλι έσπασε το ισχίο του πριν 4 χρόνια και ταλαιπωρήθηκε.
Όπως είπε, ήταν ένας άνθρωπος που είχε τη δική του διαδρομή στο χώρο της Ανανεωτικής Αριστεράς, ο οποίος βρήκε ως διέξοδο το 2009 την υποστήριξη του Πράσινου ψηφοδελτίου μας, ώστε να ενταχθεί. «Ήταν από τα πρόσωπα που όχι μόνο στήριξε με τη διακήρυξη, όπου αναφέρεται σε έναν κόσμο ειρηνικό, μη βίαιο, πολιτισμού, μιας άλλης κοινωνίας, κόσμο που εκφράζουν σήμερα οι Πράσινοι. Αυτή η τοποθέτησή του ήταν ως ολοκλήρωση, για εκείνη τη φάση, μιας πολιτικής διαδρομής, μιας κριτικής στάσης απέναντι στην Αριστερά», τόνισε ο πρώην ευρωβουλευτής.
«Ήταν ένα αυτόνομο πνεύμα»
Σύμφωνα με τον κ. Τρεμόπουλο, ο Νότης Μαυρουδής ήταν ένα αυτόνομο πνεύμα, που με πάρα πολλές αναρτήσεις, δημοσιεύσεις, τοποθετήσεις και μουσικές παραγωγές, διατήρησε μέχρι αυτή την ηλικία. «Γι’ αυτό ένας ξαφνικός και τέτοιος θάνατος, δεν του άξιζε και είναι μια απώλεια που δεν μπορεί εύκολα να αναπληρωθεί», τόνισε.
Το κριτικό πνεύμα του Νότη Μαυρουδή, πρέπει να είναι υπόδειγμα για ανθρώπους με ελεύθερη σκέψη, παρόλο που οι οικολογικές του ευαισθησίες ήταν δεδομένες, δεν δίστασε πρόσφατα να γράψει ένα κείμενο για τους ακτιβιστές του … «πουρέ», μιλώντας κριτικά για τη στάση κάποιων ακτιβιστών, που ευαισθητοποιημένοι απέναντι στην κλιματική αλλαγή βάζουν υλικά μαγειρικής όπως πουρέ, χυμούς, πάνω σε έργα τέχνης!
«Προστατεύονται από γυαλί, αλλά παρόλα αυτά, σημειολογικά δημιουργούν εντυπώσεις και αυτό δημιούργησε μια αναστάτωση και στον Νότη Μαυρουδή, που δεν δίστασε να το κριτικάρει δημόσια», ανέφερε ο πρώην ευρωβουλευτής.
Ο ίδιος είπε ότι ο εκλιπών ήταν παράδειγμα αυτόνομης κριτικής σκέψης και μιας ήσυχης δημιουργίας, που προσπάθησε να απευθυνθεί στο κοινό μέσα από την ποιότητα της δουλειάς του και του λόγου του.
«Είχε σπάσει το ισχίο του από
πτώση και είχε ταλαιπωρηθεί»
Το στέλεχος των Πράσινων, ανέφερε ότι ο Νότης Μαυρουδής είχε δεσμούς με την περιοχή του Βόλου και του Πηλίου, είπε ότι αυτό που έκανε ήταν παράτολμο και προσωπικά τον… εκνεύρισε.
Δικαιολόγησε τον εκνευρισμό του, καθώς όπως τόνισε ο κ. Τρεμόπουλος, πριν από 4 χρόνια ο συνθέτης είχε σπάσει το ισχίο του από πτώση, ταλαιπωρήθηκε πολύ καιρό έκανε αρθροπλαστική και είπε ότι δεν θα έπρεπε να έχει εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του. Ήταν δε αφορμή να ζητήσει συγνώμη ο ίδιος ο συνθέτης, που άργησε να γράψει, ενημέρωσε τι είχε πάθει και έκανε κριτική στα πεζοδρόμια και στην κατάσταση που τα αφήνουν οι Δήμοι.
«Ακόμη και σ’ αυτό βρήκε έναν τρόπο να παρέμβει με έναν διορθωτικό τρόπο σε αυτά που ζούμε», ανέφερε ο κ. Τρεμόπουλος, ο οποίος είπε ότι ο Νότης Μαυρουδής είχε πολλά ακόμη να προσφέρει και τον τάραξε αυτή η απώλεια.





























