Εκδήλωση-αφιερωμένη στη μνήμη του ερευνητή της προληπτικής ιατρικής Γ. Παπανικολάου

Το Λύκειο Ελληνίδων Βόλου σε συνεργασία με τη ΧΕΝ Βόλου, τον Α΄ Σορο-πτιμιστικό Όμιλο Βόλου, το Σοροπτιμιστικό Όμιλο Βόλου «Θέτις», τον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο Βόλου και το Σύλλογο Αποφοίτων της Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου «Άγιος Ιωσήφ», σας προσκαλούν σε μια βραδιά αφιερωμένη στη μνήμη του Γεώργιου Ν. Παπανικολάου, του μεγάλου Έλληνα ερευνητή και πρωτοπόρου της προληπτικής ιατρικής.
Πρόθεση όλων μας είναι να αποτίσουμε τον ελάχιστο φόρο τιμής στο μεγάλο επι-στήμονα, που με την ανακάλυψη του ανθρωποσωτήριου ΠΑΠ-ΤΕΣΤ σώθηκαν εκατομμύρια γυναίκες σε ολόκληρο τον κόσμο από τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, στην επέτειο των 55 χρόνων από το θάνατό του.
Προσκεκλημένος μας ομιλητής είναι ο Βολιώτης γιατρός Δρ. Αριστείδης Γ. Διαμαντής, κυτταρολόγος, συγγραφέας και ιστορικός της Ιατρικής με θέμα: «55 χρόνια από το θάνατο του dr. Pap. Σκιαγραφώντας το μεγάλο ευεργέτη της ανθρωπότητας μέσα από τη ζωή και το έργο του».
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου και ώρα 7.30 το απόγευμα, στο Αμφιθέατρο του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο κτήριο Ματσάγγου (2ος όροφος). Στο τέλος της εκδήλωσης θα ακολουθήσει συζήτηση.

Λίγα λόγια για τον προσκεκλημένο ομιλητή

Ο Αριστείδης Γ. Διαμαντής γεννήθηκε στο Βόλο το 1959, όπου περάτωσε τις εγκύκλιες σπουδές του. Σπούδασε Ιατρική στο ‘Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης’ και είναι απόφοιτος της ‘Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων’ και Πλοίαρχος του Πολεμικού Ναυτικού. Ειδικεύτηκε στην Κυτταρολογία, παρακολούθησε μετεκπαιδευτικά μαθήματα κυτταρολογίας του κατώτερου γυναικείου γεννητικού συστήματος και κολποσκόπησης στο νοσοκομείο ‘Whittington Hospital’ του Λονδίνου και είναι αριστούχος Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του ‘Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών’. Από τα μέσα της δεκαετίας του 1980 τοποθετήθηκε στις τάξεις του Πολεμικού Ναυτικού και υπηρέτησε σε πολεμικά πλοία του Στόλου καθώς και στα Ναυτικά Νοσοκομεία των Αθηνών και της Σαλαμίνας. Διετέλεσε διοικητικός διευθυντής του Ναυτικού Νοσοκομείου του Ναυστάθμου Σαλαμίνας, διευθυντής του Κυτταρολογικού Εργαστηρίου του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών και μέλος της Ανωτάτης Υγειονομικής Επιτροπής του Πολεμικού Ναυτικού. Σήμερα είναι διευθυντής του Εργαστηριακού Τομέα και διευθυντής Εκπαιδεύσεως & Έρευνας του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών και καθηγητής στη ‘Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής’. Είναι συγγραφέας και επιμελητής έκδοσης δέκα εννέα μονογραφιών με ιατρικό και/ή ιατροϊστορικό περιεχόμενο και προσκεκλημένος ομιλητής σε εκατό και πλέον στρογγυλές τράπεζες, επιστημονικές ημε-ρίδες, σεμινάρια και διαλέξεις. Περισσότερες από τριακόσιες πενήντα πρωτότυπες ερευνητικές του εργασίες έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά και ξένα περιοδικά και/ή ανακοινωθεί σε συνέδρια και ημερίδες της ημεδαπής και αλλοδαπής. Είναι ιδρυτικό μέλος και μέλος πολλών ιατρικών και επιστημονικών εταιρειών και συλλόγων, Αντιπρόεδρος της ‘Ελληνικής Εταιρείας Στρατιωτικής Ιατρικής’ και της ‘Ελληνικής Εταιρείας Ναυτικής και Ταξιδιωτικής Ιατρικής’, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ‘Ελληνικής Εταιρείας Κλινικής Κυτταρολογίας’ και του “Συλλόγου Φίλων Μουσείου Ελληνικής Ιατρικής” και μέλος του Γνωμοδοτικού Επιστημονικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Τεκμηρίωσης Πληροφόρησης & Έρευνας του Καρκίνου ‘Γεώργιος Ν. Παπανικολάου’. Από το 1994 έως το 2006 εκπροσώπησε το Πολεμικό Ναυτικό στη ‘Βαλκανική Επιτροπή Στρατιωτικής Ιατρικής’ (Balkan MilitaryMedical Committee) και από το 2007 είναι Επίτιμο Μέλος της (Honorary Member). Για το επιστημονικό και στρατιωτικό του έργο έχει αποσπάσει πολλές τιμητικές διακρίσεις και επαίνους και έχει βραβευτεί από την Ακαδημία Αθηνών, το Γερουλάνειο Ίδρυμα και την Ελληνική Εταιρεία Κλινικής Κυτταρολογίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.