Εκδήλωση για την γιορτή των Τριών Ιεραρχών

Την Κυριακή 30 Ιανουαρίου είναι η Ήμερα της Παιδείας και τιμώνται οι Τρείς Ιεράρχες από την Εκκλησία και την Πολιτεία, ο Βασίλειος (Μέγας), ο Γρηγόριος ο Θεολόγος και ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος. Από τον Θρησκευτικό και φιλολογικό Σύλλογο «Τρεις Ιεράρχαι – Λαϊκή Βιβλιοθήκη» του Βόλου θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις για τους ιδρυτές και τα μέλη του που δεν είναι πλέον μεταξύ τους, αρτοκλασία και ομιλία. Θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακή εκδήλωση την ίδια μέρα, στις 6 μ.μ. από το Join Zoom Meeting στην διεύθυνση
https://us02web.zoom.us/j/82351342884?pwd=R1VWb1lBS01aYTBja1NIckRrem9mUT09 με Meeting ID: 823 5134 2884. Passcode: 478855.

Εντός της σχετικής ανακοίνωσης αναφέρεται ότι θα μιλήσει διαδικτυακά ο ιστορικός και αναπληρωτής καθηγητής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Αντώνης Σμυρναίος, με θέμα: «Παιδεία, Αρχεία και Ιστορία: μια σχέση στοργής».

«Αυτή, λοιπόν, την ημέρα εορτάζουν οι άνθρωποι που μπορούν να αγαπούν. Οι δάσκαλοι που τολμούν να υπηρετούν την αγωγή, τη σπουδή που βαθαίνει τα ερωτήματα και δεν διαμελίζει τη γνώση. Οι γονείς πού αγαπούν τόσο τα παιδιά τους , ώστε να μην εγκλωβίσουν το μέλλον τους σε μερικών ωρών εξετάσεις για μια προοπτική που αποδεικνύεται αβέβαιη. Οι μαθητές που επαναστατούν στην ανία και την κόπωση της επιλεκτικής μάθησης και τολμούν να θέτουν ερωτήματα και να ψάχνουν βιβλιοθήκες».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.