Έκθεση ζωγραφικής “Κωνσταντίνος Ν. Κανταράκιας – Σκιάθος”

Στη ρεσεψιόν του ξενώνα “ΑΦΡΟΔΙΤΗ” (Μεγάλη Άμμος – Σκιάθος) θα φιλοξενείται έκθεση ζωγραφικής του Σκιαθίτη ζωγράφου Κωνσταντίνου Νικολάου Κανταράκια (1927-2015), με 11 πίνακες εμπνευσμένους από το νησί της Σκιάθου.

Ο Κωσταντίνος Κανταράκιας του Νικολάου (Gus) γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σκιάθο. Σπούδασε στην Εμπορική Σχολή Βόλου από την οποία βραβεύτηκε ως τελειόφοιτος και εργάστηκε στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος φτάνοντας στο βαθμό του Διευθυντή.

Η βαθιά του εκτίμηση για τις τέχνες και η αγάπη του για τη ζωγραφική τον οδήγησαν να σπουδάσει μέσω αλληλογραφίας σε μια γαλλική σχολή τέχνης. Τα έργα του είναι κυρίως τοπιογραφίες, νεκρές φύσεις και λιγότερα πορτραίτα.

Εμπνευσμένος από τη βαθιά σοφία των Σκιαθιτών συγγραφέων Αλέξανδρου Μωραϊτίδη και Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, εμπλούτισε την αντίληψή του για την τέχνη και εμφύσησε στους πίνακές του την ψυχή της Σκιάθου.

Στη συνταξιοδότησή του, αφιερώθηκε πλήρως στο πάθος του για τη ζωγραφική. Με ακλόνητη αφοσίωση, αποτύπωσε τα μαγευτικά τοπία, τις γαλήνιες παραλίες, τα ιστορικά ναυπηγεία και τα μοναδικά σοκάκια που χαρακτήριζουν τη Σκιάθο.

Επιμέλεια έκθεσης: Νίκος Κανταράκιας, Ελλάς Τσεντίλογλου

Διάρκεια Έκθεσης: Ιούνιος – Σεπτέμβριος (μόνιμη έκθεση)

Ώρες λειτουργίας: καθημερινά, ώρες 9:00 – 14:00 (εκτός αργιών, αργίες κατόπιν επικοινωνίας)

Χώρος Έκθεσης: ρεσεψιόν ξενώνα “ΑΦΡΟΔΙΤΗ” (Μεγάλη Άμμος – Σκιάθος)

Στοιχεία Επικοινωνίας: [email protected] , 6980704988 

Είσοδος δωρεάν

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.