Ελένη Ράντου: Έχω βιώσει σεξουαλική παρενόχληση στη δουλειά μου

Καλεσμένη στην εκπομπή «Αυτός και ο Άλλος» της ΕΡΤ1 βρέθηκε η Ελένη Ράντου. Η δημοφιλής ηθοποιός, στην πρώτη έξοδό της μετά την καραντίνα, μίλησε γι’ αυτά που την ενόχλησαν, αλλά και για όσα έμαθε την περίοδο του εγκλεισμού. Έκανε μια ανοιχτή κουβέντα για τις σχέσεις με τον Θοδωρή Βαμβακάρη και τον Τάκη Γιαννούτσο και εξήγησε γιατί όταν βλέπει ξανά και ξανά τον εαυτό της σε επανάληψη αλλάζει κανάλι στα… δύο δευτερόλεπτα.

«Μία σειρά που χάρηκα πολύ στην τηλεόραση ήταν η “Εργαζόμενη Γυναίκα”. Είχε την τρέλα να δοκιμάζεις έναν καινούργιο χαρακτήρα σε κάθε επεισόδιο. Είχε μία υπέρβαση. Η πραγματικότητα της τηλεόρασης δεν σηκώνει πλέον πολλές υπερβάσεις. Μετά την κρίση έχουν πέσει πάρα πολύ οι τόνοι τού ερευνούμε, ψάχνουμε και γουστάρουμε. Έχει γίνει περισσότερο “δημόσιο”. Η τηλεόραση έχει να κάνει πάρα πολύ με το οικονομικό. Είναι πιο μπίζνα. Δεν είναι όπως το θέατρο που έχει να κάνει και με την ψυχή. Στην Αμερική, αυτή τη στιγμή, η τηλεόραση είναι πάρα πολύ στα πάνω της. Έχει πάρει κόσμο από τον σινεμά.

Ο κόσμος γράφει συνεχώς νέες σειρές. Ψάχνεται. Βέβαια, δίνονται πολλά λεφτά. Γίνονται κινηματογραφικά πράγματα στην τηλεόραση. Εδώ που να το πεις αυτό».Στη διάρκεια της συνέντευξης, η Ελένη Ράντου αποκάλυψε ότι έχει υποστεί σεξουαλική παρενόχληση στον χώρο εργασίας της. «Βέβαια, έχω βιώσει σεξουαλική παρενόχληση στη δουλειά μου. Τoυλάχιστον μέχρι μια ηλικία. Τότε το λέγαμε φλερτ. Είχε φτάσει να ξεπεράσει και τα όρια πολλές φορές. Μπορεί να ήταν σκηνοθέτης, να έκανες ένα ραντεβού και ξαφνικά να κλειδώσει μια πόρτα. Έχω δώσει χαστούκια. Είχα μηχανευτεί διάφορους τρόπους για να ξεγλιστρήσω. Έκραζα… Δηλαδή το μοιραζόμουν με κοπέλες και συναδέλφους: “Έχετε υπόψη σας, αυτό”. Δεν είχα υποστεί βιασμό».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.