«Ένα γουρούνι με ταλέντο»: Ζωγραφήγηση στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου (2/4), το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει, την Παρασκευή 31 Μαρτίου (ώρα 10:30), τη δράση ζωγραφήγησης «Ένα γουρούνι με ταλέντο», για σχολικές ομάδες Α´-Γ´ Δημοτικού, στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας, στον Βόλο.

Η ζωγραφήγηση είναι μια σύνθετη μορφή αφήγησης που περιλαμβάνει ποικίλες τέχνες και τεχνικές, κεντρίζοντας σώμα και μυαλό, και συνδυάζει τη ζωγραφική, το τραγούδι, την αφήγηση, την πρόζα, την κίνηση και την εμψύχωση των υλικών.
Η συγγραφέας και εικονογράφος Λήδα Βαρβαρούση θα αφηγηθεί μια ιστορία με θέμα τη φαντασία, τη μάθηση, την έμπνευση και τη δημιουργικότητα. Ταυτόχρονα, θα τη σχεδιάζει σε μια μεγάλη επιφάνεια από χαρτί πάνω σε τοίχο, χρησιμοποιώντας παραστατικά στοιχεία και με τη συμμετοχή των μαθητών. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής. Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, τα ενδιαφερόμενα σχολεία μπορούν αν επικοινωνήσουν με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 24210 29844 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.