Επίσημη παρουσίαση πορτρέτου του Μακρινιτσιώτη αγωνιστή Κ. Παπαγεωργίου

Στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μακρινίτσας

Με τη συνεργασία του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μακρινίτσας και του φορέα πολιτισμού της Ι.Μ.Δ. «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος», υλοποιήθηκε η ιδέα και προσφορά του Γιώργου Γκέκου – Μαύρου και αναρτήθηκε φωτογραφία με τη μορφή του Μακρινιτσιώτη ήρωα του 1821 Κωνσταντίνου Παπαγεωργίου στην είσοδο του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στη Μακρινίτσα.

Μέσω ανακοίνωσης αναφέρεται ότι αύριο, Κυριακή 17 Οκτωβρίου, και ώρα 11.30, θα γίνει η επίσημη παρουσίαση του πορτρέτου του ήρωα. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί με την παρουσίαση του βιβλίου: “Η επιστροφή” του Γεώργιου Ι. Γκέκου, των Εκδόσεων ΚΑΠΟΝ, από τον Πασχάλη Δήμου, Εκπαιδευτικό, Διευθυντή του 30ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου.

O Γεώργιος Ι. Γκέκος, γεννήθηκε το 1940 στον Βόλο με ρίζες στην πόλη αυτή και στο Πήλιο. Η μητέρα του Μαρία Μαύρου, είναι απόγονος της μεγάλης Μακρινιτσιώτικης οικογένειας Μαύρου, ονομαστών Βυρσοδεψών. Σπούδασε στη Λοζάνη και τη Ζυρίχη, όπου έλαβε από το Ομοσπονδιακό Πολυτεχνείο της πόλης το πτυχίο του ηλεκτρολόγου μηχανικού. Στο διδακτορικό του ασχολήθηκε (1969, Βραβείο του Πολυτεχνείου Ζυρίχης) με κβαντικές ιδιότητες των ακτίνων λέιζερ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.