Επιστημονικό συμπόσιο στη Σκιάθο: «Ταξιδεύοντας στον κόσμο του Παπαδιαμάντη»

Από την Κοσμητεία της Θεολογικής Σχολής και τον Δήμο Σκιάθου

Μια πνευματική βιωματική περιήγηση στα μέρη όπου εμπνεύστηκε και  συνέγραψε ένας εκ των μεγάλων Ελλήνων συγγραφέων, ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, θα πραγματοποιήσει η Κοσμητεία της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου  Αθηνών, σε συνεργασία με το Δήμο Σκιάθου, από 12 έως 15 Μαΐου  2022  στη Σκιάθο, όπως αναγράφεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το εκπαιδευτικό αυτό περιηγητικό συμπόσιο τελεί υπό την επιστημονική καθοδήγηση της  Καθηγήτριας  του  Τμήματος  Κοινωνικής  Θεολογίας  και  Θρησκειολογίας  της Θεολογικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α., Κίρκης Κεφαλέα.  Κατά τη διάρκεια του συμποσίου θα διαβαστούν κείμενα από το παπαδιαμαντικό έργο από την καταξιωμένη ηθοποιό, Αριέττα Μουτούση.

Το επιστημονικό αυτό συνέδριο διοργανώνεται  στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου Σκιάθου με τη Θεολογική Σχολή του ΕΚΠΑ. Το πρόγραμμα του επιστημονικού συνεδρίου συζητήθηκε στη συνάντηση που είχαν ο Αναπληρωτής Καθηγητής Κοσμήτωρ της Θεολογικής Σχολής  του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρήστος Καραγιάννης, η Καθηγήτρια του  Τμήματος  Κοινωνικής Θεολογίας  και  Θρησκειολογίας  της Θεολογικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α., Κίρκη Κεφαλέα και η ηθοποιός Αριέττα Μουτούση με τον Δήμαρχο Σκιάθου, Θοδωρή Τζούμα, στις 22 Οκτωβρίου 2021 στη Κοσμητεία της Θεολογικής Σχολής.

Επισημαίνεται ότι το πρόγραμμα του επιστημονικού συνεδρίου έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Κοσμητείας της Θεολογικής Σχολής.

https://deantheol.uoa.gr/anakoinoseis_kai_ekdiloseis/proboli_ekdilosis/taxideyontas_ston_kosmo_toy_papadiamanti_epistimoniko_symposio_tis_kosmiteias_tis_theologikis_scholi/

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.