Eurovision: Ελλάδα και Κύπρος κέρδισαν εισιτήριο για τον τελικό

Το εισιτήριο για τον τελικό του 64ου διαγωνισμού της Eurovision, εξασφάλισε απόψε η Ελλάδα, η οποία διαγωνίστηκε στον πρώτο ημιτελικό με την Κατερίνα Ντούσκα και το τραγούδι «Better Love», το οποίο έχει γράψει μαζί με τον Έλληνα τραγουδοποιό Leon of Athens και τον τραγουδοποιό σκωτσέζικης καταγωγής David Sneddon.

Η Κύπρος, με την Τάμτα και το τραγούδι «Replay», του διακεκριμένου συνθέτη Άλεξ Παπακωνσταντίνου (Alex P), κατάφερε, επίσης, να αποσπάσει το πολυπόθητο εισιτήριο για τον τελικό του Σαββάτου.

Από τον πρώτο ημιτελικό, εκτός από τη χώρα μας και την Κύπρο, προκρίθηκαν οι: Λευκορωσία, Σερβία, Εσθονία, Τσεχία, Αυστραλία, Ισλανδία, Άγιος Μαρίνος, Σλοβενία.

Τα τραγούδια των «Big Five» (Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία) καθώς του Ισραήλ ως διοργανώτριας χώρας δεν διαγωνίζονται, αφού προκρίνονται απευθείας στον Τελικό της Eurovision.

Στον Τελικό της 18ης Μαΐου θα συμμετάσχουν συνολικά 26 χώρες, εκ των οποίων οι είκοσι από τους δύο ημιτελικούς -δέκα από κάθε βραδιά- οι «Big Five» και το Ισραήλ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.