Φίλιππος Πλιάτσικας για τους «ΠΥΞ ΛΑΞ»: «Πάμε κόντρα στου χρόνου τη σκουριά…»

"Έχουμε αμοιβαία αγάπη και εκτίμηση, επαφή και επικοινωνία με το κοινό του Βόλου"
«Υπήρχε μια πολιτισμική κρίση σε όλα τα επίπεδα» δήλωσε ο αγαπημένος τραγουδιστής στο «Ράδιο-Ένα»

Το πιο αγαπημένο και δημοφιλές ελληνικό συγκρότημα τα τελευταία 20 χρόνια είναι αδιαμφισβήτητα οι ΠΥΞ ΛΑΞ. Μετά από μερικά διαλείμματα, φέτος ο Φίλιππος Πλιάτσικας, ο Μπάμπης Στόκας και η παρέα τους ταξιδεύουν ξανά στην Ελλάδα και όχι μόνο και μας τραγουδούν κλείνοντάς μας με νόημα το… μάτι «Κόντρα στου χρόνου τη σκουριά»!
Με αφορμή την πρόσφατη συναυλία που έδωσαν οι ΠΥΞ ΛΑΞ στον Βόλο, ο Φίλιππος Πλιάτσικας μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ 102,5 και τον Ηλία Κουτσερή για την πορεία των ΠΥΞ ΛΑΞ, την αίσθηση της επανένωσης και την αγάπη του κοινού που συνεχίζεται αμείωτη!

Ξεκινήσατε πάλι συναυλίες με τους ΠΥΞ ΛΑΞ. Ο κόσμος σας περιμένει με αγάπη, ανυπομονησία, για τις …παλιές αγάπες που έρχονται και πάλι στις ζωές μας και συναντιούνται σε συναυλιακούς χώρους σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Έχετε αντιληφθεί πόση χαρά δίνετε στους φίλους σας;

Αυτό που μπορώ να πω εγώ είναι πόση χαρά παίρνουμε εμείς από αυτό!
Η επάνοδος γίνεται και για εσάς, και για εμάς!

Θα γίνεται όσο είναι αυτό εφικτό;

Αρχικά, οι συναυλίες γίνονται για όλους. Είναι και για μας μία ξεχωριστή στιγμή, όπως ήταν πάντα, γιατί όσο και να φαίνεται περίεργο αυτό που συμβαίνει στις συναυλίες των ΠΥΞ ΛΑΞ και η αγάπη που δεχόμαστε από τον κόσμο δεν υπάρχει περίπτωση να τη χορτάσει κανείς και να αισθανθεί ότι δεν τη χρειάζεται. Είναι κάτι αναγκαίο για εμάς και είμαστε τυχεροί, γιατί μας έχει δώσει και δύναμη και χαρά και λόγους για να συνεχίζουμε να κάνουμε μουσική. Αυτό που συμβαίνει, τώρα που ξεκινήσαμε πάλι, είναι απίστευτο.

Αυτό που κάνει εντύπωση είναι πως το κοινό σας, δεν είμαστε μόνο οι 40- 45ρηδες, που ήμασταν οι φαν από την αρχή και το ξεκίνημά σας, αλλά είναι και νέα παιδιά που τραγουδούν τα κομμάτια σας.

Ναι, αυτό μου κάνει κι εμένα πολύ μεγάλη εντύπωση! Παίζαμε στην Κύπρο τρεις συναυλίες και είναι απίστευτο ότι οι συναυλίες είναι όπως ήταν δύο δεκαετίες πριν, εννοώ για το ηλικιακό φάσμα. Είναι δηλαδή 16-17-18ρηδες μπροστά και πιο πίσω στα καθίσματα πιο μεγάλες ηλικίες. Είναι όπως συνέβαινε πάντα. Σαν να μην πέρασε μια μέρα! Σαν να κάναμε συναυλίες όλα αυτά τα χρόνια μαζί και να μην σταματήσαμε ποτέ. Είναι πολύ περίεργο και για μας αυτό και ταυτόχρονα πολύ όμορφο. Ανήκουμε στους πολύ τυχερούς ανθρώπους, έτσι αισθανόμαστε.

Η επάνοδος έγινε και με έναν νέο δίσκο. Πως την εκτιμήσατε αυτή τη νέα αρχή και με το νέο δίσκο;

Εμείς ξαναβρεθήκαμε πέρυσι για πρώτη φορά, μπήκαμε λίγο στο στούντιο να δούμε πως είναι τα πράγματα, πως αισθανόμαστε, να αρχίζουμε να ζεσταινόμαστε! Κάναμε έναν δίσκο όπως μας βγήκε, μέσα στο στούντιο. Κάναμε πέρυσι οχτώ συναυλίες και είδαμε ότι τα πράγματα λειτουργούν, προσωπικά ο καθένας μας έχει κάνει ένα μεγάλο κύκλο, θα συνεχίσουμε να κάνουμε και κάποια προσωπικά πράγματα, αλλά αισθανθήκαμε την ανάγκη να ξαναβρεθούμε. Να ξαναγίνουμε μπάντα, μαζέψαμε και καινούργιους μουσικούς και κάποιους από τα παλιά και φέτος κάνουμε μια κανονική περιοδεία, μια μεγάλη περιοδεία όπως έκανε πάντα η μπάντα. Θα δώσουμε φέτος πάνω από 30 συναυλίες. Ήταν ωραία που παίξαμε στο Βόλο, είχαμε χρόνια να παίξουμε εδώ και ήταν πάντα οι συναυλίες στο θέατρο πολύ ωραίες και θα βράδια κυλούσαν με έναν μαγικό τρόπο! Θα θυμούνται οι παλιότεροι!

Εμείς θυμόμαστε και τις μεμονωμένες συναυλίες και τις δικές σας και του Μπάμπη Στόκα.

Εμείς ποτέ δεν σταματήσαμε να έχουμε αμοιβαία αγάπη και εκτίμηση, επαφή και επικοινωνία με το κοινό του Βόλου. Πάντοτε και στα προσωπικά μας καλλιτεχνικά πράγματα ήμασταν στο Βόλο πολύ συχνά. Δεν χάσαμε ποτέ επαφή. Φέτος ξαναβρεθήκαμε σαν μπάντα κι αυτό έχει μία διαφορετική αναφορά και άλλη βαρύτητα για εμάς.

Το «Κόντρα στου χρόνου τη σκουριά», το τελευταίο τραγούδι περιλαμβάνει και κάποιο συγκεκριμένο μήνυμα;

Είναι μια αναφορά γι’ αυτό που αισθανόμαστε ότι συμβαίνει! Αυτό που συμβαίνει είναι δική μας θέληση να συμβεί. Να πάμε κόντρα στου χρόνου τη σκουριά, να ξαναβρεθούμε στη σκηνή, να παίξουμε μουσική, να αλληλεπιδράσουμε και να μην το βάλουμε κάτω. Γενικά να μην το βάλουμε κάτω, σε πάρα πολλά επίπεδα.

Δεν ξέρω εάν έχετε αυτοσκοπό αλλά την εκάστοτε πολιτική κατάσταση, με τον στίχο, το τραγούδι και με την προσωπική άποψη τη σχολιάζετε;

Το «Κόντρα στου χρόνου τη σκουριά», εκτός από αυτό το τραγούδι που κυκλοφόρησε, κυκλοφόρησαν πριν λίγες ημέρες και άλλα πέντε τραγούδια. Είναι ένα άλμπουμ έξι τραγουδιών που έχουν αυτό τον τίτλο, κάποια από αυτά έχουν πολιτικό περιεχόμενο, έχουν και μία στάση από εμάς απέναντι στα πράγματα συγκεκριμένη.

Θυμάμαι ότι ο Μπάμπης Στόκας είχε πει πως ο πολιτισμός αυτή την περίοδο της κρίσης , σαν να είναι σε …νάρκωση. Οπότε χρειάζεται ένας εσωτερικός ξεσηκωμός μέσω του πολιτισμού;

Γενικά χρειάζεται, όχι μόνο από τον πολιτισμό. Υπήρχε μια πολιτισμική κρίση σε όλα τα επίπεδα. Κι όχι μόνο στους ανθρώπους που κάνουν τέχνη. Νομίζω ότι και οι ακροατές κι αυτοί που λαμβάνουν τα μηνύματα και με τον τρόπο τους αποδέχονται ή δεν αποδέχονται πράγματα, τα τελευταία χρόνια ήταν σε μία αναμπουμπούλα, μια θολούρα. Αλλά κάπως ξεκαθαρίζουν τα πράγματα στο μυαλό των ανθρώπων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.