Φοιτητές του Πανεπιστημίου τραγουδούν δίπλα στους Νταλάρα, Φραγκούλη, Πρωτοψάλτη…

Υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Ν. Χιώτογλου, συμμετέχουν στο cd "Η Γη της Ιωνίας" παραγωγής Ανδρέα Κατσιγιάννη

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας δεν είναι απλά ένα ακαδημαϊκό Ίδρυμα, όπου οι φοιτητές λαμβάνουν πρακτική γνώση για την επαγγελματική τους πορεία. Αποτελεί ένα φυτώριο πολιτισμού, που δείχνει τον δρόμο στους φοιτητές για την ενασχόληση με τις τέχνες. Ξεχωριστή θέση στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας έχει η φοιτητική της χορωδία με μαέστρο τον ταλαντούχο Νίκο Χιώτογλου, ο οποίος μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή για τις δράσεις της χορωδίας, αλλά και για τη σύμπραξη με τον Ανδρέα Κατσιγιάννη, τον Γιώργο Νταλάρα, τον Μάριο Φραγκούλη και την Άλκηστη Πρωτοψάλτη.

Επιστροφή στην κανονικότητα του πολιτισμού

Την επιστροφή της στην κανονικότητα του πολιτισμού ξεκινά η χορωδία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με ένα πλήθος σπουδαίων συνεργασιών.
“Προσπαθούμε να μπούμε σε μια κανονικότητα, τηρώντας όλα τα μέτρα. Πρέπει να αρχίσουμε να αναπνέουμε και μουσικά”, είπε χαρακτηριστικά ο μαέστρος της χορωδίας και μουσικός Νίκος Χιώτογλου σημειώνοντας πως ξεκινούν για τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά οι ακροάσεις, καθώς οι καλλιτεχνικές υποχρεώσεις είναι αρκετές. Ο ίδιος σημειώνει τη σπουδαιότητα που έχει ο πολιτισμός στη ζωή μας παραλληλίζοντάς τον με τον αέρα που αναπνέουμε.
“Είχα διαβάσει κάπου ότι χωρίς πολιτισμό, χωρίς μουσική, θέατρο και τέχνες στην ουσία είναι σαν να ζούμε χωρίς νερό, άρα η ζωή είναι βραχυπρόθεσμη. Δεν γίνεται να συνεχιστεί ως έχει η κατάσταση και πρέπει όλοι να δράσουμε, όσο μπορεί ο καθένας μας από το πόστο που έχει για να μπορέσουμε να αναπνεύσουμε”, ανέφερε χαρακτηριστικά δίνοντας με αυτό τον τρόπο το έναυσμα για τη νέα ακαδημαϊκή περίοδο της πανεπιστημιακής χορωδίας

Συνεργασίες με Αν. Κατσιγιάννη, Νταλάρα, Φραγκούλη και Πρωτοψάλτη

Οι 45 χορωδοί, φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τη βοήθεια και τη σύμπραξη του Νίκου Χιώτογλου κάνουν ένα πολύ μεγάλο πολιτιστικό βήμα, καθώς συμμετέχουν στο cd “Η Γη της Ιωνίας” σε μουσική παραγωγή του Ανδρέα Κατσιγιάννη.
Σύμφωνα με τον κ. Χιώτογλου σπουδαίοι καλλιτέχνες θα τραγουδήσουν τα τραγούδια που βρίσκονται στο cd, μεταξύ αυτών ο Μάριος Φραγκούλης, ο Γιώργος Νταλάρας και η Άλκηστης Πρωτοψάλτη με την χορωδία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας να συμμετέχει σε έξι από τα τραγούδια.
Η παραγωγή της εν λόγω δουλειάς είναι του Συλλόγου Ιώνων, ενώ όλα τα τραγούδια θα αναπαράγονται στο «Μουσείο του Πρόσφυγα» που υλοποιεί ο δραστήριος Σύλλογος. Οι ηχογραφήσεις των τραγουδιών με τη συμμετοχή της χορωδίας του Π.Θ. είχαν ξεκινήσει πριν την πανδημία, σταμάτησαν για μερικούς μήνες και τώρα θα αρχίσουν ξανά, προκειμένου να ολοκληρωθεί η σπουδαία δουλειά του Βολιώτη συνθέτη Ανδρέα Κατσιγιάννη.
“Όλα αυτά τα τραγούδια και η γνωριμία με αυτούς τους γνωστούς καλλιτέχνες αποτελούν μία κινητήριο δύναμη και μια ώθηση και για τους ίδιους τους φοιτητές – χορωδούς, γιατί δεν αμείβονται με κάτι άλλο, παρά με καλλιτεχνικές συναναστροφές και γνωριμίες”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χιώτογλου, ο οποίος έχει αναλάβει να ολοκληρώσει και τη μελοποίηση της τελευταίας στιχουργικής θεματικής ενότητας του Νίκου Γκάτσου, που δεν είχε μελοποιηθεί μέχρι σήμερα την “Παγωμένη Θεατρίνα”. Πρόκειται, όπως είπε, για ένα έργο που συνθετικά έχει ολοκληρωθεί όμως τώρα θα ολοκληρωθεί και παραγωγικά και το επόμενο βήμα θα είναι η επικοινωνία του προς το κοινό.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.